ogród Agaty (sure) - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure) - cz.4

Post »

Grażynko, z przyjemnością się wybiorę! :)

Gosiu, jak się okazało i mnie skalniaki nie rajcują. A w wersji po dwa to nawet całkiem fajnie wygląda. Jeszcze spróbowałam dobrać te kamienie kolorystycznie, w jednym miejscu są te bardziej czerwone, w drugim przy kostce granitowej takie szare....

Ewka, na razie nie wywalam tych łysych, a nóż coś jednak puszczą? Mary Rose przesadziłam, żeby była widoczna. Na razie jej sie nie podoba, przyklapła trochę, ale podlewam i liczę, ze się podniesie..

Jule, moje Fairy kupiłam jako maciupkie sadzonki, na razie rosną dobrze. Mam 3 sztuki i niedawno przesadziłam je według Twojego pomysłu. Jedna na pewno pójdzie gdzie indziej, bo spodziewam się, ze będzie białą, nie różowa, miała w markecie 2 plakietki, jak się okazało... niedługo się dowiem, bo puszczają pączki! ;:138
A jak gęsto powinnam je sadzić? I tak muszę dokupić więcej, żeby był rząd! A drugi rząd w tle (łuk raczej) zrobiłam z kosówek Pumilio, zakończony świerkiem Inversa. Będzie tło dla różyczek! Wszystko to nowe nabytki i chyba teraz podoba mi się bardziej...
A to ostatni nabytek z Auchan, biała różyczka, która ma nieco większe kwiatki, niż te moje nn, posadziłam ją obok na białej rabacie! :)

Obrazek

Zauważyłam, że druga połowa orlika kwitnie (pierwsze kwiatki już opadły)

Obrazek

a goździki tam rosnące okazały się raczej różowe, ale nic nie szkodzi :)

Obrazek

Rozkwitły ostatnie z czosnków, Hair

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rany takiego czosnku jeszcze nie widziałam ;:oj
Świetny.
Ja też zajmę się w przyszłym tygodniu układaniem kamieni. Tylko muszę je najpierw przytargać.
Do końca tygodnia nie będę miała chyba czasu
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Su ja sadzilam swoje co 50 cm. Niby one rosnal na wysokosc od 60 do 120 cm i na taka sama szerokosc ale jak chce sie trzymac nizszy rzadek, to trzeba ja dosc mocno ciac. Jak sie tak gesciej posadzi, to nie bedzie przerwy miedzy krzakami.
W Auchanie byly Paulsenki z serii Palace, to zobacz sobie moze znajdziesz swoja. Chociaz jak ostatnio bylam w ogrodniczym na wyjezdzie, to widzialam moja Palace z Auchana (wiesz ta z tymi dziwnymi kwiatkami) - kwiaty mialy identyko i Summer Palace sie nazywaly ... ale w necie Summer Palace calkiem inaczej wyglada, cos jak Twoja.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, Hery są fajne, szczególnie w dużej grupie, śmieszne kudełki na nitkowatych łodyżkach. U mnie dopiero początek, liczę, że się rozrosną.
A ja się ciągle nie mogę zabrać za porządkowanie terenu za płotem, na razie chwastami zarasta... ech!

Jule, mówisz, że one rosną do 120?? No to też będę musiała przycinać.Zabierają się do kwitnienia, zaraz się okaże, co to za kolorki, pewnie którąś trzeba będzie przesadzić.
Nie mogę nigdzie znaleźć tej Summer Palace, na jakich stronach oglądałaś, wrzucisz linka?

Hair, z innej strony:

Obrazek

i Krzysztofy:

Obrazek

Obrazek

nn-ka okrywowa - czas na pączki?

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Su, koniecznie popsikaj na mszyce bo zeżrą te pączki.
Kosmiczny czosnek bardzo wyjątkowy. Tak przedziwny, że aż piękny.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, dzięki za radę, jak tylko przestanie padać, wezmę się za opryski (przy tej pogodzie przynajmniej ogród jest dobrze podlany ;:173 ).
Czosnkowi muszę zrobić lepsze zdjęcia, bo te czuprynki są po prostu urzekające... :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Agato, ten rozczochrany czosnek u mnie tez pięknie zakwitł. Brakuje mi tych wielkich liliowych ażurowych kul. Pięknie by wyglądały z różami.
Doczekasz się kwitnienia róż ;:333
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Agato podoba mi się zestaw roślin na narysowanej rabacie, czy pamiętasz może gdzie kupiłaś rh Helisinki univ? Hair i Krzysztof pozostaje mi oglądać na zdjęciach innych forumowiczów, po moich ani śladu :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czosnek też mnie zaitrygował. Nie widziałam wcześniej takiego.
Co słychać u moich ulubieńców?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Zapracowana?
Poproszę o fotki twoich traw ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Hair sieje się jak szalony, zaczęłam w końcu traktować go jak chwast :evil: Czosnek Krzysztofa muszę sobie jeszcze raz kupić, może posadzę go gdzie indziej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, u mnie nadal kwitnie czosnek Krzysztofa, choć kulki już się trochę rozłażą. Bardzo ozdobny jest i cieszę się, ze go kupiłam. I mój trzymał liście prawie do końca, co też jest plusem. A trawki właśnie sfotografowałam, zaraz coś wkleję... :)

Olu, a Ewa niżej napisała, że Hair sieje się jak chwast! Może to od podłoża zależy? W miejscu, gdzie rośnie u mnie może się siać, nie mam nic przeciwko temu...
Helsinki kupowałam w zeszłym roku w LM, o ile pamiętam. To takie małe sadzonki były, nie kwitł w tym roku, ale podrósł. No i zimę przeżył bez problemu...

Gosiu, Hair jest bardzo ozdobny przez swoja delikatność, ale według mnie w większej grupie, inaczej "ginie". Kotki mają się dobrze, Burotka zaczyna coraz bardziej przypominać Szarodzieja w zachowaniu, takie same pozy, nawet zaczęła czasem biegać galopem, tupiąc okropnie! :lol:

Ewka, no właśnie, z ty,i czosnkami to zależy. U mnie wszystkie skiełkowały, choć ziemia taka sobie. Kwitną zdecydowanie później, niż u innych na forum. Właśnie Giganteum wypuścił jeszcze jedną kulę. Muszę go dosadzić na przyszły rok, bo jest piękny, a na tyle wysoki, że wystaje zza pęcherznicy..
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moj Krzysztof tez pozniej zakwitl, wczoraj go wlasnie scielam i stoi na sucho w wazonie - super wyglada taki futurystyczny :lol: I tez liscie mial spoko, takie wysokie biale tez dobrze liscie trzymaja - najgorzej bylo z fioletowymi, bo strasznie szybko im zzolkly ale poobcinalam i jakos nie wiedzialam zeby im sie krzywda dziala.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Cześć Agatko ;:7
Jak tam rosną Twoje róże ?
Moja Mary ma nawet maleńkie pączki. Inne też się jakoś pozbierały.
Chyba musisz przestać hodować mszyce :uszy
:wit
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Takich czosnków z czuprynką jeszcze nie widziałam. ;:oj
Pozdrawiam.Adrianna