Róże Maddy77

Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże Maddy77

Post »

Musisz poczekać na rozwój pąka.Queen ma charakterystyczne miseczkowate kwiaty
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu Red Eden kupowałam z myślą, że będzie pnąca. Dopiero na forum doczytałam, że w naszych warunkach nie dorasta pnącej co mnie zmartwiło. Wszystkie moje różyczki są malutkie, bo pochodzą z tej wiosny. Red Eden w całości i pączek w zbliżeniu, zapach zniewala :tan
Obrazek Obrazek

Jestem pod ogromnym wrażeniem Schackenborg Castle, szkoda tylko że tak delikatnie pachnie
Obrazek

Asiu czekanie ;:224 a ja do tych niecierpliwych należę ;:65 Oto moja przyczyna zniecierpliwienia :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Róże piękne, robi ci sie mała kolekcja fajnych okazow. Masz jakieś inne roslinki Madziu? ;:224
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam imienniczkę :wit
Specjalnie dla Ciebie wczoraj wieczorem zrobiłam zdjątka mojemu przybytkowi i co się okazało, że serwer nie działa i nie można było wejść na stronę forum :evil:. Za to znalazłam czas by przejrzeć strony, a właściwie zdążyłam tylko 1 :wink: , szkółek w których są zamawiane różyczki z zagranicy, ale nie o tym miała być mowa :;230. Otóż ogródek jest dopiero niemowlakiem, jeśli tak można to ująć :wink:. Znajduje się przy domu i ma dopiero niecały rok. W tym całym ferworze remontu, przeprowadzki i wielu innych czynników(w którym pudle został schowany aparat ;:223 ) nie zrobiłam zdjęcia przed zmianami :evil:. Już wspominałam wcześniej, że ogród był bardzo zaniedbany. Pokazywałam już widok z balkonu, ale jeszcze raz rzut okiem :wink:. Chyba trawa urosła i żywopłot wczoraj był przycinany przez M (muszę go pochwalić, bo pierwszy raz w życiu to robił i wyszło całkiem nieźle ;:138), może całkowicie nie jest prosty, ale staramy się przywrócić mu lata świetności w mirę naszych możliwości :wink:. Lewa i prawa strona jeśli tak można powiedzieć ze względu na betonową ścieżkę, która na razie musi zostać :evil:.
Obrazek Obrazek

Mały warzywnik na swoje potrzeby :wink:
Obrazek

Widoki parapetów z kuchni (fuksje) i z salonu na ogród (pelargonie i truskawki)
Obrazek Obrazek

To tyle z kwitnących kwiatuszków. Wiem, że to niewiele ale ciężko tak od razu wszystko zagospodarować i oczywistą oczywistością jest, że budżet też ma swoje ograniczenia ;:224
Powoli kompletuje kwiatuszki, które kocham :wink:. Mam już obiecane, że dostanę konwalie i tulipanki. Z forum od dziewczyn podpatrzyłam orliki, które mi się marzą. Małymi kroczkami do przodu. Lawenda, która jakoś nie chce kwitnąć ;:223
Obrazek

Rosną u mnie jeszcze: magnolia, która zmarzła strasznie na wiosnę, lilak biały oraz wierzba japońska
Obrazek Obrazek
Obrazek

A przed chwilą wyskoczyłam do ogrodu zrobić zdjęcia Edenki i zaczyna pokazywać co nieco :wink: i ktoś jeszcze ;:224
Obrazek Obrazek

To chyba wszystko :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Magduś, no niestety te finanse ;:223 Plac już wygląda ładnie, trawniczek jest, na lawendzie dopatrzyłam się 1 kwiatka ;:224.. moja w zeszłym roku po posadzeniu była marniutka, potem zdechła-myślałąm, że nic z niej nie będzie, a tu proszę..łądnie odbija i za chwilkę zakwitnie, więc może Twoja też potrzebuje trochę czasu :!: A co ty chcesz od żywopłotu wg.mnie jest ok ;:113 Fajny pomysł z mini rabatkami ;:180 wśród kostki
Edenka już prawie prawie ;:167 I jeszcze jedno, czy rabata dokoła miejsca gdzie rosną drzewka, to będzie różana?

A w ogóle to dziękuję za fotki ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jaki ładny widoczek z góry ;:224
Edenka prawie ...prawie...jeszcze chwilę i pokaże swój piękny ,kremowy kwiat ;:108
Już widzę jak trawniczek będzie się powolutku zmniejszał ;:224
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Magda pochwal M, bo żywopłot nie wyszedł mu nieźle, tylko bardzo dobrze. Twój Red Eden to gigant, mój ma jakieś 15 cm. :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj tak, pochwalić M trzeba, jak na pierwszy raz to wyszło super. ;:333
Na razie piękne poletko do zagospodarowania jeszcze Ci zostało / czyt trawnik /. :D
Kiedy róże podrosną zrobi się kolorowo i pachnąco. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Schckenborg Castle bardzo przyjemna...w ogóle lubię róże z tej " :) serii"
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Madziu docelowo różyczki będę rosnąć wokół trawniczka, a między nimi rośnie już lawenda. Zamierzam dosadzić jeszcze orliki i żurawki, a jak wyjdzie w praniu to się pewnie okaże z czasem :wink:
Aniu czekam niecierpliwie na Edenkę ;:65 Póki co mam jeszcze gdzie sadzić, ale pewnie z czasem ;:224 Tylko cicho sza, póki co M żyje w tej błogiej nieświadomości :;230
Dziewczyny M pochwalony ;:138 i jak każdy facet od razu w piórka obrósł :;230 Pozdrawia i ucieszył się, że jego praca została zauważona :D
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

U Nas dzisiaj od rana było parno i duszno, a to mogło tylko zwiastować burzę i deszcz. Na szczęście udało mi się porobić zdjęcia swoim królewną. I tak zacznę od swojej "ulubienicy" Eden Rose. Dziś miała bardzo miłego gościa :wink:
Obrazek Obrazek

Psikus ostatnich dni jednak okazał się nieprawdziwy, czyli jak zmyliła mnie Queen of Sweden swoim kolorkiem :wink: Jest taka morelowo-różowa, a ja myślałam, że będzie bardziej różowa ;:124 co nie ujmuje jej na urodzie oraz Red Eden w całej okazałości
Obrazek Obrazek

W kolejce do kwitnienia szykują się:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Naprawdę podziwiam, jak masz dobrze zaplanowany tak niewielki, w sumie, ogródek ;:108
A biedronkę dokarmiaj, pielęgnuj :D u mnie też się pojawiły w większej ilości i bardzo się z tego cieszę - drżyjcie mszycory!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wszystkie róże w pączkach,czekam na ich kwitnienie:)
Eden i Pastella ;:167
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Aniu moje oczekiwanie na kwitnienie sięga już zenitu :;230 Jest to mój pierwszy sezon z różami i w ogóle pierwsza wiosna i lato, kiedy to posiadam "swój kawałek podłogi" :tan
Oto Queen of Sweden z wczoraj i dziś
Obrazek Obrazek

Niektóre z różyczek ucierpiało z powodu ulewnych deszczy ;:145 Oto jak wyglądają
Obrazek Obrazek

Oraz ta, która każe na siebie czekać najdłużej :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ależ pączusi. ;:215
Będzie się działo jak wszystkie rozkwitną.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”