Ogród w lasku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w lasku

Post »

Powrót do roślin. Nareszcie trochę Słonka u mnie zawitało, więc wypełzłam ze swojej dziupli, aby zrobić parę fotek. :roll:
Jak na czerwiec, ba! przełom czerwca na lipiec, jest BARDZO zimno. Nie można się nacieszyć pięknem ogrodu, wręcz przeciwnie- podczas długotrwałych deszczów wszystko się robi brzydsze, płowieje i więdnie.

Nowa róża, która dostałam gratis od floribundy.. Spodziewałam się jakiejś brzydkiej i lichej, a tu wcale tak nie jest ;:oj . Mnie zachwyciła. Pachnie tak mocno, że nawet przez katar ją czuję.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale numer! Nawet dzwonek dalmatyński z kwiaciarni kwitnie!! A ja w niego nie wierzyłam. ;:173
Obrazek

Jednak z lobelką się nie równa..
Obrazek

Obrazek

Wilce
Obrazek

Obrazek

Nowa pergola.
Obrazek

Winobluszcz jest jeszcze bardzo mały, ale cieszę się, że w ogóle przeżył tą zimę
Obrazek

I specjalnie dla Lokiego: ;:196
Obrazek
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj :wit :wit
Jak przeczytałem u Andrzeja w wątku że jesteś w naszym wieku postanowiłem wpaść ;:65 .
Ogród masz piękny ;:333 , bardzo duża przestrzeń która robi wrażenie :uszy , pięknie kwitną Ci rózyczki ;:138
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Wpadam do ciebie z wizytą .Piękne masz zakątki i ile ślicznych różyczek .U mnie nie ma ich zbyt wiele ,bo trochę wymarzło i jak na razie za duże ceny mają ,abym dokupował ;:131 .Na forum jest jeszcze kilak osób w podobnym wieku :D
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Dzięki za odwiedziny chłopaki. ;:131
Ja jak na razie spotkałam tylko w podobnym wieku , ale nie w takim samym jak ja, więc się z tego cieszę. Myślała, że nie ma tu takich "dzieciaków" jak ja.. (tylko się nie obraźcie).

Ciąg dalszy dzisiejszych zdjęć.

Róża Times Past już ma się po czym piąć. ;:173 Ale jest jeszcze taka mała, że nawet teraz tego nie potrzebuje.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy kwiat! :tan
Obrazek

Obrazek
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Prawda, że lobelie są niezawodne i urocze? Czy to w koszyku, czy na rabatce, zawsze można na nie liczyć. I to przez cały sezon! Ale dzwonek tez fajny :wink:
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Najważniejsze, że przeżył! :;230
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anusiu, obejrzałam twoje zakątki. Ze zdjęć wcale nie wydaje się, że to tylko 200m2. Odnoszę wrażenie, że to duża przestrzeń. W każdym razie jeszcze wiele, wiele można tutaj nasadzić. Jak ja zazdroszczę forumkom, którzy mogą jeszcze planować, układać, dobierać. Ja już tylko wsadzam coś nowego, jak wypadnie stare.
Lobelia, która gdzieniegdzie rośnie tu na grządkach, to bardzo wdzięczne kwiatuszki. Ja sieję je sama i potem wysadzam sadzonki do donic, skrzynek, a także do gruntu. Świetna jako wypełniacz.
Ambridge Rose (taka jest poprawna pisownia) pięknie ci kwitnie. Jestem tą odmianą zauroczona. Kolor niezwykle delikatny. Na twoim zdjęciu wygląda rewelacyjnie.
Times Past - życzę, żeby sięgnął aż po czubek pergoli.
Heidi - nie mogę uchwycić jej głębokiego koloru, choć próbowałam z rozmaitych stron.
A w ogóle to twój ogród powinnaś nazwać Łubinowym, bo one tutaj u ciebie królują. Są piękne.
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj! U Ciebie w wątku. Klimatycznie to jest określenie dla Twojego otoczenia. Widok na rzekę romantyczny i przepiękny. Roslinki rosną we wzorowym porządku. No i te róże.... ;:138
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

konwalia12 pisze:Oj, ale dzisiaj markotnie na zewnątrz... Aż się żyć odechciewa. Wróciłam dzisiaj ze szkoły cała przemoczona, bo oczywiście zapomniałam parasola. Na szczęście we Francji ta myśl mnie już nie będzie prześladowała, o nie! :;230 Tam będzie znowu przeciwnie- upał, że aż białko się pod skórą ścina. :;230
Nie ma za bardzo czego teraz w ogrodzie fotografować, bo róże się do końca nie rozwinęły, a clematisy to w ogóle mają jeszcze daleko do zakwitnięcia.. ;:145 Dlatego dodam parę fotek takich z mojego codziennego <ulubionego!> zajęcia i pasji (która przewyrzsza-o zgrozo- NAWET ogrodnictwo! :oops: ) Mam nadzieję, że admini się nie pogniewają za Off-Top :oops: . ;:178

Przygotowania do zakończenia roku szkolnego dla klas III, czyli mój rozgardiasz w pokoju, który zapchany jest kablami i wszelkiego rodzaju sprzętem muzycznym. :;230

