Pięknie kwitną Twoje różyczki i dzwonki! No i jak zwykle ładne zdjęcia
Ja mam też ciśnienie na truskawki wczoraj piekłam tartę truskawkową, dzisiaj zrobiłam koktajl.
A na Twoje smakołyki ślinka leci! Tort przepiękny, pysznie wygląda!
Justyś, nie dość, że pięknie u Ciebie to i pysznie, łobuz jesteś, ze pokazujesz a człowiek oblizuje monitor
Ale ja do Ciebie w innej sprawie, mianowicie kiedyś pokazywałaś swoje sadzoneczki lawendy w doniczce, co z nimi zrobiłaś, takie malutkie pikowałaś w grunt czy co???? przyjęła Ci się????
Ania Po tym moim sorbecie boli mnie dzisiaj gardło, ale warto było
Wiem że lubisz róże więc dla Ciebie moje skromności
Róża miniaturowa & pnąca
Imer Cieszę się bardzo, że ci się podoba Gosia O to obiecane zdjęcie- skutek mojej wczorajszej wyobraźni
Z takiej ''turbiny'' zrobiłam podstawkę pod doniczkę z jednorocznymi pnączami
Ja też uwielbiam owoce, zwłaszcza swoje prosto z ogródka ale słodyczom też trudno się oprzeć Paryska Chciałam was trochę pokusić tymi pysznościami i chyba mi się udało
Co do tej lawendy to tak o: posiałam w kwietniu do 4 dużych doniczek ( kupiłam 2 opakowania nasion) przez cały czas stały w ogrodzie pod ''chmurką''.Strasznie wolno rosła ale ta roślina tak ma..Sadzonek w ogóle nie pikowałam po prostu wyjełam z doniczki i wsadziłam chyba latem do gruntu, ładnie przezimowała i teraz zaczyna kwitnąć O to cały mój ''przepis'' na lawende
Witajcie Dawno mnie nie było, przepraszam Ale wczoraj cały dzień byłam w Szczecinie z moją klasą zaprezentować musztre i poloneza i po tym występie mamy szanse na sponsorowany wyjazd do Warszawy w 3 kl Może będziemy prezentować się przed prezydentem he Dzisiaj znowu pada więc pogoda nie sprzyja robieniu zdjęć, więc kilka fotek z niedzielnego wypadu do Niechorza
Śliczne zdjęcia Justynko, szczególnie to ostatnie
Pekinie Twoje różyczki kwitną, lilia też już niedługo, a ja z pytaniem: jak Twój biedronkowy klematisek? Czy zakwitł już, czy urósł?
Moje sa wciąż bardzo mizerne, co prawda ciągną w górę, ale są bardzo delikatne. Za to pojawiły się maleńkie pączki.
Imer Dziękuję Już kolejne lilie zakwitły, biała i żółta Clematis jeszcze nie kwitnie ale sporo urósł, ostatnio widziałam pączka ale niestety tylko mi sie zdawało bo urosły z tego listki Ale czekam cierpliwie trzymam kciuki za Twojego powojnika
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Justyno ,ale się u ciebie dzieje ,pięknie ci wszystko kwitnie .Niech twój powojnik się wzmacnia ,a na kwitnienie można poczekać
Pomysły jak zawsze udane
Dziękuję Andrzejku za miłe słowa A co do powojnika to dzisiaj zauważyłam pąk i teraz raczej się nie myle
Na początek róże:
pnąca (przepraszam za to zielsko z tyłu ale od tych deszczów to rośnie jak na drożdżach ) & jakas NN, kupiłam ją i miała być niebieska ale okazało się co innego ale i tak ją lubię bo zawsze ma mnóstwo kwiatów Zbliżenie na pnącą & i znowu NN która ładnie pachnie Pierwsze dwa kwiaty groszku pachnącego Kolejne lilie zakwitły Dzwonek & zawciąg nadmorski
Śliczne zdjęcia nadmorskie Trochę tęskno mi się zrobiło za morzem... A to ostatnie z sesji nadmorskiej - rewelacja!
Ogródek zrobił się liliowo - różany i coraz więcej kwiatów z dnia na dzień Piękne te Twoje różyczki!
Bożka Dziękuję bardzo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kilka godzin temu skończyłam robienie dżemu truskawkowego o to efekt końcowy