Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Robalku kochany.....ale dziś była pogoda.....no cudna! ;:oj :tan
co tam słychać i jakieś nowe różyczki się pojawiły? ;:196
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pogoda rzeczywiście prawdziwie letnia, po raz pierwszy od dłuższego czasu :wink:
U mnie to się chyba wynudzicie nieziemsko, bo mam tylko 2 róże, z czego jedna przekwita :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Piękne popołudnie w całości spędzone w ogrodzie - cóż za początek weekendu! :heja
Asia, Marta, Olunia, Ewa - pamiętacie czarnego kocura, który zrobił sobie postuj na MOIMI UKOCHANYM cyprysie i piłował na nim paznokcie? :evil:
Jest dobra wiadomość, dzisiaj cyprys dostał specjalną ochronę :D

Obrazek

Jest też zła. Czarny sprowadził rodzinkę! ;:202 Robiłam foty Nostalgii przy ogrodzeniu gdy coś czarnego wlazło mi przed obiektyw i połyskuje złowrogo ślepiem..patrzę i oczom nie wierzę - Pani Czarna i 3 czarniątka!!! ;:202 ;:202 ;:202
Obrazek

Co robić, dziewczyny??!!??

Gosiu, miło mi, że Ci się podoba! Ja też od razu polubiłam tą ścieżkę, planowałam ją od jakiegoś czasu, ale powstała dopiero wiosną tego roku ;:173
Oluniu, dziękuję za info - o szczegóły wypytam Cię w realu, gdy będę je podziwiać u Ciebie ;:196 Udanego wypoczynku!
Elu, tak jak piszesz - każdy ogród wymaga nakładów finansowych, a im większy - tym większe koszty. Ale radość z każdego zielonego zakątka jaki uda nam się stworzyć - bezcenna ;:173
Ewa/Gajowa, będę się przyglądać pracom u Ciebie i kibicować oczywiście! U mnie musi działać ogrodnik, M nie ma czasu ani głowy do takich rzeczy..
Ewa/Pipio, miło, że wpadłaś!Sama lubię oglądać takie zestawienia i wirtualne podróże w czasie - wtedy bardziej doceniam nasz wysiłek włożony w ogród bo widzę efekty, podczas gdy na co dzień nie jestem zbyt cierpliwa.. ;:65
Majka, wiem, że to poważna inwestycja, przymierzam się i być może w przyszłym roku przystąpimy do realizacji, ale to zależy od dobrego planu i szacowanych kosztów. Nie chciałabym zrobić jakiejś sadzawki na pół gwizdka, za duże oko też się nie zmieści, ale muszę wypośrodkować i jakoś je wkomponować w otoczenie..Roślinkę zawsze mogę przesadzić, a oczka z dnia na dzień nie zasypię, jak mi się nie będzie widziało...chyba :;230
Gosia, przy ścieżce to już taki busz, że za 2 lata nie będzie gdzie palca wsadzić :D Lobelia jednoroczna (moja własna siana ;:oj ) zawsze mogę przenieść, poza tym tylko lawenda i okrywowe, które mają zająć całą powierzchnię. Sadziłam zgodnie z zaleceniami producenta 3-4 szt. na metr kw., ale już teraz mają rozmiar "docelowy" czyli koło 0,5 m ;:oj

Oto mój BUSZ
Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cześć Marta! szósty zmysł, czy co? :wink: Wczoraj byłam u Ewy.... ;:224 I z pustym bagażnikiem nie wróciłam.. ;:131
Bozuniu, nie ma szans żebyśmy się nudziły w takim towarzystwie ;:4 A propos róż...znajdziesz miejsce na jeszcze jedną...? ;:224

Rosarium U. & Rosanna
Obrazek Obrazek

Rosanna & Rooguchi
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pomponella & Aspirine Rose
Obrazek Obrazek

Grand Mogul & powojnik NN - kupiony jako Lady Betty Balfour.., ale wygląda na Sunset - nie sądzicie?
Obrazek Obrazek

Nostalgie & Aphrodite
Obrazek Obrazek

Lilia Lollypop & Cz. Gladiator
Obrazek Obrazek

Pomponella & Cafe
Obrazek Obrazek

i takie tam...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nostalgie & Chopin
Obrazek Obrazek

Bremen Stadtmusikanten & Aphrodite
ObrazekObrazek

Moje okno do ogrodu ;-))
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu widzę,że Ci się rodzina powiększyła :;230 Gratulacje ;:138 Kotki jak im dobrze to się same nie wyniosą ;:108 Widocznie mama kocia stwierdziła,że jak jest taki piękny ogród to dobrzy ludzie tu mieszkają i krzywdy małym nie zrobią ;:224
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu chwała Twojemu buszowi ;:180 ;:180 ;:180 Ależ u Ciebie kolorowo, a zapach to tylko trzeba sobie wyobrazić ;:138 Nie mogę wyjść z podziwu Twojej metalowej architektury. Stanowi nieodzowny element Twojego ogrodu i nie wyobrażam go sobie bez niej ;:224
Kotki czują po prostu dobrych ludzi i chyba trzeba się pogodzić się z faktem, że powiększyła Ci się rodzinka ;:224 Robią jako dodatkowa ozdoba :;230
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Kotki widocznie polubiły Twój ogród i Ciebie Kasiu.
A nie mogłabyś ich zatrzymać? ;:131 Byłyby jedną z ozdób Twojego ogrodu.
Kwitnie Ci chyba wszystko ;:202 , niesamowitky kolorowy busz.

