Mój kawałek ziemi w ROD
-
- 50p
- Od: 16 cze 2012, o 23:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kawałek ziemi w ROD
Mi zlało bardzo podobnie jak Tobie, tylko jak zaczęło padać przedwczoraj tak dzisiaj w południe dopiero przestało. Po południu w końcu wyszło słońce.
Zapraszam do mojego ogródka
Pozdrawiam Adrian
Pozdrawiam Adrian
A u mnie niestety była burza z piorunami i ulewą, bardzo mocno padał deszcz, trochę ucierpiały kwiaty róż i ostatnie peonie. Ale z podlewaniem też będzie spokój przez kilka dni.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Witajcie, dzisiaj trochę mocno zabiegany jestem, ale coś Wam muszę pokazać...
Człowiek czasem narzeka, że na działce/w ogrodzie mnóstwo pracy, że narobić się trzeba, że chwasty, że nie rośnie.. Ale bywają dni, że jedna rzecz potrafi wynagrodzić to wszystko. Oto jaki widok zastał mnie w sobotę na działce, aż przysiadłem....

...w ciągu kilku dni prawie "wybuchła" moja róża pnąca, a dzięki uprzejmości Agnieszki "Empuzki" udało się namierzyć najprawdopodobniej co to jest, mianowicie Moonlight Kordesa. Dzięki Aguś
EDIT 27.06.2012
Natomiast "KLEO1" uważą iż jest to ALCHEMYST, po obejrzeniu zdjęć w rosarium, rzeczywiście kwiaty są bardziej podobne do niej (bardziej pełne niż u Moonlight). Oj... I teraz nie wiem. Wszystko okaże się pod koniec sezonu, gdyż Moonlight powtarza kwitnienie, a Alchemyst nie
Jutro postaram się pokazać pozostałe zdjęcia, bo dzisiaj się nie wyrobię
Człowiek czasem narzeka, że na działce/w ogrodzie mnóstwo pracy, że narobić się trzeba, że chwasty, że nie rośnie.. Ale bywają dni, że jedna rzecz potrafi wynagrodzić to wszystko. Oto jaki widok zastał mnie w sobotę na działce, aż przysiadłem....

...w ciągu kilku dni prawie "wybuchła" moja róża pnąca, a dzięki uprzejmości Agnieszki "Empuzki" udało się namierzyć najprawdopodobniej co to jest, mianowicie Moonlight Kordesa. Dzięki Aguś

EDIT 27.06.2012
Natomiast "KLEO1" uważą iż jest to ALCHEMYST, po obejrzeniu zdjęć w rosarium, rzeczywiście kwiaty są bardziej podobne do niej (bardziej pełne niż u Moonlight). Oj... I teraz nie wiem. Wszystko okaże się pod koniec sezonu, gdyż Moonlight powtarza kwitnienie, a Alchemyst nie

Jutro postaram się pokazać pozostałe zdjęcia, bo dzisiaj się nie wyrobię
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Remi cudowna róża na cudownych zdjęciach
.
Widzisz jak rośliny wynagradzają Twój trud włożony w ich pielęgnację

Widzisz jak rośliny wynagradzają Twój trud włożony w ich pielęgnację

Dziś oglądałam sobie właśnie tą różę w ofercie szkółek , bo bardzo mi się podobała, ale nie była już dostępna. Jak teraz zobaczyłam jak ona wygląda u Ciebie, to jestem pod wielkim wrażeniem, bo nawet na zdjęciach szkółek tak ładnie nie wygląda
Cudowna !

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Remi ślicznotka
I jeszcze ta tęcza , coś pięknego .

