Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
Widzę Alu ,że hortensja 'Invincibelle' już Ci pięknie rozkwitła.Czy nie zawiodła Twoich oczekiwań? Ja co prawda mam dużo mniejszy krzaczek ale dwa kwiatostany się pokazały,na razie skromniutkie... liczę ,że w przyszłym roku pokaże na co ją stać .
Serdecznie pozdrawiam Danuta
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy Invincibelle to różowa wersja Anabelle ? Muszę przyznać, że biała robi większe wrażenie ale może po części dlatego, że jest już duża.
Pięknie rozkwitły tawułki. A róże w OBI śmieszne, ceny już niestety mniej zwłaszcza, że kupuje się kota w worku.
Pięknie rozkwitły tawułki. A róże w OBI śmieszne, ceny już niestety mniej zwłaszcza, że kupuje się kota w worku.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Danusiu na razie trudno coś powiedzieć myślę że i tak jak młodzika świetnie się prezentuje.Zobaczymy jak będzie wyglądała w późniejszych sezonach.Kwiatki ma ładne tylko by mogły być trochę większe i bardziej kuliste.Może trzeba poczekać.
Monisiu tak to różowa Anabella.Biała ma już z osiem lat a na tym miejscu chyba trzeci sezon.Więc ma przewagę.W następnych latach liczę na większe kwiaty.Tawułki świetnie się wpasowały do rabaty,również z terminem kwitnienia.Teraz zaczynają kwitnienie pięciorniki ale wcześniej brakowało trochę koloru i myślę że wkomponuję jeszcze ze trzy tawuły japońskie MAGIC CARPET.Kwitną przed tawułkami ,no i mają ozdobne liście przez cały sezon.
W OBI najtańsze były niecierpki po 7,50 ale na rynku są po 5 zł.
Monisiu tak to różowa Anabella.Biała ma już z osiem lat a na tym miejscu chyba trzeci sezon.Więc ma przewagę.W następnych latach liczę na większe kwiaty.Tawułki świetnie się wpasowały do rabaty,również z terminem kwitnienia.Teraz zaczynają kwitnienie pięciorniki ale wcześniej brakowało trochę koloru i myślę że wkomponuję jeszcze ze trzy tawuły japońskie MAGIC CARPET.Kwitną przed tawułkami ,no i mają ozdobne liście przez cały sezon.
W OBI najtańsze były niecierpki po 7,50 ale na rynku są po 5 zł.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozmarzyłam się patrząc na zdjęcia, moje ulubione liatrie (białych jeszcze niestety nie mam), cudowne lilie i przetaczniki chyba w oddali.
A ten clemek to poezja, jakie ma imię? Długo go masz? nie przemarza?
A ten clemek to poezja, jakie ma imię? Długo go masz? nie przemarza?
- Georginia
Jolu Moje liatry rosną w doniczkach zakopanych w ziemi.W ten sposób chronię je przed nornicami.Natomiast powojnik to 'Pillu'.W ubiegłym roku przesadziłam go w to miejsce i chyba mu pasuje bo zaczął ładnie rosnąć.Kwitnie na pędach jednorocznych więc wiosną tnę go nisko.Może jak będzie starszy pokaże podwójne kwiatki.
- Georginia
Ogród trochę posmutniał bo przekwitły róże i wycięłam przekwitłe byliny.Chyba najpiękniejszy czas w ogrodzie mamy już za sobą.Zaczęły kwitnąć lilie ,liliowce,floksy i odętki no i oczywiście hortensje.
Phantom i Vanille-Freise

AKABA NOYAMA

TIARA

YAE NO AMACHO

Juka

Lilie

Floksy

Powojniki

Pysznogłówki

Jeżówki

Liatra

Phantom i Vanille-Freise

AKABA NOYAMA

TIARA

YAE NO AMACHO

Juka

Lilie

Floksy

Powojniki

Pysznogłówki

Jeżówki

Liatra

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Alu nie mów, że ogród posmutniał nadal jest bardzo kolorowo. Pysznogłówka na tle stawu wygląda rewelacyjnie.
Pozdrawiam Monika
- Georginia
Liliowce

Powojniki

Alicjo, bardzo spodobała mi się ta kompozycja! Uwielbiam liliowce. Kwitną u mnie akurat w porze przerwy u róż, więc nie ma smutku na rabacie po królowych...

Alicjo, bardzo spodobała mi się ta kompozycja! Uwielbiam liliowce. Kwitną u mnie akurat w porze przerwy u róż, więc nie ma smutku na rabacie po królowych...
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
Alu ale masz kolrowo liliowcowo super
widziałam równiez całe pole jeżówek są przesliczne długa je masz ?

- Georginia
Isiu Jeżówki mam już od kilku dobrych i jakoś same się rozsiewają.Tyko nie trzeba wszystkich ścinać i w następnym sezonie nie pielić motyką.Chwasty raczej wyrywać rękami.Potem już siewki można przesadzać gdzie potrzeba lub zostawić na miejscu.Lubię jeżówki bo kwitną w tym okresie gdzie jest mało kwiatów i do samej zimy.No i co najważniejsze są sztywne,nie trzeba podwiązywać.
Dagmaro Masz rację żeby nie liliowce i lilie to by było naprawdę nie ciekawie.Ale róże już mają nowe pędy ,tylko patrzeć a zakwitną powtórnie.
Dagmaro Masz rację żeby nie liliowce i lilie to by było naprawdę nie ciekawie.Ale róże już mają nowe pędy ,tylko patrzeć a zakwitną powtórnie.
Alu zachwyciłam się Twoimi liliami, są przepiękne. Nie przypuszczałam, że będę miała skłonności do zachwycania się różem, ale te różowe są po prostu boskie.Powojniki też masz cudne. Moje jakoś nie chcą u mnie rosnąć, nie wiem czemu.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia