Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Miodkowa dzięki za zaproszenie ;:oj ! Przeziębiona jestem i robię wszystko,żeby Wojtusia nie zarazić. Do tego dzieci z podwórka miałam wczoraj całą chatę ;:oj .

Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Ja tam lubie proste doniczki i ten kaktus w gliniance wygląda przecudnie ;:167 ;:108 . Chamedora podobno jest łątwą w uprawie rośłinką a ja ze swoją walczyłam ponad rok, zaczęła łądnie odbijac a potem znowu marnieć więc już nie miałam siły i wywaliłam a co do szeflery.... miałam zieloną i variegate, variegata rosła na wschodnim oknie jak szalona a w zimie padłą całkowicie, ostała się zielona prawie łysa i już też miałą wylądować w koszu ale coś tam puściła więc na razie zostawiłam a to też podobno niewymagająca rośłina :evil:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit
Dziękuję dziewczynki za wizyty ;:196
Przyleciałam tak na chwilkę, ponieważ umówiłam się z koleżanką na ;:136 a zdjęć w pracy nie mam jak wstawić, to teraz zostawię tylko moją "starą" szeflerę, która niezmordowanie mi rośnie, kilka osób pamięta, że zafundowałam jej chyba ze 4 przesadzania ;:124 chcąc robić kompozycję z drugą szeflerą... i tamte po próbach już na tamtym świecie ;:170 a ta... widać nowe listeczki :tan zaraz będę musiała ją z komody ściągać :shock:
bardzo ja lubię ;:167

Obrazek

Na posty odpowiem jutro, ok? ;:101 ;:4
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Ładniutka ta osłonka :) Ja codzień lustruję moje storczykowe zdechlaki, czy aby przypadkiem czegoś nie wypuszczają...
A szeflerka ładna-też bardzo je lubię a zroślichy to już w ogóle moja ;:167
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Bardzo dziwne, że jedna szeflera tak pięknie ci rośnie, a inna nie chce współpracować. :? Może ta większa nie chce mieć konkurencji złe fluidy tej biedronkowej wysyła. :wink:
Storczyk miniaturka dostał śliczną różową doniczkę. Jak moje keiki urosną i zechcą zakwitnąć, to tez im odpalę takie super osłonki, ale póki co musza zadowolić się tymi z niższej półki. :wink:
Brawa dla zroślich, to teraz jedne z moich ulubionych roślin. :)
kohleria
200p
200p

Post »

Aga ja to się mam! Słodziaki w domu i z naturą ich nie mogę skolidować, przez te deszcze i chłody ;:223 . Póki co, czerwiec najbrzydszym miesiącem w roku!!! Pokraka i już :( !!
kohleria
200p
200p

Post »

Karo dziękuję serdecznie . Galopem usunęłaś ;:180 .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przypominam, że za dwa dni wygasa ankieta w czerwcowym konkursie AF.
kohleria
200p
200p

Post »

Oddałam głos na Miodkową właśnie :!: Dzięki Rapnuzel,że podałaś linka- nie miałam o tym pojęcia :oops: .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kohlerio ;:215
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

no widzisz z tobą choć jedna szeflera współpracuje, bo ze mną nie che żądna :evil:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta szeflera wygląda super ;:215 . Faktycznie niedługo przestanie się mieścić na komodzie ;:108 . Ja próbuję swoją desperacko utrzymać na parapecie, więc co jakiś czas ją tnę, ale to nie pomaga zbyt wiele, bo bardzo szybko odrabia straty :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wybaczcie, że troszkę się nie odzywałam, ale w pracy jeden kierownik na urlopie, drugi w szpitalu i obowiązki spadły na mnie i na koniec miesiąca tych pism a pism ;:219 i trza było naprodukować... a w domku mi net szwankuje tak, że wczoraj napisałam pół posta i szlag go strzelił bo nawet zapisać nie mogłam tak mnie "wyrzuciło", że osiągnęłam złość do potęgi sześciennej ;:188

Dziś pokażę tylko jeden łepek (bo padła bateria), ale jakże ładny... oczywiście skrętnika - zwyczajny taki - fioletowy ciemny z takim delikatnym żółtym gardełkiem:

Obrazek

rapunzel pisze:Przypominam, że za dwa dni wygasa ankieta w czerwcowym konkursie AF.