I jeszcze ta tęcza , coś pięknego .
Niesamowicie piękna
Też bym usiadła z wrażenia 

-
- 50p
- Od: 16 cze 2012, o 23:47
Przepiękna róża !!!!!!!!!!!
Zapraszam do mojego ogródka
Pozdrawiam Adrian
Pozdrawiam Adrian
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Cudowna
w sierpniu poproszę o patyczek
Takie kolory jak uwielbiam..... żółty wpadający w pomarańcz i cały krzew płonie

Takie kolory jak uwielbiam..... żółty wpadający w pomarańcz i cały krzew płonie

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Remi, ona jest boska! Ja też mam taką z ubiegłego roku, ale u mnie to maleństwo, ma dopiero dwa pączki. Mam wielką nadzieję, że moja też kiedyś będzie taka.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Dziękuję wszystkim, dawno mnie osobiście nic tak nie zachwyciło w moim własnym ogródku
Jagusiu - jak się przypomnisz i napiszesz co i jak zrobić by coś z tego było, to nie ma najmniejszego problemu.
Kleo - ta ma co najmniej 5-6 lat (a może mieć i więcej) ale od kiedy ja mam działkę aż tak nigdy nie zakwitła, nie znam sie na tym, ale myślę że mogło to być spowodowane tym, że 2 sezony temu dosyć mocno ja przyciąłem, a w ostatniej zimy nie przymarzła wcale. W dodatku rośnie u mnie w pełnym słońcu (chociaż za tym akurat nie przepada).
A teraz część pozostałych różyczek, które już zaczęły rozkwitać. Wszystkie nn, także jakby ktoś rozpoznał, którąś z tych ślicznotek
to proszę o info.
1. Różowa

2. Żółta

3. Czerwona

4. Biała

5. Czerwona pnąca - sąsiadka Moonlght'a

Inne:
Zacieniona hosta zaczyna kwitnąć:

Maciejka wokół altanki
w ciągu dnia

i wieczorową porą (achhh ten zapach
)

Nasturcja (hmmm niby pnąca, a maciejka większa od niej
) :

I moje mikro-klemki
pną się w górę ale muszę je zaplatać wokół sznurków są tak drobne, ale powiedzcie mi proszę, czy na drugim zdjęciu to pąki kwiatowe? Może jednak zakwitną...

Coś mi zjada ta dalie
jest najmniejsza ze wszystkich, ale jako pierwsza już ma pączek, co to możne być? Czymś pryskać, czy już za późno?

I odrobina warzywnika:
Cukinia coraz większa, na jednej na liściu pojawił sie po ostatnich deszczach biały nalot, czy to jakaś choroba?

Ogórki znowu stanęły

A bób zawiązał strąki (tylko nie mam pojęcia jak rozpoznać, że już można je zebrać...)

wszystkim zyczę

Jagusiu - jak się przypomnisz i napiszesz co i jak zrobić by coś z tego było, to nie ma najmniejszego problemu.

Kleo - ta ma co najmniej 5-6 lat (a może mieć i więcej) ale od kiedy ja mam działkę aż tak nigdy nie zakwitła, nie znam sie na tym, ale myślę że mogło to być spowodowane tym, że 2 sezony temu dosyć mocno ja przyciąłem, a w ostatniej zimy nie przymarzła wcale. W dodatku rośnie u mnie w pełnym słońcu (chociaż za tym akurat nie przepada).
A teraz część pozostałych różyczek, które już zaczęły rozkwitać. Wszystkie nn, także jakby ktoś rozpoznał, którąś z tych ślicznotek

1. Różowa

2. Żółta

3. Czerwona

4. Biała

5. Czerwona pnąca - sąsiadka Moonlght'a

Inne:
Zacieniona hosta zaczyna kwitnąć:

Maciejka wokół altanki
w ciągu dnia

i wieczorową porą (achhh ten zapach

Nasturcja (hmmm niby pnąca, a maciejka większa od niej

I moje mikro-klemki

Coś mi zjada ta dalie

I odrobina warzywnika:
Cukinia coraz większa, na jednej na liściu pojawił sie po ostatnich deszczach biały nalot, czy to jakaś choroba?

Ogórki znowu stanęły

A bób zawiązał strąki (tylko nie mam pojęcia jak rozpoznać, że już można je zebrać...)

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Najwyraźniej nasturcja jest "pnąca inaczej"
A co do klemków to jak najbardziej to pąki

A co do klemków to jak najbardziej to pąki

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Według mnie ta żółta róża to na 100% Fresia.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalie może wcina ślimak? Róża na pergoli wspaniała (tylko pnąca a nie pienna
)

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Remi na cukinii to chyba mączniak. Podobno przedawkowanie H2O
Drugie "podobno" - nie wpływa na owoce
.
Róża - bajka, bajka, bajka