Ogródek KLEO
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek KLEO
Co do lilii masz rację, a tak się bałem czy "coś z tego będzie". Dosadzić nowych nie zdążyłem, ale obok tych co mam jest jeszcze miejsca trochę (posadziłem tam aksamitki i cynie), także myślę ze na jesień dokupię jeszcze trochę (hmmm tylko lepiej jesienią czy wiosną?).
Remi, zdecydowanie wiosną, bo jak zima zrobi nam powtórkę z rozrywki, to wiele tych lili może do wiosny nie zostać.
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
Kleo chcę, chcę nasiona. Postaram kupić też rośliny, ale tak jak pisałam nie widziałam takich nigdzie
Dla Ciebie maki i ostróżka dojrzewa. Ale mam przypał z ELFEM, lecę zrobić fotki. Wpadnij to zobaczysz jak wygląda mój ELF

- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A storczyka wykopujesz ?? Mój Eft też bez szału
Liczyłam na burze kwiatów
może na przyszły rok rozszaleje się jak mój Rooguchi 

Jolu - pomyłka z Elfem fatalna, nie ma nic gorszego, niżczekać na jakiś rarytas i dostać coś innego.
Edi - też mam nadzieję, że w przyszłym roku Elf się rozhula, szkoda jednak, że nie w tym. A storczyków nie wykopuję i nawet w tę zimę nie wymarzły. Tylko jeden jakoś słabiej rośnie i jeszcze nie kwitnie
A teraz kolejne róże ( z podpisami oczywiście )

NN wielkokwiatowa, nie umiem zrobić zdjęcia tak, aby widać było jak aksamitne ma kwiaty.

Tę już pokazywałam, NN wielkokwiatowa, ma śmieszne przebarwienia na niktórych kwiatach.

Grand Avard

Pirouette

Przecudna miniaturka lub okrywówka Potala

Marseliborg

Cudna okrywowa Sabia

Niedawno kupiona pnąca NN.

NN
No i jeszcze kilka bylinek:

kwitnąca żurawka

różowy żeleźniak

kolejna kwitnąca lilia

kwitnąca firletka

dziewanna

kolejne lilie

i jeszcze jedna

dzwoneczek

clematis alionushka

zwariowana robinie znów kwitnie (a powinna w sierpniu)

jarzmianka w całej krasie - cudne ma te kwiaty

szałwia kwitnie jakoś jaśniej niż w ubiegłym roku

wilczomlecz ( ubiegłoroczne ledwie żyją, ten jest nowy z Hortulusa)

zakwitły ślazówki

i kolejne dzwonki

ostrogowiec

krwawnica

to znów były dzwonki

penstemon

ślazówka bylinowa

kolejne lilie

i kolejna dziewanna
W zyciu się tak nie napisałam, a to wszystko przez Simbi, bo ona mnie tak pilnuje.
Edi - też mam nadzieję, że w przyszłym roku Elf się rozhula, szkoda jednak, że nie w tym. A storczyków nie wykopuję i nawet w tę zimę nie wymarzły. Tylko jeden jakoś słabiej rośnie i jeszcze nie kwitnie
A teraz kolejne róże ( z podpisami oczywiście )

NN wielkokwiatowa, nie umiem zrobić zdjęcia tak, aby widać było jak aksamitne ma kwiaty.

Tę już pokazywałam, NN wielkokwiatowa, ma śmieszne przebarwienia na niktórych kwiatach.

Grand Avard

Pirouette

Przecudna miniaturka lub okrywówka Potala

Marseliborg

Cudna okrywowa Sabia

Niedawno kupiona pnąca NN.

NN
No i jeszcze kilka bylinek:

kwitnąca żurawka

różowy żeleźniak

kolejna kwitnąca lilia

kwitnąca firletka

dziewanna

kolejne lilie

i jeszcze jedna

dzwoneczek

clematis alionushka

zwariowana robinie znów kwitnie (a powinna w sierpniu)

jarzmianka w całej krasie - cudne ma te kwiaty

szałwia kwitnie jakoś jaśniej niż w ubiegłym roku

wilczomlecz ( ubiegłoroczne ledwie żyją, ten jest nowy z Hortulusa)

zakwitły ślazówki

i kolejne dzwonki

ostrogowiec

krwawnica

to znów były dzwonki

penstemon

ślazówka bylinowa

kolejne lilie

i kolejna dziewanna
W zyciu się tak nie napisałam, a to wszystko przez Simbi, bo ona mnie tak pilnuje.