Jagoda - ;:4

Wiktoria - dziękuję za pochwałę szeflery ;:168 kompletnie nie wiem jakie miejsce panienka zajmie jak już sięgnie sufitu... a idzie jej nienajgorzej...
Wiktoria_W pisze:No to się poświęciłaś z tym wypadem do sklepu. Ale przynajmniej przyniosłaś sobie zabawki

No faktycznie masz rację - grzebałam się w ziemi jak dzieciaczek więc dobre zabawki - doniczka robiła za foremkę :;230
rapunzel pisze:Może ta większa nie chce mieć konkurencji złe fluidy tej biedronkowej wysyła.

myślę, że tej wersji będę się trzymać ;:224

mika - do niedawna uważałam, że szeflery to bezproblemowe rośliny ale niestety sama się przekonałam, że variegata to kapryśna jak małe dziecko, a i z zieloną trzeba mieć szczęście... ale popróbuj... na dokupiłam 3 nowe, 4 raz już się nie skuszę... ;:222

Teśka - słońce się pojawiło ;:202 zdrowiej to skorzystasz a spotkanie nasze nie ucieknie ;:196
heliofitka pisze:Fiu, fiu, fiu...Aga ale balkonik odpicowałaś i nawet ładne kwiatki kupiłaś

;:168 tylko coś te ładne kwiatki trzeba dużo podlewać :shock: bo słoneczko je grzeje :;230 a co do "dziadowskiej ziemi" to wydaje mi się, że takie właśnie w marketach sprzedają.. teraz przepłacam ale kupuję w ogrodnicznych
rapunzel pisze:Storczyk miniaturka dostał śliczną różową doniczkę
agucha432 pisze:Ale sliczna różowa donisia
Niunia1981 pisze:Bardzo ładna doniczka, jak zakwitnie to będzie super wyglądać
Chrapka pisze:Ładniutka ta osłonka
karcias pisze: "O jaka śliczna doniczka! Ale jak to podlać?"
diament pisze:Agnieszko a jak podlewasz storczyka? Odlewasz potem wodę czy mało lejesz i samo wyparowuje?

dziękuję ;:196 a podlewam... z umiarem :;230 ja storczyków nie namaczam, poprzesadzałam w szklane osłonki jako w doniczki i potem muszę uważać.. do tej pory się udawało ;:172 jedynie jak szwagierka co 2 dzień podlewała przez 2 tyg to w doniczkach było po brzeg wody... wtedy objęłam rączką kwiatuszka i przechyliłam i wylałam wodę, potem miesiąc posuchy i dały radę ;:215 jednego już pokazywałam z nowym pędzikiem
U siebie widziałam na własne oczy ;:3 a w tv, że i u Was też jest w końcu ślicznie i ciepło :tan moje skrętniki też poczuły lato, bo w liście i pąki poszły a ja już myślałam, że się nie doczekam tego upału, no więc jutro koniecznie nad jeziorko ;:136
Całuski dla odwiedzających ;:cm
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko, skrętniczek cudny jest. Twoje przygody z szeflerami to tak jakbm wspominała swoje. W końcu tak mnie wkurzyły,
że znalazłam im lepszy dom i może tam się sprawują jak trzeba, tak przynajmniej wiedziałam niedługo po ich eksmisji.
Na taką pogodę jaka jest i ma być jeszcze przez trochę to tylko ;:136 , woda i cień. ;:108
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit fiolet z żułtym ;:oj cudo.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”