Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Chyba zrobiłam wielką głupotę.Miałam koło tarasu taki duży już świer zwykły i naszło mnie,żeby zacząć formować go na kulkę,pewnie pod wpływem koleżanki,której nie podobał się i namawiała mnie cały czas,żebu go wyciąć i posadzic coś na pniu,bo wkoło mam same pienne.Teraz zal mi go , bo miałam osłonę od sąsiadów,a z kulki nic ciekawego nie wyszło,chybaże muszę poczekać aż się zagęści .

Obrazek

Ten z prawe strony,miał juz koło 3 metrów i lubiłam go,a teraz wygląda jak sierota.Chyba to była moja największa głupota ogrodowa.Co mam teraz z nim zrobić?

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Gosiu bardzo zmienił się obraz ogródka od wiosny, tak ładnie wszystko rozrosnięte.
Iglaki maja to do siebie, że wypuszczają nowy czubek jeżeli zniszczy się poprzedni. Czy o to się martwisz?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ja ukorzeniłam w ziemi z perlitem z ukorzeniaczem i pod butelką plasitkową. Siedziała tak chyba z trzy tygodnie, dzisiaj zdjęłam butelkę i stoi sztywno na baczność. To chyba oznaka że się przyjęła :tan
Tak będzie kwitła (zdjecie ze strony Fuksjana):

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O kurczę, Gosiu, ale go chlasnęłaś! Moim zdaniem poczekaj, aż trochę urośnie i zdecyduj w którą stronę iść... skoro już go tak mocno przycięłaś, to może warto jednak w tę kulę go uformować, bo na odbudowanie właściwego pokroju trochę będziesz musiała poczekać...
Oglądałaś dziś Maję?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu, Twój wątek pędzi, miałą sporo do nadrobienia ;:oj A jest co czytać bo dużo się dzieje u Ciebie! Podjazd z kostki bardo praktyczny, u nas też taki jest. Musi być jednak prawidłowo położony, z odpowiednią podkładką. U nas dali za mało cementu i po roku były koleiny na podjeździe...poprawiali to, ale szału nie ma.
Widziałam u Ciebie kwitnącą ismenę - co za kwiat ;:oj Miałam okazję podziwiać niedawno te roślinki w naturalnym środowisku..mają monstrualne rozmiary, coś pięknego. Twoja też fantastyczna, czekam na moje liliputki, ale na razie tylko zielone listki. Kiedy sadziłaś swoją? Moja była wsadzona do gruntu na początku maja.
Ogród cały kwitnący! Widać, że lubisz begonie - a one lubią Ciebie ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Małgosiu jak ja chciałabym taki podjazd, zazdroszczę. Pięknie fachowcy kostkę ułożyli ;:63
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa,witaj.Martwi mnie,ze niepotrzebnie go ciachęłam i nie wyjdzie mi z tego żadna kulka,bo jeżeli on sie zagęści na tyle,że bedzie mozna go tak uformować to może być,a jak ma zostac w takiej formie jak jest to albo dam mu luz do powrotu do stanu pierwotnego,albo pójdzie pod siekiere.
Monia jak by tak kwitła to jest zjawiskowa.Jak lubisz fuksje to mam w koszu ze swojej tez już ukorzeniona to możemy zrobic wymiane.
Aguś,chyba żałuję,że działałam pod wpływem chwili i namowy znajomej,ale już nie wrócę tego.Maję oglądałam,fajny program i teraz żałuję,że nie pojechałam.
Robaczku,dlatego,żeby nie było niespodzianek wzięłam firme do podjazdu,bo to i kosztowna sprawa i odpowiedzialna.Oni ma 3 ekipy,jedna buduje w stanie surowym,druga robi elewacje,trzecia polbruk.Mam nadzieję,że wiedzą co robia,właściciel dał gwarancję,że 30 ton wytrzymuje ten podkład.Robili ci sami u znajomego,który wozi mleko,ma na podwórku 5 dafów,a wiecie jak te samochody wyglądają,ciągnik i stoi zawsze bardzo dużo sosobowych i nic się nie dzieje z kostką.Mam nadzieję,ze u mnie bedzie tak samo.
Ismene sadziłam jakoś pod koniec kwietnia.Zapach ma piekny,ładnie kwitnie,ale krótko.
Dorotko,dziękuję.Czekałam na ten podjazd tak długo,że nie moge się napatrzec teraz.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Gosiu świerk odrośnie tylko musisz się uzbroić w cierpliwość... Wiem coś o tym - wiele swoich formowałam i cięłam, by się zagęściły i z doświadczenia wiem, że jak dasz mu teraz spokój z cięciem to odrośnie ;:108 Wiele moich formowanych w tym roku nie tnę właśnie dlatego , żeby podrosły ,bo chcę zmienić ich kształt ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,czyli według ciebie powinam przywrócic mu pierwotny kształt czy ciagnąć dalej zamysł formowania na kulkę?
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Witaj :wit piękny ogród!
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

No Gosiu podjazd pierwsza klasa :heja

Pięknie zakwitła Ci juka..Godecja od Ciebie na razie u mnie jeszcze nie kwitnie, ale teraz dostała deszczu i słońca , więc może niedługo pokaże kwiatki.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Gosiu, ale wszystko u ciebie pięknie kwitnie.... ;:oj Zazdroszczę deszczu. Burz niekoniecznie :) U nas potworny kurz z drogi. ;:219 Ten iglak , faktycznie bidny teraz. Może się zagęści. Co Cię podkusiło? ;:131
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,witaj,dziękuję.
Aga,godecja zakwitnie ci na pewno,u mnie dopiero wczoraj w jednym miejscu dała kwiaty, w wielu nadal są tylko pąki.Teraz jest upał straszny,więc więcej rozkwitnie .
Kasiu,chyba diabeł mnie podkusił.Samam mam baaaaardzo mieszane odczucia,i żal mi i nie,bo z ławki na tarasie widze teraz slkalniak,przedtem nie widziałam nic.Poczekam w jakim stopniu bedzie się zagęszczał i zdecyduję,dam mu czas do wiosny.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”