Oj tam, oj tam, trochę może i pilnuję, ale za to jak wzbogacasz tymi podpisami moją wiedzę kochanaKLEO1 pisze: W zyciu się tak nie napisałam, a to wszystko przez Simbi, bo ona mnie tak pilnuje.

- imer
- 1000p
- Kontakt:
Kleo, co jedna roślinka to piękniejsza! Aż ciężko skomentować każda z osobna, razem muszą wspaniale wyglądać! I dobrze, że podpisujesz, bo dzięki temu na przyszły sezon mogę robić plany 
A ja myślałem, że dziewanna kwitnie tylko na żółto...

A ja myślałem, że dziewanna kwitnie tylko na żółto...

Simbi - ślazówki mam różne, dopiero zaczynają pokaz. Mam dwie drzewiaste (pamiętasz jesienią wstawiłam zdjęcia takich dwóch patoli w doniczkach , to były własnie one), należy je zimować w piwnicy, kwitną całe lato do późnej jesieni, praktycznie do mrozów, szybko rosną i są bezproblematyczne. Następnie mam ślazówki bylinowe, trzy rodzaje, różnią się kształtem liści. Rosną tak do 1,2 maksymalnie 1,5 metra i są dość szerokie. Ogólnie to duże rośliny. Kwitną również dość długo - około półtora miesiąca. Też są łatwe w uprawie, ale lubią się pokładać, więc wymagają podpór. No i kochają słońce. Są też ślazówki jednoroczne ale jakoś nigdy ich nie posiałam.
Mam kilka samosiejek ślazówek, mogę się podzielić jeśli chcesz.
Remi - dziewanny mam jak widać różne, trzy nowe kupiłam w tym roku, ale jedną wykończył mój pies. Mam je w następujących kolorach:
-biała
-różowa
- fioletowa
-łososiowa
-kremowa
-zielonkawa
-niebieska
-zółta ale w jajecznym kolorze
-oraz zwykła dziewanna taka jakiej wszędzie pełno, ta rozsiewa się sama i przyszło do mojego ogródka od sąsiada. Jak widać wybór kolorów jest spory. Aby dziewanna ładnie wyglądała musi jednak upłynąć kilka lat, wtedy trorzy piękną kępę.
I bardzo się cieszę, że moje roślinki tak Wam się podobają, oraz że udało mi się Was czymś zaskoczyć.
Simbi - a teraz zgadywanka, co to za roślina?

Remi Ciebie też zapraszam do zabawy, zgaduj.
Mam kilka samosiejek ślazówek, mogę się podzielić jeśli chcesz.
Remi - dziewanny mam jak widać różne, trzy nowe kupiłam w tym roku, ale jedną wykończył mój pies. Mam je w następujących kolorach:
-biała
-różowa
- fioletowa
-łososiowa
-kremowa
-zielonkawa
-niebieska
-zółta ale w jajecznym kolorze
-oraz zwykła dziewanna taka jakiej wszędzie pełno, ta rozsiewa się sama i przyszło do mojego ogródka od sąsiada. Jak widać wybór kolorów jest spory. Aby dziewanna ładnie wyglądała musi jednak upłynąć kilka lat, wtedy trorzy piękną kępę.
I bardzo się cieszę, że moje roślinki tak Wam się podobają, oraz że udało mi się Was czymś zaskoczyć.
Simbi - a teraz zgadywanka, co to za roślina?

Remi Ciebie też zapraszam do zabawy, zgaduj.

- jacekopole71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
...kolorowo,sielsko,pachnąco...po prostu pysznie.Świetne zakątki:)
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Oj, ja to nie mam pojęcie
aż tak to się nie znam.. No nie jest to tulipan

Jacku - dziękuję za odwiedziny, zaglądaj częściej, zapraszam.
Remi - jesteś pewien, że to nie tulipan?
Remi - jesteś pewien, że to nie tulipan?

- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kleo śliczne kolorowe kwiaty, lilie i róże pięknie kwitną, a robinia to faktycznie chyba zwariowała, ciekawe czy zakwitnie w sierpniu? Ciekawy jest też ten niebieski dzwonek.
Co do zgadywanki - kurcze nie wiem
, ale standardowo będę strzelać, choć mało prawdopodobne żebym ucelowała. Mnie to wygląda na kwitnącą miętę , choć pewnie nią nie jest 

Nie, to nie jest mięta. Dodam, że masz taką rośliną w swoim ogrodzie.
Załamujesz mnieKLEO1 pisze:Nie, to nie jest mięta. Dodam, że masz taką rośliną w swoim ogrodzie.