Ja z kolei nie mogłabym sobie wyobrazić Twojego ogrodu bez ceramicznych donic i pięknych ceramicznych ozdób. To jeden ze znaków rozpoznawczych. ;:131
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Aphrodyte jeszcze musze tez zdobyc ;:108 Powoli robi mi sie Tantau-owski ogrod, jestem uzalezniona od jego roz :twisted: co przywiozlas od Ewy?
Takie tam, czadowe - klimat ogrodu masz odlotowy.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kaśka, co przywiozłaś od Ewy? :twisted: Ile już uzbierałaś tych różanych krzaczków? ;-)) Piękne są wszystkie a kompozycje kolorystyczne opracowane mistrzowsko... czuję, że będę wszystko przesadzać przez Ciebie/dzięki Tobie :) ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek melduję się, sorki że z takim opóźnieniem :oops: Roślinki, pięknie Ci kwitną te połączenia kolorystyczne są bomba!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witaj Kasiu :wit
Alez mamy dzisiaj piękny dzionek, prawda?
Ciekawa jestem kwiatu Cafe..ty masz taka a Marta ma Chocolatte, obie do konsumpcji :;230 Żadnej nie widziałam jeszcze w rozkwicie, więc czekam na odsłonę obu ;:167
Kociaki cudne ;:167
x-S-l
---

Post »

haha wiedziałam, wiedzialam :;230 lepiej napisz jakie przywiozłaś ;:oj
no cyprysik ma sliczny kubraczek zaś te kotki.....no ojej.....jak na razie jej nie wyganiaj tylko poczekaj bo może tylko są u Ciebie przejazdem, czy przechodem i pójdą dalej :uszy
ale fakt, że są śliczne ;:oj

oooooo Cafe.....jej cuuuudna! ;:oj a u mnie Czekoladka dziś rozkwitła, zdjęcia później bo zaraz lece po zakupy ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, Maddy, Konwalia - dziewczyny, z tymi kotami to lekkie przegięcie...jak się same nie wyniosą to im pomogę,.. ;:224 Zapewne im zawdzięczam suche plamy na trawniku, o cyprysie nie wspomnę...:evil: Zadnych kotów do rodziny nie przyjmuję ;:185
Jule, Aphrodite ma pierwszy sezon więc niewiele mogę powiedzieć, ale jak dotąd to nieduża i zwarta różyczka więc do Mini się nada :uszy Kolorek ma słodki, a kwiat bardzo duży gdy rozkwita. Wieczorem wrzucę Ci fotkę. Od Ewy przywiozłam Lina & Sophie Reneissance, Merselisbourg Castle, Casanova i Candlelight. Poszłam w ciepłe kolorki tym razem - chcę dodać kilka słonecznych refleksów na zbyt różową rabatę :D
Aguś, przywiozłam trochę miodu, słońca i ciepłego płomyka świecy :wink: To też Twoja zasługa, Sophie i Candlelight spodobały mi się u Ciebie ;:196 Cieszę się, że Ci się podobają moje klimaty, dziękuję! Ja ciągle planuje zmiany, będę przesadzać na rabatach jesienią, bo jakoś tak gęsto i pstrokato się robi.. ;:162 Niezależnie róż ciągle przybywa, jest trochę ponad setkę krzaczków...ale są miejsca i pomysły na kolejne ;:173
Kasiu, witaj! Cieszę się, że wpadłaś :wit
Lulka, Café też jest u Marty na deserowej rabatce :D Ma bardzo ciekawy kwiat, dzisiaj rozkwitła, zaraz zrobię jej foto ;:65
Marta, obawiam się, że zadomowiły się na dobre, pchają mi się do chaty ;:202 Café cudnie kwitnie, a lada dzień zakwitnie Creme Caramel!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu, :wink: z lekkim opóźnieniem ;:131 , melduję się Twoim kolejnym wątku.
Mam trochę zaległości , ale wkrótce to naprawię.
:wit
x-S-l
---

Post »

jej ale róże przywiozłaś...no cuuuudne......jejku ;:oj
hmmmmmm pchają się do domu? :shock: nieciekawie.......... ;:185
jej Karmelek też zakwitnie....jejku ale bedzie fajnie........mój ma malutkie pączki! ;:oj
a dziś zauważyłam pączki na Kremiku! ;:oj
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Candlelight jest piekna rozyca ;:167 A Lina-y R. jestem ciekawa, bo tez mnie neci ta rozyca.
Sto rozyc, to juz niezla liczba.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”