Moje ogródkowe zmagania cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2

Post »

Na sto procent, to moze byc pewny tylko wlasciciel ktory oglada roze w realu :wink:
Teraz i tak zostaw ja w spokoju, bo Ci moze odchorowac przesadzanie. Ja pare razy przesadzalam kwitnace roze ale robilam to na wlasna odpowiedzialnosc ... tak ze jak chcesz zeby jeszcze pokwitla, to zostaw. Co jest charakterystyczne przy Edenie, to to ze jest prawie bezkolczasty - poogladaj swoja rozyce i zobacz czy ma kolce.
Tu sobie poogladaj bardzo realne zdjecia Edena

Tu moj w zeszlym roku, pierwszy kwiat. Musisz wziasc pod uwage, ze niektore Edeny sa bardziej lub mniej rozowawe. Moj zeszloroczny, byl dosc oczobijny w tym roku jest juz bardziej przyjazny dla oka.
Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Guzik z pentelką, to nie Eden..mnie się wszystko już popierdaczyło i to jest zeszłoroczna Haven Rose. Czyli Kosmosu nie mam, widocznie wymarzł :!: :!: :!: :!: Dobrałam się do ubiegłorocznych fotek, ale dzięki za pomoc ;:cm
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj tam dziewczyny, czy nazwa ważna? Ważne że przepiękna i jest na czym oko zawiesić ;)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Justyna akurat nazwa jest bardzo wazna jak nie chce sie latac co roku z rozyca i ja przesadzac, bo okaze sie wieksza-mniejsza, szersza-wezsza i takie tam.
Magda, to dobrze ze juz wiesz co to za rozyca - musze ja sobie tez poogladac, bo jezeli podobna do Edena, to bardzo ciekawa jest :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyś Jula mnie wyprzedziła. Akurat w tym przypadku jeśli kosmos by się okazał Edenką, to miałabym nie lada problem, bo by mi zasłonił całą rabatę :;230 Na szczęście to mój "stary" nabytek Haven Rose

Jula normalnie taka gafa ;:223 Tak to na stówę Haven Rose ;:215 W takim razie z jesiennych zakupów zostało mi 50% róż :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Maju dla ciebie lewa strona przedogródka.. w roli głównej Rosarium Uetersen

:wit Magda, fju, fju ale ładniutkie i zdrowiutkie. :heja Opieka była dobra?? już pokazuje kolorek. :heja
No, to ciesz się masz piękny kącik i już niedługo będzie, to kwitnący kącik. ;:108
Ta różyczka, co Ci się pop?..ła, ładnie by wyglądała dosadzona w tym przygródku na tle tej białej ściany.
Nie żałuj Kosmosu, bo on jest ładny tylko na fotach, a w Realu nic specjalnego.
Kwiaty zwieszone i pochowane pod liśćmi. Jest tyle pięknych róż zawsze coś innego można wybrać. ;:196
Super ;:215
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju,chyba nie będę jej na razie ruszać, zamówiłam pomponellę (może tym razem się uda) i queen of sweden z R..., ale żeby potem nie było zamieszania, to zamówiłam również znaczniki-takie białe do pisania cen. Poproszę mojego siostrzeńca dziewczynę żeby mi je jakoś ładnie ozdobiła pisakiem niezmywalnym, bo ona plastycznie uzdolniona i nie będą takie brzydale sterczały :D Może w reszcie zapamiętam co gdzie rośnie ;:223

moje dziwadło zagęszcza czuprynę
Obrazek

Hortensja szaleje w najlepsze, a lilie szykują swój show
Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/70197e9cf11e0a0e.html]Obrazek
Begonie mają się świetnie i kolejna hortensja nabiera rozpędu

