Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Filigranowa27 pisze: Oj wiosna przyszła i kwiatuszki ruuszyły... ;:196 :wit
Filigranowa już lato mamy! :D Fakt,że pogoda może nawet jesienna ;:134 .
Miodkowa o żesz ;:oj . Jak się wszystko rozrośnie , to cudnie będzie. ;:168
Lobelia nie lubi moknąć i na intensywnym słońcu, które może wreszcie zaświeci na dłużej ;:3 , bardzo szybko przekwitnie. Lepiej ją powiesić pod stropem balkonu, albo postawić na okapie balkonowym.
Pozdrawiam cieplutko.
Taki sam mam stolik na balkonie :heja .
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajnie na tym balkoniku ;:oj .Kolorowo.A mata z Obi?

No i doniczkowe fajne masz ;:215
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35

Post »

Miałam Ci pisać o tym całym decoupage :D Sama się tym trochę bawię- głównie drewniane skrzyneczki, butelki i kolczyki - chociaż jedną doniczkę też robiłąm. (Ale kurcze tak fajnie pasuje ta doniczka do kaktusa, że aż szkoda - taka typowo kaktusowa jest :;230 )

Szkoda storczyków... ja się denerwuje co z babcinym - siedzi sobie w żwirku, 2 liść schnie, ma niby 1 nowy i kilka korzonków ale mam wrażenie, że przestały rosnąć.

Palemka bardzo fajna! moja mama jakoś do naszej nie miała serca i jak się nadarzyła pierwsza lepsza okazja to oddała babci.

A zroślichy też gęste :) szelfera może jednak się ogarnie ... moja gardenia się ogarnęła! a też mnie nie lubiła, schły jej pąki i gubiła liście - dzisiaj jej rozkwitł drugi pąk (tfu tfu - żeby nie zapeszyć :;230 )
pozdrawiam
Karolina
martucham1
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 14:06

Post »

śliczna palemka, a balkonik kolorowy jak z bajki ;:138
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Martuś, Monia - dziękuję za słowa uznania ;:168
karcias pisze:Ale kurcze tak fajnie pasuje ta doniczka do kaktusa, że aż szkoda

ja Ci powiem tak - do niektórych spraw zabieram się jak mój M... czyli pewnie i ta doniczka zostanie taka jaka jest :;230
karcias pisze:szelfera może jednak się ogarnie ..
Wiktoria_W pisze:Szkoda, że nie układa Ci się z szeflerą, chociaż według mnie wcale nie jest z nią tragicznie.

dziewczynki, ona się nie ogarnie ;:222 to co było odpadające to odpadło, zanim zrobiłam zdjęcie wywaliłam jeszcze jedną gałązkę ;:223 nie wypuściła nic a nic a u wielu osób kupione w tym czasie w tym samym sklepie sa już bujne...
kociara pisze:Z szeflerami miałam podobnie, tyle, że były obie: zielona i variegata.

ja miałam 2 podejścia do variegaty i obie w kosz poleciały ;:222 więc pomyślałam, że pisane mi życ tylko z zielonymi a tu taka niemiła niespodzianka... ech.. szkoda, bo mam przecież jedną zieloną, już dość dużą i rośnie cudnie ;:108 potem pokażę zdjęcie
jola1313 pisze:A mata z Obi?

a nie, mata z ogrodniczego na Wojska Polskiego ;:108
Filigranowa27 pisze:Ta palma to chamedora, one dość fajnie u nas kwitną w naszych warunkach

o właśnie, dzięki za nazwę ;:196 wstawiając zdjęcie zapomniałam jak na złość :;230 i ona kwitnie? :shock: no to może to jeszcze przede mną...
kohleria pisze:Lobelia nie lubi moknąć i na intensywnym słońcu,
Lepiej ją powiesić pod stropem balkonu,

teraz to juz musztarda po obiedzie - musi sobie poradzić i basta ;:134 toż tej skrzyni nie wywieszę sobie nad głowę :;230
A tak swoją drogą to jak już wylezie łaskawe ;:3 to może przybędziesz do mnie na ten balkonik z bliska opiep..rzyć co gdzie bez sensu nasadziłam? ;:224

