Ogródek An-ki cz.7
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek An-ki cz.7
Aniu, Bonita jest wysoka u Ciebie?
Jadziu żałujcie,że nie mieszkacie bliżej
wtedy tylko telefon i już wszystkie jesteśmy w jednym miejscu.
Zakupy Cię nęcą?To jak znam życie-zrealizujesz zachcianki.
Cieszynianki-to ja Wam dziękuję,że zechcia łyście do nas przyjechać.Wzbogaciłam się o 2 cudne liliowce i różę.
A jeszcze mam obiecaną Mary Rose-że jej do tej pory nie mam to cud
Danusiu zmartwiona jestem Laeissą bo jak widziałaś wygląda inaczej niż u Ciebie.Kwiatuszki malutkie a kolor też wyprany.Wsadzę ją do ziemi i zobaczymy.
Ewo bardzo Ci wspólczuję tego deszczu ja też nie mogę patrzeć jak platki się zlepiają,opadają a pąki gniją.Mamy okropny klimat-albo Afryka albo Anglia siąpiąca deszczem.U nas na szczęście między deszczem słońce przygrzewa i trochę niweluje straty.
Aniu DS-dorasta Bonita nawet do 180cm.Po pierwszym kwitnięciu przytnę ją,żeby znowu nie wystrzelila w górę.
W tej chwili ma jakieś 140cm.i starczy.
Jak te miniaturowe liliowce pachną-wspaniale kwiaty i zapach no i gabaryty małe-same zalety.

Zakupy Cię nęcą?To jak znam życie-zrealizujesz zachcianki.
Cieszynianki-to ja Wam dziękuję,że zechcia łyście do nas przyjechać.Wzbogaciłam się o 2 cudne liliowce i różę.
A jeszcze mam obiecaną Mary Rose-że jej do tej pory nie mam to cud

Danusiu zmartwiona jestem Laeissą bo jak widziałaś wygląda inaczej niż u Ciebie.Kwiatuszki malutkie a kolor też wyprany.Wsadzę ją do ziemi i zobaczymy.
Ewo bardzo Ci wspólczuję tego deszczu ja też nie mogę patrzeć jak platki się zlepiają,opadają a pąki gniją.Mamy okropny klimat-albo Afryka albo Anglia siąpiąca deszczem.U nas na szczęście między deszczem słońce przygrzewa i trochę niweluje straty.
Aniu DS-dorasta Bonita nawet do 180cm.Po pierwszym kwitnięciu przytnę ją,żeby znowu nie wystrzelila w górę.
W tej chwili ma jakieś 140cm.i starczy.
Jak te miniaturowe liliowce pachną-wspaniale kwiaty i zapach no i gabaryty małe-same zalety.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Oby się zaklimatyzowała i cieszyła twoje oczy.

Moje Cesary też rosną ale wcale się nie wyrywają.
A jednak jedna z Gardinii, to Cinderella. Fajnie, bo to piękna róża.
Czy też zauważasz, że róże po zimie ruszyły, ale gdzieś po drodze do dzisiaj nastąpiło u nich zatrzymanie
się w rozwoju. Tak obserwuję u angielek, one nie kwitną tak obficie jak każdej wiosny.
Myślę, że dopiero drugie kwitnienie będzie okazałe.
Piękne róże pokazujesz. Pytasz o Pastellkę, ja nie miałam u swoich kwiatków w takim wyglądzie.
Trzeba ją obserwować, może wiosenne przymrozki go uszkodziły. Daj zdjęcie jak ponownie zakwitnie.
Jutro wstawię dla Ciebie Aphrodyte

Maju pokazałam pąki ale okazuje się,że to Biederaier
Cesar nieopodal ale jeszcze nie kwapi się do pokazania kwiatuszka.Ważne,że jest i się przyjął.Pastella bardzo dziwna-może jesienią nabierze rumieńcow bo na razie raczej bialawa się robi.Natomiast Baronessa i Bailando wystartowaly przepisowo.Cudne.
Czekam na Aphrodite bo ja od swojej nie mogę oderwać oczu.Zjawiskowa i tyle.
Czy ja wiem,czy się zatrzymaly -u mnie raczej szybko kwitną.Crocus wypiękniał,Crown Princess Margareta w tym roku też jest ła\dniusia(obie mają drugi sezon)jedynie zaniedbałam(nie przycięłam po zimie) Teasing Georgie.

