W moim zielonym świecie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: w moim zielonym świecie

Post »

Sylwio, super Ciebie zobaczyć ;:138
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sylwio, nigdy więcej pluszaków w avatorze, zdjęcie super tak samo jak dziewczyna ;:196
A z tych nowości,to środkowa doniczka nie jest czasami Kalia????
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

Karolina miło mi, że mogę się przedstawić ;:180
Marylko dzięki ;:196 bez Ciebie bym sobie nie poradziła :oops: a ta roślinka to episicia, druga to scilla, dla mnie kompletna nowość ;:oj i oczywiście filodendron. Callę miałam, ale w zeszłym roku za długo posiedziała na tarasie i .. przemarzła ;:223
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Sylwio super awatar. Oczywiście dzięki osobie na zdjęciu. Widzę, że coraz więcej forumek się ujawnia, ale ja się chyba nie zdecyduję. Tu same super lachony, więc trudno byłoby dorównać :;230
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Witaj Sylwio!
Wspaniałości posiadasz. Widzę, że dla każdego coś dobrego :) Podzielam Twą miłość do Calathei, Marant i tego typu zielonych :) Bedę tu często zaglądać :)
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

Ojej mówisz, że masz malutki szczawik?! Ja swojego posiadam dobre 2 miesiące, a nie dorasta Twojemu do pięt! Co Ty z nim zrobisz?!
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit no prosze,jaka jaka sliczna dziewczyna.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
sylvi
1000p
1000p

Post »

Kochane kobietki, dziękuję za komplementy ;:196 choć chyba na nie nie zasługuję :oops:
szarotka66 nie zawstydzaj mnie i nie bądź taka skromna :wink: zresztą facjata jak facjata, dzieło rodziców nie nasze :;230 muszę Cię wyprosić o więcej wiedzy jak chronić lilie, bo to co w tym roku się z nimi dzieje to prawdziwa katastrofa ;:145
Chrapka miło Cię gościć i zapraszam jak najczęściej, choć czasem nudy są u mnie :lol: a kalkatee kocham owszem, ale niełatwo je hodować ;:223
Oksi ;:196
Takhisis serio mówisz , że jest duży :shock: ja mam swój od kilku lat, na jesień go zasuszam, a wiosną wsadzam do nowej ziemi i podlewam żeby znów rósł, ale w tym roku nie zmieniłam mu ziemi tylko zaczęłam podlewać i chyba dlatego jest mniejszy, ale bardziej zwarty, co właściwie mi odpowiada, bo z reguły miał wieeelkie liście na długich ogonkach i z czasem bardzo się rozkładał na boki
Proszę, fotka dla Ciebie

Obrazek
a tak wyglądają moje lilie, a zaczęły kwitnąć dopiero te najwcześniejsze ;:131

Obrazek Obrazek oczywiście pokazałam te, które jeszcze nadają się do pokazania, bo reszta gubi nierozwinięte pąki ...
clematis po ataku gradu pogubił większość płatków lub ma pouszkadzane

Obrazek mam nadzieję, że wkrótce rozwinie nowe zdrowe pąki :wink:

a oto mój taras, trudno go uchwycić w całości,a na tym zdjęciu chciałam pokazać pelargonie wiszące
Obrazek

a na dole przy barierce moje wieeelkie pomidorki koktajlowe w doniczkach, jak nic we wrześniu będzie pomidorobranie :;230

Obrazek Obrazek te róże -mniej szlachetne, jakoś wytrzymał majowe mrozy

Obrazek ostatnie kwiaty liliowca

i hortensja zaczyna rozwijać pączki

Obrazek Obrazek

W ogrodzie nic więcej się nie dzieje, a zapowiadane od poniedziałku deszcze znowu podleją chwasty, które już przerosły gdzie nie gdzie kwiaty, bo jak plewić w błocie ;:222
Lecę popstrykać domowe, bo tu wreszcie trochę ruszyło ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super loczki masz;), a balkonik piękny, uwielbiam naturalne drewno.
sylvi
1000p
1000p

Post »

filigranowa, to naturalne drewno aż się prosi o konserwację ;:223 :;230
a loczki od wielkiego święta prostuję, ale to mozolna robota i byle deszcz niszczy dzieło :evil:
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit tarasik rewrlacja,czekam na cióg dalszy :)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

Naprawdę jestem pod wrażeniem tego szczawika.. dla przykładu, fotka mojego :
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Próbuję ponownie ze szczawikami, bo dawniej nie miałam pojęcia, że je na zimę się obcina i nie podlewa... i tak sobie podlewałam, on sechł a na końcu lądował w smieciach he he :D

Masz piękny duży taras, pelargonie ładnie się na nim prezentują :) Mam pytanie dotyczące pomidorków- one u Ciebie kwitną same z siebie? Mój jest duży, liście mu żółkną od dołu, a kwiatków nie widać :evil:
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
sylvi
1000p
1000p

Post »

Takhisis śliczny ten twój szczawik i już wiem w czym problem - mój to staruszek i tak jak pisałam nie był w tym sezonie przesadzony i rozsadzony, zatem jest tam mnóstwo cebulek, z których każda chce rosnąć i dlatego taki gęsty, a twój ma na pewno mniej cebul w doniczce i jest trochę rzadszy, poczekaj jeden sezon, a będziesz miała takiego jak ja ;:196 chyba, że go rozsadzisz ;:224
oksi ;:196 będę się starała, choć na jutro znów zapowiadają deszcz ;:223

A co do pomidorów to zawsze kwitły same z siebie, nigdy nic ekstra z nimi nie robiłam, może mają za ubogą ziemię, albo za bogatą i się w niej palą, naprawdę nie wiem dlaczego nie kwitną :oops:
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

Sama nie wiem co im jest :( Posadziłam w ziemię uniwersalną i tak stoją.. :( Szkoda :(

A co do szczawika - to czy w zimę musi być w nieogrzewanym miejscu, czy może być postawiony gdzieś z boku okna?
sylvi
1000p
1000p

Post »

ja szczawika raz zasuszałam, a raz stał przez całą zimę i róśł i kwitł, z tym, że potrzebuje wówczas jak najjaśniejszego miejsca. Teraz swojego na zimę zasuszam, bo po prostu nie mam w domu miejsca dla niego ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”