Dziś pojadę do kolejnego ogrodniczego w poszukiwaniu piętrowej doniczki balkonowej... gdzieś widziałam na bank ale nie mogę sobie od tygodnia w głowie zlokalizować gdzie i tak jeżdżę jak głupia ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wychodzę z pracy a tam ulewa, że świata nie widać ;:202 ale jak już troszkę przestało to dokonałam poświęcenia się i popędziłam do ogrodniczego po ziemię bo ani grama a kwiatuszki nie wiadomo kiedy przyjdzie przesadzać ;:224 No i jak już dokonałam zakupu to postanowiłam iść za niespotykaną chęcią i wzięłam 2 kwiatki, dosłownie 2 a "zadziobałam się" w tej ziemi ponad 2 godziny ;:223 bo nagle maluszki fiołków wymagały rozdzielenia.. reo zechciało się przesadzić... skrętniki 2 też naprodukowały liści w tydzień jakbym im czego dolała :;230 dwa od Justynki to nawet i duże korzonki miały :shock: to posadziłam liście...
No i zachęcona w wątku jednej formumki postanowiłam, że nie będę się tak znęcać nad swoją jedyną miniaturką storczykową i dam mu nowy domek, tymbardziej, że sami zobaczycie jak zasłużył :tan No więc wydłubałam mu korzonki z tego czegoś w czym siedział... korek jakiś? :shock: umyłam pięknie i wsadziłam w nowe podłoże i podlałam nawet z nawozem... oto moje cudeńko (będzie różowe, śliczne różowe ;:167 )

Obrazek

a tu zasługa nowego domku ;:224

Obrazek

Siadłam teraz i powstać nie dam rady tak się napracowałam ;:205
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Ale sliczna różowa donisia ;:80
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Bardzo ładna doniczka, jak zakwitnie to będzie super wyglądać ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Fiu, fiu, fiu...Aga ale balkonik odpicowałaś i nawet ładne kwiatki kupiłaś ;:333
Ciekawi mnie tylko, czy znasz ich nazwy, czy tylko ceny zapamiętałaś :;230
Jeżeli chodzi o szeflerę, to moja też o mały włos nie poszła do nieba, ale wsadziłam ją do gara z wodą i teraz "produkuje" nowe liście.
Okazało się, że bidulka spragniona była...a wydawało mi się, że przelewam rośliny :wink:
Doszłam do wniosku, że to wina "dziadowskiej" ziemi do której ją posadziłam...jak to mówią chytry dwa razy traci ;:131
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit Piękne zroslichi od Moniki pamiótka :D bo ona już nie chce do nas pisać :( zdziwiona jestem czemu twoja szeflera taka wybredna bo moje zasuszone wiecznie na amen :;230 i rosną.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Agnieszko a jak podlewasz storczyka? Odlewasz potem wodę czy mało lejesz i samo wyparowuje?
karcias
100p
100p

Post »

Diament - dokładnie o tym samym pomyślałam :D "O jaka śliczna doniczka! Ale jak to podlać?" :;230 przyzwyczajenie - swoje wyciągam z osłonek i moczę, ale przez to nie mają ładnych doniczek :;230
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to się poświęciłaś z tym wypadem do sklepu ;:108 . Ale przynajmniej przyniosłaś sobie zabawki :wink: . Ja też ostatnio szaleję z przesadzaniem, choć to nie początek sezonu. Ale przesadzanie zawsze jest fajne, bo się odkrywa coś nowego: a to listek, a to pąk, albo zaczątki młodej rośliny ;:224 .
Storczyk bardzo fajnie wygląda w swoim nowym domku ;:138 . Pewnie teraz ruszy z kopyta ;:108 i wkrótce będzie Cię cieszyć nowym kwiatem.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Karolina można dostać taką osłonkę tylko, że dużą. A to jest maleństwo.
karcias
100p
100p

Post »

Wiem - mama ma takie ładne osłonki duże, ale ja się nie dorobiłam jeszcze. poza tym mam białą doniczkę a nie przezroczystą, więc siedzi biedak w byle czym :;230
pozdrawiam
Karolina
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”