Czekam na Aphrodite bo ja od swojej nie mogę oderwać oczu.Zjawiskowa i tyle.
Czy ja wiem,czy się zatrzymaly -u mnie raczej szybko kwitną.Crocus wypiękniał,Crown Princess Margareta w tym roku też jest ła\dniusia(obie mają drugi sezon)jedynie zaniedbałam(nie przycięłam po zimie) Teasing Georgie.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu,
ja myślałam, że ma dwa kwiatuszki. Oby tylko był grzeczny, może musi się ukorzenić.
Pastellka, jak przekwita lub deszcz ją podmoczy, to rzeczywiście kwiaty robią się jasne prawie białe.

Aniu, to znaczy, że u mnie im nie najlepiej tej wiosny. CPM jest piękna, uwielbiam ją.

Pastellka, jak przekwita lub deszcz ją podmoczy, to rzeczywiście kwiaty robią się jasne prawie białe.

Aniu, to znaczy, że u mnie im nie najlepiej tej wiosny. CPM jest piękna, uwielbiam ją.
Bądżmy cierpliwe
Wszystko będzie dobrze.

Aphrodite ,na rabatce,jest takim świetlistym punktem pomimo,że tam jest Chippendale,First Lady,Bonita,Aspirin,Astrid(też taka cudna)Bailando,White Meidiland ,Pastella,Baronessa.

Aphrodite ,na rabatce,jest takim świetlistym punktem pomimo,że tam jest Chippendale,First Lady,Bonita,Aspirin,Astrid(też taka cudna)Bailando,White Meidiland ,Pastella,Baronessa.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Anuś mogę tylko powzdychać do Twoich cudeniek .Tego 1 liliowca też mam i właśnie kwitnie sobie w najlepsze .Nie lubię róż ze zwieszonymi głowami one mają stać na baczność jak w wojsku
Masz racje szkoda ,ze ie mieszkamy bliżej siebie 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To chyba zupełnie inny ogród
Róże poznaję, ale widok był dla mnie do tej pory tajemnicą. Pięknie mieszkasz, bo wybierasz róże w moich ulubionych kolorach
Cały dzień lało
Zdjęć nowych nie ma.

Cały dzień lało

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
A ja poznaję ogród i te zakątki bo tam już raz była
ślicznie kwitną różyczki i ten pachnący liliowiec maleństwo. 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Danusiu, super te fotki, teraz bardziej się orientuję w całości 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja też
. Ale róże u Ciebie naprawdę pięknie rosną.

AniuDS i Asiu to zdjęcia z części ogrodu pod tarasem i widoki od tarasu, natomiast Ania ma jeszcze piękne rabaty przy wejściu do domu ale niestety tylko jak widzę jest jedno zdjęcie a szkoda bo tam też było co podziwiać.
Danusiu dzięki za zdjątka ja nie potrafię zrobić tak,żeby widczny był prawie cały ogródek.Jedynie z kuchni z okna na pn.stronę jakoś mi wychodzi i takie najczęściej pokazywałam.
Ewo tak Ci współczuję tej pogody-przecież Ty nie nacieszysz się różami bo albo pada,albo przypieka.U nas dość ładna pogoda taka świetna dla kwiatów-temperatura do 20 stopni i słonecznie.No ale wcześniej też było okropnie.
Aniu,Asiu-fajnie ,że zaglądacie.

Ewo tak Ci współczuję tej pogody-przecież Ty nie nacieszysz się różami bo albo pada,albo przypieka.U nas dość ładna pogoda taka świetna dla kwiatów-temperatura do 20 stopni i słonecznie.No ale wcześniej też było okropnie.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
super zestawienie i moje ulubienice ale Aphrodyta najwyższy punkt?an-ka pisze:Aphrodite ,na rabatce,jest takim świetlistym punktem pomimo,że tam jest Chippendale,First Lady,Bonita,Aspirin,Astrid(też taka cudna)Bailando,White Meidiland ,Pastella,Baronessa