Lilie - uprawa - cz.3
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lilie - uprawa - cz.3
Dbaj o nie, bo bardzo mi się podoba i będziesz mógł mi ją sprzedać lub wymienić!
Oczywiście za jakiś czas. 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- przemo1413

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
ok
zajrzyj do mojego wątku to zobaczysz więcej zdjęć tej lilii . Link masz w podpisie 
- Galadriela
- 500p

- Od: 22 wrz 2009, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ona jest pięknamoniczek pisze:Lilia 'Pink Pixels'.
W ogóle lilie są piękne
A co do mojej różowo-łososiowej lilii "kwitnącej do góry nogami", próbuje ją jakoś usystematyzować... Jeśli jest azjatycka, to czy grupa lilii azjatyckich kwitnących "do dołu" się jakoś nazywa?
- Ewa58
- 100p

- Od: 3 kwie 2012, o 22:12
Oglądam Wasze lilie i wychodzą mi oczy z orbit. Cuda, cudeńka. 
- katrin95
- 50p

- Od: 7 cze 2012, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piękne lilie , ja mam jedną w ogródku ale postanowiłam że na jesień będzie ich więcej 
pozdrawiam kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 7#p3084877" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 7#p3084877" onclick="window.open(this.href);return false;
We wrześniu przesadź ja do koszyka,a parę cebulek przybyszowych przechowaj w innym miejscu.przemo1413 pisze:i u mnie pierwsza z przybyszowych![]()
Bo tak jakoś ten świat działa,że jak trafi się coś ciekawego,to właśnie to pierwsze zaginie.
Miałem 12 płatkową,zaginęła,miałem dwa kolory na jednej łodydze,też ją trafiło.

- Rozanka

- Od: 9 lut 2009, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mirzanie, jak zwykle Twoja znajomość tematu poraża czytających. Powinieneś dawać wykłady, jak rozpoznawać lilie. Nie jest to prosty temat. Może dlatego sprzedawcy, hodowcy idą na skróty, bo nie ma wcale opracowań odnośnie lilii. Zobacz ile jest książek o różach, iglakach, a o liliach nikt nie pisze. Znalazłam jeden katalog w języku polskim, ale był tak ubogi w wiadomości, że nie kupiłam. Były w nim tylko fotki najpopularnejszych lilii. To sobie mogę znaleść w internecie. Nigdzie nie ma specjalistycznej wiedzy. Jeżeli znasz jakieś opracowanie na ten temat, to napisz proszę jego tytuł.
Przemo, to azjatycka Coctail Twins. Pięknie Ci się wybarwiła, rewelacja.
Nie zawsze jest taka regularna.
Przemo, to azjatycka Coctail Twins. Pięknie Ci się wybarwiła, rewelacja.
Lilia Lankon,piekny mieszaniec międzygatunkowy. Jest krzyżówką Lilium longiflorum, oraz
Lilium lankongense. Kształt pąków,taki rozciągnięty trapez,pochodzi od longiflorum,a ten pomazany
kolor,od lilii lankongense,która jest lilią azjatycką.
Na temat lilii Kazimierz Mynett wydał trzy małe broszurki,jedna jest o gatunkach lilii,występujących
w przyrodzie.Jest jeszcze książka czeska, Lilie i rosyjska Kirejewej,Lilie,ale bardzo stare wydanie.
Lilium lankongense. Kształt pąków,taki rozciągnięty trapez,pochodzi od longiflorum,a ten pomazany
kolor,od lilii lankongense,która jest lilią azjatycką.
Na temat lilii Kazimierz Mynett wydał trzy małe broszurki,jedna jest o gatunkach lilii,występujących
w przyrodzie.Jest jeszcze książka czeska, Lilie i rosyjska Kirejewej,Lilie,ale bardzo stare wydanie.
- przemo1413

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
A no i już wszystko jasne miałem jedną cebulę Coctail Twins w tamtym roku ale jej kwiat był całkiem innego koloru i dlatego się zastanawiałem co to za liliaRozanka pisze:Mirzanie, jak zwykle Twoja znajomość tematu poraża czytających. Powinieneś dawać wykłady, jak rozpoznawać lilie. Nie jest to prosty temat. Może dlatego sprzedawcy, hodowcy idą na skróty, bo nie ma wcale opracowań odnośnie lilii. Zobacz ile jest książek o różach, iglakach, a o liliach nikt nie pisze. Znalazłam jeden katalog w języku polskim, ale był tak ubogi w wiadomości, że nie kupiłam. Były w nim tylko fotki najpopularnejszych lilii. To sobie mogę znaleść w internecie. Nigdzie nie ma specjalistycznej wiedzy. Jeżeli znasz jakieś opracowanie na ten temat, to napisz proszę jego tytuł.![]()
Przemo, to azjatycka Coctail Twins. Pięknie Ci się wybarwiła, rewelacja.Nie zawsze jest taka regularna.
Rozanka wielkie dzięki za podpowiedz
- Kasia1007
- 500p

- Od: 19 maja 2012, o 13:06
Same cudowności... Lilia Lankon przepiękna
A ja swoje dopiero za jakieś 2 tyg. zobaczę, żółta już przekwita i ponoć jakaś bordowa się rozwinęła... Oby na mnie jeszcze poczekała zanim przekwitnie... 
regulamin
- Kasia1007
- 500p

- Od: 19 maja 2012, o 13:06
Yoostysia, Twoja lilia również jest przepiękna

Dziękuję bardzo Kasiu
Nie wiem dlaczego, ale moja pomarańczowa zaczęła się wybarwiać delikatnie na czerwono-różowo
Teraz to już zupełnie nie mam pojęcia, co to za cudo

Nie wiem dlaczego, ale moja pomarańczowa zaczęła się wybarwiać delikatnie na czerwono-różowo

regulamin