Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
Irenko piękna różyczka to chyba HOKUS POKUS ,bo wygląda podobnie z tymi zółtymi mazami .Widzę ,że języczki też już pokazują kwiaty .Moja wiązówka dopiero w pieluszkach ciekawe kiedy tak pięknie zakwitnie jak Twoja .Rh szaleją i to dobrze .Widać również ,że temu mojemu biednemu rosną nowe piękne listki więc może wreszcie sie opamięta i ruszy z miejsca, bo jego młodsi bracia go przerosną 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Irenko..masz szczęście do tych NN , trafiają ci się piękne różyczki.
. Ja dalej się zachwycam twoją piękną serduszką a ona dalej sobie kwitnie w najlepsze. Cudeńko. 

Jadziu co do nazwy róży to wierzę ci całkowicie bo wiem, że znasz się doskonale. Bardzo trudno jest tę różę sfotografować, ma kolor ciemnobordowy, prawie brąz i płatki aksamitne, na płatkach widać żółte ciapki, jeszcze takiej róży nie widziałam. Zapytałam sprzedawcę dlaczego nie mają nazwy, odpowiedział, że nie mają licencji i dlatego są tylko etykietki, na których są pokazane kwiaty. Wspominasz o wiązówce a jaki kolor masz? Mojej różowej też jeszcze daleko do kwitnienia a w ogóle słabo rośnie, mrozy solidnie ją uszkodziły. Piszesz, że Rh szaleją, to bardzo dobrze, do jesieni powinny solidnie się rozrosnąć.
Zeniu sama jestem mile zaskoczona tymi różami, bezimienne a takie ładne. Serduszka rzeczywiście ciągle kwitnie i nadal wypuszcza nowe listki i pączki, ma niesamowicie czerwony kolor.
Zeniu sama jestem mile zaskoczona tymi różami, bezimienne a takie ładne. Serduszka rzeczywiście ciągle kwitnie i nadal wypuszcza nowe listki i pączki, ma niesamowicie czerwony kolor.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irenko Hokus pokus śliczności
.

- JAKUCH
Moja wiązówka jest biała ale to dopiero wiosenne nasadzenie .Dzisiaj juz jednak zauważyłam kwiatek ,ale do obfitego kwitnienia to muszę jeszcze poczekać aż sie rozrośnie .Ta moja to wiązówka błotna .Ta róża nawet brała udział w konkursie różanym na FO i chyba nawet go wygrała jak sie nie mylę .Niestety kupujac róże bez licencji na pewno płacimy dużo mniej i to jest ten plus .Też mam u siebie takie bez licencji, a potem dopiero szukam ich nazw ,ale rzadko sie to zdarza .Mnie też sie ta róża podoba nawet chciałam ją kupić mojemu bratu ,bo też miał na nia ochotę ,ale nie wiem gdzie ja dostać .Gdyby jednak była taka możliwość kupienia jej to napisz
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Irenko, molestujesz mnie tą serduszką.... będę sępić jak nie przestaniesz....
Jak zwykle pięknie

Jak zwykle pięknie

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W jakim miejscu rośnie u Ciebie wiązówka? Raz posadziłam i nie udało się
Bardzo podobają mi się jej kwiaty.
Żurawki w tym roku oszalały
Większość ma ogromne liście i kwitną jak szalone.

Żurawki w tym roku oszalały

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Różyczki, lilie i mnóstwo innych pięknych kolorowych kwiatów......i jak tu się nie zachwycać, bajeczne widoki u Ciebie
Irenko
Irenko

Witajcie
, wczoraj odpowiadałam na wasze posty ale wszystko wcięło więc dzisiaj postaram się jeszcze raz odpowiedzieć.
Geniu dziękuję
ta róża rzeczywiście jest piękna tylko nie pachnie.
Jadziu moje wiązówki po niedzieli zaczną kwitnąć, skromne będzie to kwitnienie bo jednak ucierpiały zimą. Róża robi się coraz piękniejsza, bardziej pstrokata i większa, następne pąki też się rozwijają, nie dziwię się, że wygrała konkurs, żebym wiedziała, że te róże będą takie ładne to kupiłabym więcej, były nawet tanie po 15 zł. Pytasz czy jest możliwość kupna, w tej chwili jest to niemożliwe gdyż wszystkie róże już dawno są wyprzedane, ja kupowałam w połowie maja, wczoraj byłam zobaczyć co ciekawego przywieźli ale były tylko malutkie okrywowe po 8 zł a reszta to kwiaty jednoroczne. Po mroźnej zimie wiele roślin a zwłaszcza róż u nas wymarzło więc jest bardzo duże zapotrzebowanie na te piękne krzewy.
Gabi dziękuję
szkoda, że nie pokazujesz swoich rarytasików, na pewno rozbolałaby mnie głowa a może lepiej, że nie widzę
. Również oczekuję aby serduszka trochę się rozrosła bo chciałabym mieć więcej kępek.
Ewuniu obie wiązówki rosną w półcieniu, biała lepiej przetrwała zimę ale różowa ucierpiała solidnie, jest mała i ma mało kwiatów a zwykle rosła do 2 m. Żurawce przycinam liście bo zagłusza inne kwiaty, nie wiedziałam, że będzie rosła jak rabarbar.
Agusiu miła jesteś, dziękuję
powoli zaczynają kwitnąć inne kwiaty i znowu będzie kolorowo tylko u ciebie nie ma przerw w kwitnieniu, zawsze masz ogród pełen pięknych kwiatów.
Kilka dzisiejszych fotek