Obrazek Obrazek
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Magda! Trafiłam tu przypadkiem i nawet nie wiesz jak się cieszę :tan Już po pierwszych zdjęciach poznałam gdzie jestem :) Tak się składa, że w tamtym roku uczestniczyłam w warsztatach projektowych "Ogród dla zdrowia" i na tapecie mieliśmy właśnie Twoje osiedle :) Zabudowa jest tak charakterystyczna, że od razu poznałam! Bardzo się cieszę, ponieważ mogę teraz oglądać poczynania na tamtym terenie. Nasze projekty były jedynie szkoleniowe, robiliśmy pojedynczy ogródek przy domu i osiedle jako całość i ciekawa byłam jak zagospodarują ten teren mieszkańcy... Bardzo podoba mi się Twój ogródek i wpisanie go w klimat budownictwa, a płotek rewelacja! Będę zaglądać i obserwować, jeśli pozwolisz...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Begonia miodzio,woła o towarzystwo,bo smutno jej samej. :;230 Moją różową wichury połamały.
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Madziu pięknie i kolorowo u Ciebie ;:138 Jak Ty to robisz,że kwiaty masz takie zdrowe.Naprawdę cieszą oko :D Różyczki bombowe-polubiłam je,ale chyba bez wzajemności. :cry:
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Śliczne hortensje :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożunia ja też się cieszę, że wpadłaś i zapraszam w każdej wolnej chwili ;:138 Byłam u ciebie i normalnie oniemiałam...z takiego maleństwa można zrobić prawdziwy ogród z oczkiem wodnym ;:oj Wielki szacun ;:180 Fotki oglądałam już ze 3 razy :;230
To znasz moje osiedle od podszewki :;230, a który domek robiliście?
Dzisiaj mam dzień, że nic mi się nie podoba i najchętniej bym wszystko poprzesadzała :twisted:
Małgoś :;230 ależ ona ma towarzystwo- w koszyczku ;:224. Przykro mi z powodu twojej begonki jak znam życie, to niedługo zagości następczyni różowej ;:224
Pipio dziękuję za miłe słowa ;:cm Różyczki uwielbiam, bo nie dość że mają piękne kwiaty, to jeszcze kwitną do samej jesieni, a czasem i w zimie można ujrzeć ich pojedyncze kwiaty. Czemu cię nie lubią? W tym roku tfu tfu faktycznie nieźle się trzymają roślinki, w zeszłym roku sporo z nich złapało grzyba. Niestety mam do wykopania mojego wielkiego i jedynego RH, bo ma grzyba, nie do wyleczenia ;:145 (nie pamietam nazwy tej choroby), ale chyba nie będę kupować nowego, bo nie jest to roślina, która powala mnie na kolana, wolę hortensję zdecydowanie
Mariko Dziękuję w imieniu hortensji, w sumie mam 5 szt i mam w planach dokupić bukietową jakąś

Zobaczcie jakie fajne ciurkadełko znalazłam w internecie ;:167 wprost wpisane w klimat mojej chałupki
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Fajne to ciurkadełko, faktycznie do twojego ogródka w sam raz. Będziesz zamawiać?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie nie mam funduszy niestety..w domu robimy garderoby, ..wakacje,.. auto trza kupić itp ;:223 Została na tapecie nasza garderoba, czyli największa ;:223. jednak namiary zostawię i moooooże na jesieni ciurkadełko będzie moje;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Znam ten ból. ;:223
Na szczęście ja w swoim autku zakochana. bo zmieniać teraz jak dom na wykończeniu to nie dałabym rady ;:14
A tu ogrodzenie dokończyć, podjazdy jak tylko doprowadzą wreszcie wodę też muszę porobić no i pomalować. Dopóki nie mam podjazdów to nie opłaca się malować bo tak się kurzy że trzeba by robić od nowa. A zbierają się do tych podłączeń że niech ich szlag..

ciurkadełko kupisz najwyżej później. I tak Twój ogród już pięknie wygląda, tyle pracy w niego włożyłaś.
Jak kociambry? wypuszczasz już na dwór?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”