Piękne popołudnie w całości spędzone w ogrodzie - cóż za początek weekendu!
Asia, Marta, Olunia, Ewa - pamiętacie czarnego kocura, który zrobił sobie postuj na MOIMI UKOCHANYM cyprysie i piłował na nim paznokcie?

Jest dobra wiadomość, dzisiaj cyprys dostał specjalną ochronę
Jest też zła. Czarny sprowadził rodzinkę!

Robiłam foty
Nostalgii przy ogrodzeniu gdy coś czarnego wlazło mi przed obiektyw i połyskuje złowrogo ślepiem..patrzę i oczom nie wierzę - Pani Czarna i 3 czarniątka!!!
Co robić, dziewczyny??!!??
Gosiu, miło mi, że Ci się podoba! Ja też od razu polubiłam tą ścieżkę, planowałam ją od jakiegoś czasu, ale powstała dopiero wiosną tego roku
Oluniu, dziękuję za info - o szczegóły wypytam Cię w realu, gdy będę je podziwiać u Ciebie

Udanego wypoczynku!
Elu, tak jak piszesz - każdy ogród wymaga nakładów finansowych, a im większy - tym większe koszty. Ale radość z każdego zielonego zakątka jaki uda nam się stworzyć - bezcenna
Ewa/Gajowa, będę się przyglądać pracom u Ciebie i kibicować oczywiście! U mnie musi działać ogrodnik, M nie ma czasu ani głowy do takich rzeczy..
Ewa/Pipio, miło, że wpadłaś!Sama lubię oglądać takie zestawienia i wirtualne podróże w czasie - wtedy bardziej doceniam nasz wysiłek włożony w ogród bo widzę efekty, podczas gdy na co dzień nie jestem zbyt cierpliwa..
Majka, wiem, że to poważna inwestycja, przymierzam się i być może w przyszłym roku przystąpimy do realizacji, ale to zależy od dobrego planu i szacowanych kosztów. Nie chciałabym zrobić jakiejś sadzawki na pół gwizdka, za duże
oko też się nie zmieści, ale muszę wypośrodkować i jakoś je wkomponować w otoczenie..Roślinkę zawsze mogę przesadzić, a oczka z dnia na dzień nie zasypię, jak mi się nie będzie widziało...chyba
Gosia, przy ścieżce to już taki busz, że za 2 lata nie będzie gdzie palca wsadzić

Lobelia jednoroczna (moja własna siana

) zawsze mogę przenieść, poza tym tylko lawenda i okrywowe, które mają zająć całą powierzchnię. Sadziłam zgodnie z zaleceniami producenta 3-4 szt. na metr kw., ale już teraz mają rozmiar "docelowy" czyli koło 0,5 m
Oto mój BUSZ

Cześć
Marta! szósty zmysł, czy co?

Wczoraj byłam u Ewy....

I z pustym bagażnikiem nie wróciłam..
Bozuniu, nie ma szans żebyśmy się nudziły w takim towarzystwie

A propos róż...znajdziesz miejsce na jeszcze jedną...?
Rosarium U. & Rosanna
Rosanna & Rooguchi
Pomponella & Aspirine Rose
Grand Mogul & powojnik NN - kupiony jako Lady Betty Balfour.., ale wygląda na Sunset - nie sądzicie?
Nostalgie & Aphrodite
Lilia Lollypop & Cz. Gladiator
Pomponella & Cafe
i takie tam...
Nostalgie & Chopin
Bremen Stadtmusikanten & Aphrodite

Moje okno do ogrodu ;-))