Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

Teresat-niestety(bo mamy egzaminy,zwłaszcza trudno na pisemnym,gdy grupa duża) ma być 31 stopni i burzowo.
Mój tułacz a raczej tułacze(jest ich cztery albo pięć) w ogrodzie u koleżanki Benity,która na Forum nie jest,ale czasem podczytuje miał czerwone smugi,dwa razy brałam sadzonki w kolejnych latach i zawsze tracił,może w cieniu pod murem nie jest w pełni wybarwiony?Za to u mnie ma większe liście i jest wyższy.
Po kwiat bzu wybieram się do braci,oprócz przerobu na zdrowotny sok chciałabym w cieście naleśnikowym na obiad.
Ewamon-mam i ja biało czerwone,z przewagą czerwonych(znaczącą) pelargonie,białymi podzielono się ze mną.
Tija-po opadach zawsze muszę przedrzeć się mokrymi ścieżkami pod murek na którym stoją doniczkowce,żeby wylać nadmiar wody z podstawek.Z czasów corocznych obozów harcerskich pamiętam czarne cholewy,jakoś były wytrzymalsze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak spokojnie zielono u Ciebie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A moja hortensja coś nie ma pączków :(
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ewa masz rację , kiedyś kalosze służyły lata praktycznie niezniszczalne a moje ostatnie po tygodniu "kucania" przy rabatkach popękały na zgięciach :roll:
Dzisiaj byłam w swojej gminnej mieścinie gumiaków nie kupiłam tylko rękawice chodż i z tym był problem bo albo rozmiar nie ten albo obie lewe :;230
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wieczorny ruch w Rabatkach,a tu jeszcze upalnie,duszno,komary natrętne.
Pojawił się w kwitnieniu kolor żółty,wczoraj nieśmiało,dziś się rozwinął.

Obrazek

Obrazek

Kliwia stara ale jara

Obrazek

Tija-nasze liceum zostało przeniesione ze ścisłego śródmieścia do nowej szkoły,obok niej w I klasie widoczne było pole z brukselką,obowiązkowe do mundurka zaraz zrobiły się gumiaki,naturalnie czarne,innych nie było,jestem pewna,że miałam je kilka lat i podeszwa nigdzie przebita nie była.Jaki rozmiar rękawiczek jest Ci potrzebny?
Olgo-to spokój pozorny,wokół zaczyna się sezon remontowy.Zaczynam zaokienny zbiór truskawek,mam ich 4 czy 5 w dwu donicach.U Ciebie prace od strony bocznej drogi też za dzień,dwa się skończą.Rok szkolny też niebawem i ruszysz w Tatry.
Elżbieto G.-no to jak u mnie z piwoniami,mam trzy,nie miałam ani jednego kwiatu i to po raz pierwszy.Ale to z powodu jak myslę malo śnieżnej a mroźnej zimy.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ewa, czasem pączki na piwoniach zniszczy choroba grzybowa,
są malutkie a potem się kurczą i giną, czasem nawet się tego nie zauważy.
Moje piwonie tego roku ładnie kwitły.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elsi :wit nie było pączków,same liście,nawet dość wcześnie i dorodne

hosty zaczynają kwitnąć.

Obrazek

języczki też,nawet tegoroczne

Obrazek

Obrazek
są i inne radości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ewa, ależ ogniście pomarańczowa ta kliwia ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Evluk-ta kliwia to jest raczej starsza od Ciebie i zawsze była taka ognista w kwitnieniu-geny?
Wyobrażam sobie te wszystkie kwitnienia u Ciebie!
Wczorajszy cały dzień po zapewnieniu bezpiecznej przesiadki ze Szczecina na Przemyśl i dalej Lwów (tak czystego dworca PKP dawno nie widziałam,jednak się da,nawet pelargonie biało-czerwone w skrzynkach i skalniak nad I peronem zadbany)spędziłam na poprawianiu arkuszy egzaminu pisemnego i w zasadzie nie wiem jaka była pogoda,duszno i brak przewiewu,dziś rano przepadało i jest bardziej świeżo.

Elżbieto G Zasilane krowińcem suszonym hortensje mi już powoli bieleją.Zachęceni ich zeszłorocznym widokiem w sąsiednim ogrodzie pod murem niedawno nasadzili cały ich szpaler.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

EwkaEs pisze:Ambo-komary strasznie dojadłe
U nas również, po prostu makabra...A ja przypadkiem odkryłam, że wypłasza je takie zwykłe kadzidełko z indyjskiego sklepu. Zapalone i postawione na stole tarasowym wypłoszyło wampiry w kilka minut. Ja zapalam co najmniej dwa i ustawiam na przeciwległych końcach stołu.
Pozdrawiam serdecznie, u nas od wczoraj pada i leje na przemian. Ja zakatarzona i z bolącym gardłem. Ale chociaż po forum sobie buszuję, bo na nic innego siły nie mam....
x-ja
---

Post »

Ewa jak oglądam u Ciebie zdjęcia z ogrodu to zawsze zatrzymuję się na chwilkę i przypominam sobie jak robiłaś nasadzenia a spójrz teraz chociażby na skalniak albo hosty czy języczki toż busz masz ;:215 a kliwia kolor ma że tak powiem zajefajny :lol:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tija-kliwia jest w trzech sztukach w jednym,po kwitnieniu(każda kwitnie oddzielnie) chętnie rozsadzę.
Olu z Ogrodu Azyna pewno ta kliwia była w domu już w czasie naszych studiów.
Ambo-przekażę info o kadzidełkach braciom,niektórzy z nich są tak lubiani przez komary prawie tak jak ja.Na mnie lepiej widać ślady ukąszeń.A w Podwórkowym jestem tylko by podlać rośliny na murku,podlać skalniak,czasem ułamać lubczyk,szałwię,miętę,uprzątnąć...Na ławeczce stawiam plecak,zwykle opiekuje się nim kocur sąsiadów i szybko do roboty.W domu przy oknach skrzynkowych miałam ramkę z gęstą siatką,co zapobiegało wtargnięciu kąsających intruzów,teraz gdy mam okna zespolone niestety wlatują.Kupiłam spiralę przeciw,zobaczymy co warta niebawem.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ewo, można zamówić moskitierę na wymiar okna, zakupiłam tam, gdzie zamawiałam okna.
Moskitiera to bardzo wygodne rozwiązanie, mam nawet takie drzwi z moskitiery na taras.
Skończyły się problemy z komarami w domu, przy okazji z muchami.
Myślałam, że w mieście nie ma komarów ;:oj .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewciu piekne hostowisko powstało i razem z języczkami fajnie wygląda .Teraz jakoś mniej czasu na zwiedzanie ogrodów ,ale u Ciebie zawsze można podziwiać coś innego np. kwitnącą kliwię i jak piszesz stara ,ale jara .U mnie też już kwitną dalie i powoli będą sie otwierać floksy :shock: a dopiero lipiec przed nami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-ja
---

Post »

Ewuś ja już od dłuższego czasu szlaban sobie zrobiłam na nowe nabytki bo miejsca brak , aktualnie przygarniam tylko hoye i to jakieś wyjątkowe i begonie a za chęć podzielenia się roślinką wielka ;:196 wiesz rękawiczki w końcu kupiłam więc mam powód do radości :lol: szukałam nr 8 to takie w sam raz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”