Nowy nabytek - hortensja

Geniu dziękuję

Jadziu moje wiązówki po niedzieli zaczną kwitnąć, skromne będzie to kwitnienie bo jednak ucierpiały zimą. Róża robi się coraz piękniejsza, bardziej pstrokata i większa, następne pąki też się rozwijają, nie dziwię się, że wygrała konkurs, żebym wiedziała, że te róże będą takie ładne to kupiłabym więcej, były nawet tanie po 15 zł. Pytasz czy jest możliwość kupna, w tej chwili jest to niemożliwe gdyż wszystkie róże już dawno są wyprzedane, ja kupowałam w połowie maja, wczoraj byłam zobaczyć co ciekawego przywieźli ale były tylko malutkie okrywowe po 8 zł a reszta to kwiaty jednoroczne. Po mroźnej zimie wiele roślin a zwłaszcza róż u nas wymarzło więc jest bardzo duże zapotrzebowanie na te piękne krzewy.
Gabi dziękuję

Ewuniu obie wiązówki rosną w półcieniu, biała lepiej przetrwała zimę ale różowa ucierpiała solidnie, jest mała i ma mało kwiatów a zwykle rosła do 2 m. Żurawce przycinam liście bo zagłusza inne kwiaty, nie wiedziałam, że będzie rosła jak rabarbar.

Agusiu miła jesteś, dziękuję

Kilka dzisiejszych fotek

Nowy nabytek - hortensja

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Irenko, nie pokazuję bo nie daje rady.... ale jeśli chcesz zobaczyć co u mnie to zapraszam na bloga.
I wiesz co ?.... mam kępkę kokoryczki z Twoich nasion... długo czekałam ale jest...
Pozdrawiam serdecznie...
I wiesz co ?.... mam kępkę kokoryczki z Twoich nasion... długo czekałam ale jest...

Pozdrawiam serdecznie...

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hortensja niesamowita
Masz gdzieś jej nazwę? Może trafię na taką. Dobrze też wiedzieć, czy to ogrodowa czy bukietowa.

- JAKUCH
Haniu to samo napisałam Irence ,że to Hokus Pokus ,bo tak mi sie wydaje .Jest jeszcze jedna z takich pięknych nazywa się SIMSALABIM http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.36443 i też nie wiem gdzie ja dostać .Moje lilie też już kwitną na całego .Gdybyś miała okazje kupić tę różę jesienią czy wiosną to proszę Irenko pamiętaj o mnie 

Gabi cieszę się, że nasionka powschodziły, one szybko rosną a jeszcze szybciej rozrastają się, będziesz miała ich wszędzie pełno, lubię je bo zapełniają wszystkie puste lub nieciekawe miejsca. Twój ogródek na pewno odwiedzę.
Haniu ja nie znam nazwy tej róży ale Jadzia podała taką nazwę jak ty, sprawdziłam w necie i całkowicie do niej pasuje więc to jest Hokus Pokus (może ona posiada magiczną moc).
Ewuniu hortensję kupiłam na rynku a tam rośliny nie mają nazw ale gdy pójdę następnym razem to zapytam, wygląda na ogrodową, wydaje mi się, że taką samą hortensję widziałam u Igora, on podał nazwę Forever.
Jadziu jeszcze raz dziękuję za podanie nazwy, ta druga róża Simsalabim jest również wspaniała ale takiej jeszcze nigdzie nie spotkałam i nie widziałam. Teraz kiedy już wiem jakie to piękności będę wypatrywała i na pewno kupię tobie i sobie.

Haniu ja nie znam nazwy tej róży ale Jadzia podała taką nazwę jak ty, sprawdziłam w necie i całkowicie do niej pasuje więc to jest Hokus Pokus (może ona posiada magiczną moc).

Ewuniu hortensję kupiłam na rynku a tam rośliny nie mają nazw ale gdy pójdę następnym razem to zapytam, wygląda na ogrodową, wydaje mi się, że taką samą hortensję widziałam u Igora, on podał nazwę Forever.
Jadziu jeszcze raz dziękuję za podanie nazwy, ta druga róża Simsalabim jest również wspaniała ale takiej jeszcze nigdzie nie spotkałam i nie widziałam. Teraz kiedy już wiem jakie to piękności będę wypatrywała i na pewno kupię tobie i sobie.

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Róża, którą pokazałaś, warta zachwytów