Kwiaty Patrycji część 2.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty Patrycji część 2.

Post »

Filigranowa27 pisze:chan-dziapomyliłam się, masz rację ten filodendron dziurawy to rodzaj monsterki...znalazłam nazw tego cuda: monstera obliqua ciekawa jestem czy są jakieś varegiaty z tych monsterek?
Takhisis to jej powycinaj będzie ciekawsza:P
Wiktoria_Wpoluj w Obi są od czasu do czasu, ale bardzooo rzadko, ja drugi raz widziałam i za tym razem od razu kupiłam, bo jak poprzednio się wahłam to mi ja wykupiono sprzed nosa;)
Izuniu kochana nie poluj na philcię jak się u ciebie storczusie nie trzymają;) takie jest moje skromne zdanie.
kociaraKrysiu najpierw ja czekam na odnóżkę tego fajnego filodendronka;) A jak się rozrośnie to się i ty doczekasz, bo jak go w obi widziałam to za dsadzonkę około 30cm małą chcieli prawie 44 zł...:/
.

Kochani dziś narozrabiałam... chciałam odsłonić firankę, aby podlać kwiatuszki na parapecie i cały karnisz zleciał na mnie, stłukł 1 doniczkę ceramiczną, połamał rhipsalisa i jeszcze jakies drobne straty porobił.

Poustawiałam wysokie kwiaty jakie miałam na nim, bo mieszkam na parterze aby nie zglądali mi przez okno jak mam teraz światło zapalone przechodnie:)
Obrazek

i od razu komoda z kwatami
Obrazek

I dla wzdychających do philadelphi

moje obie mała i średnia
Obrazek :wit ;:196
Lubie takie kąciki z dużą iloscią kwiatow ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Patrycja - ustawiłam Cię do filodendronka ;:108 dobrze rośnie to pewnie w tym sezonie coś tam się z niego urwie :uszy

jak tu ktoś napisał - mnie nie brak firanki by teraz ciągnął w Twoje okna ale właśnie te kwiatki ;:oj jak do poprzedniej pracy chodziłam przez takie osiedle to codziennie zaglądałam w inne okna ;:224 za kwiatkami oczywiście ;:108 i było jedno takie na parterze - z 4 storczyki stały - ślicznie to wyglądało, jak u Ciebie ;:108 tylko u Ciebie x-razy więcej :;230

a komoda też moim zdaniem się.. wygła :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tesia39 No to spełniamy życzenie:) jak dojedzie to od razu do ziemi go prosze wsadzić;)
sylviDziękuję, szczerze powiem, ze i jak ja idę to zaglądam w okna ipodziwiam piękne czasem kwiatki;).
Karolina__niestety to tylko na zdjeciu tak wyszło, w rzeczywistości ani pół cm się nie ugina. Ale faktycznie zawsze obładowana jest do maksa kwiatami.
Takhisisnie karnisz guza mi nie nabił, ale nie wiem jakim cudem go złapałam w części:D:D
Dorotakja tez lubię i już mam parę pomysłów na kąt z kwiatami;)
mniodkowapięknie dziękuję i spokojnie w swojej klolejce poczekam, komoda ani drgnie, nawet jak ja na nią stanę, by podlać kwiaty na półkach nad nią;).

Kochane fiołkowe dziewczynki co ja mam za fiołka?
Trzymam go u babci bo tylko tam mi one rosną i kwitną...po urlopie mam do wydania 2 listki ukorzenione tegio fiołeczka :wit Obrazek

Brassia maria von miquel rośnie w siłę:).Obrazek

Miłego dzionka, j już powoli zmykam do pracki :wit
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ale ten fiołeczek obsypany kwiatami ;:oj Rewelacja ;:138
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit ale ż u ciebie,normalnie jak w kwiaciarni ;:oj
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Śliczny fiołeczek, zza kwiatuszków prawie nie widac listków. Czy ma oberwaną część listków, czy tak sam z siebie :?: Gdzieś czytałam, że aby fiołki obficiej kwitły należy obciąć część lisków ze środka. Ja jakoś bym się nie odważyła :?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

fiołeczek to chyba po prostu "kundelek"...? :roll: śliczny w tej otoczce ;:167
Nolinka pisze:Gdzieś czytałam, że aby fiołki obficiej kwitły należy obciąć część lisków ze środka. Ja jakoś bym się nie odważyła

ja osobiście 3 fiołkom powycinałam ze środka rozetki listki i zakwitły w mgnieniu oka ;:202 do tej pory nie wiem czy to przez ten zabieg, czy to przypadek, że akurat może był ich czas na kwitnienie... w każdym razie wcześniej stały jaaaakiś czas bez kwiatków ;:185
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Aga ja też swjemu jednemu śrdek wyciełam i co urosły ale liście. Wkurzyłam się i oddałam kolezance a ta p 2tyg mówi ze jej zakwitł pięknie ;:223 ;:124 Nie mam ręki do fiołków
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Patrycja ten fiołek zawsze Ci tak pięknie i obficie kwitnie :?: ;:oj
No, od jutra wyglądam na listonosza ;:65 , jak tylko paczuszka przyjdzie to dam znać ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Patrycjo, różne rzeczy już widziałam, ale kwiatków w charakterze zazdrostki to jeszcze nie. :lol: ;:215
Pomyśl, co by to był, gdybyś ich nie miała, nic tylko musiałabyś tymczasowo papierem okna wykleić. :wink:
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Cudne roślinki :) Wpisuję się i ja, aby mi wątek nie uciekł ;:108 :)
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Widziałam dziurawca :wink: Piękną masz kolekcję roślin, jest co podziwiać ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wcale sie nie dziwie,ze przechodnie ci tutaj zagladaja -bo jest na co popatrzec-piekne roslinki ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

Dorotak pisze:
Filigranowa27 pisze:chan-dziapomyliłam się, masz rację ten filodendron dziurawy to rodzaj monsterki...znalazłam nazw tego cuda: monstera obliqua ciekawa jestem czy są jakieś varegiaty z tych monsterek?

Obrazek

i od razu komoda z kwatami
Obrazek

Lubię takie widoki ale gorzej już z podlewaniem :wink: dostać się do każdej doniczki i trafić nie rozlewając ...wyższa szkoła jazdy.
a co do tej monsterki ,myślałam,że masz coś innego pisząc filodendron i dlatego byłam zainteresowana(okazało się to samo).
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

NolinkaFiołeczek ma od czasu oderwane tylko te listki, któr mu sobie popsują, uschną, głównie są to listki od jego dołu, ale widzę, że od dołu puszcza on dużo odnóżek.
tesia39to drugie kwitnienie tego fiołka u mnie i zawsze takie obfite:).
rapunzeldokładnie za zazdrostkę posłużyły, bo jak się na parterze mieszka to ciężko bez firany być i z zapalonym światłem ;:138
chan-dziaJakoś daję radę z podlewaniem, mam taki sposób, przy każdym podlewaniu ściągam po koleji kwiaty z jednej półki, drugiej itd, przegladam je i pomału podlewam, ale podlewanie zajmuje mi sporo czasu, około pół dnia przy ilości roslin, które mam i około 2h jeszcze co tydzień przeznaczyć muszę na podlanie moich zielonych, które trzymam u babci w mieszkanku... jest to czasochłonne nie ukrywam...

Wszytskim dzieuję za miłe słowa:)

Dzisiaj pokazuję jak wygląda chyomi dendrobium po przekwitnięciu, wypuszczeniou 19 szt keików
Obrazek
A przy p[odlewaniu wypatrzyłam kolejne przyrosty
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”