;:172 Obrazek

Obrazek

Obrazek ;:172

Zdjęcia trochę popszerabiane.

lora, asia2- dziękuję serdecznie za odwiedzinki. ;:136
Cieszę się, że mój ogród może się Wam podobać, no i róże. :wit

Witaj w klubie! Również przygotowuję apel na zakończenie i się właśnie trochę tym stresuję. Ogród prześliczny! w moim brakuje wielu ogrodowych akcesoriów typu podpory drewniane, doniczki, usypane górki, kamień ... U Ciebie to wszystko takie ładne. Gratuluję!
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Anusia ;:138
No i ja jestem u Ciebie z kolejną wizytą i w ogóle nie chce mi się wyjść z Twego ogrodu ;:185
Jest chyba jakiś zaczarowany,pełna harmonia,mnóstwo kolorów z sobą współgrających.
Pełna estetyka-na co zwracam szczególną uwagę no i nowości.
Twój winobluszcz i tak już sobie dosyć podrósł w porównaniu z moimi/obydwa obmarzły i bardzo powoli się zbierają/.
Zupełnie mnie zaskoczyłaś swoimi muzycznymi zainteresowaniami,oczywiście w sensie pozytywnym- ;:333 i gratuluję
Pozdrawiam i samych sukcesów życzę :wit
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

wanda7- dziękuję, że jednak wpadłaś. ;:168 Wiesz, ta przestrzeń się ogranicza z roku na rok, bo ciągle coś się dokupuje, coś się zmienia i poprawia. Chciałabym zrobić jakąś piekną ścieżkę po środku w stylu mniej wiecej takim jak u Kasi (Robaczek_Poznan :) ). Jednak to nie ode mnie zależy. Ale będę się starała innych przekonać do mojej koncepcji.
Ja w tym roku siałam pierwszy raz lobelkę i mi nie wyszło jakoś z nią.. Dlatego, aby nie ucierpieć, kupiłam kilka sadzonek, a co mi tam! Teraz za to pięknie się prezentuje na nowej "Różanej Rabatce" i w koszach wiklinowych.
Jeśli chodzi o nazwę Ambridge Rose- już wcześniej poprawiłam swój błąd. :oops: A to zdjęcie dlatego tak dobrze wygląda, bo po przeróbe wszystko jakoś tak pieknie wychodzi. Tak w rzeczywistości to tylko jeden kwiat był, tylko w różnych "pozach"! :;230
Times Past... Dlaczego ja tak bardzo na nią czekam? ;:145 Chciałabym, aby była tak śliczna, jak na floribundzie.
Dopiero dzisiaj odkryłam, że Heidi pachnie, i to jak! Zapewne dlatego, że rośnie przy samej ziemi i ciężko do niej nosem dostać.. ;:224
Był czas łubinów, ale już przeminął. Teraz wchodzi era mieczyków, róż, fiołków, wilców i powojników.
:uszy
Monifd- witam i Ciebie w moich bardzo skromnych progach. Ależ się cieszę, że Ci się u mnie spodobało. ;:131
Lorrie- będę trzymać kciuki. Ty także trzymaj za mnie, bo mam stresa.. Jakoś nie pojmuję, że już od jutra mam wakacje.
U nie jeszcze wielu rzeczy brak, ale mam nadzieję, że z czasem tego przybędzie. Dziękuję za miłe słowa. ;:168
Arkadius121- ;:168 Mój winobluszcz ledwie żył na wiosnę. Miałam go w potok wywalić, ale tliła się we mnie jeszcze nadzieja, no i się udało! Teraz powoli się opuszcza. Trzeba mu zrobić tylko jakąś podprę dobrą, bo po sajdingu się nie będzie piął niestety.. A marzę o cudownie zarośniętym domie.. ;:167

:wit
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Anusiu gratulacje z okazji wakacji . ;:138
Poświęć ten czas na odpoczynek i nie zakuwaj, jak mój wnuczek, Twój rówieśnik. :;230
Winobluszcz trójklapkowy jest moim zdaniem najpiękniejszym winobluszczem, niestety trochę wrażliwy na mróz.
U mnie nie przetrwał.
Róża Double Delight jest przecudna, sprzątnięto mi w tym roku z przed nosa w sklepie. :)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

:wit witam. Tak czytam i myślę... że młody wiek w niczym tutaj nie przeszkadza - liczy się pasja i chęć tworzenia własnego ogrodu ,którą u Ciebie już widać... Rodzice muszą być dumni z takiej córci ;:170 Tworzycie piękne otoczenie, kwiecisty ogród, a murek przy drodze wjazdowej ... super efekt ;:215

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Konwalio, widziałam Heidi - pięknie kwitnie, ale czy u Ciebie też ma jaśniejsze plamy na liściach? zauważyłam takie objawy u mojej, a pod lisciem objawy mączniaka (biało-szary proszek). Obawy o jej zdrowotność wracają jak bumerang ;:219
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Konwalijko, też mam stresa! Dziś siedziałam z vicką nad dopracowaniem scenariusza, podczas gdy reszta n-li poszła już do domu ... Jutro pogadamy jak wyszło, wiem że na pewno w domu będę późno (imprezka zakończeniowa nas czeka) ;:138 Dziś siedzę nad arkuszami ... :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”