Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Magda,myślę,że wróciłaś z ogrodniczego z jakimiś ciekawymi okazami?Zaraz wpadnę zobaczyć do ciebie.
Moniko,cieszę się,że przyjęły się kwiatki.U mnie też przestało padać ,popieliłam w kole,było tego cała reklamówka.
Dorotko,twoje karbowane też się przyjęły.
Aniu,a jakie to są wampirki?
Halinko,ja też mam już nadzieję na słońce,bo pochmurne widoki wychodzą bokiem.
Moniko,cieszę się,że przyjęły się kwiatki.U mnie też przestało padać ,popieliłam w kole,było tego cała reklamówka.
Dorotko,twoje karbowane też się przyjęły.
Aniu,a jakie to są wampirki?
Halinko,ja też mam już nadzieję na słońce,bo pochmurne widoki wychodzą bokiem.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Juka kwitnie stanowczo dłużej niż tydzień
Moja będzie miała jeden kwiat, ale jest o wiele mniejszy, dopiero zaczyna wyrastać.
U mnie też przez ostatni tydzień kropiło, padało i lało na przemian
Dziś zapowiada się dzień bez deszczu i dobrze, bo mogłabym coś pożytecznego zrobić.

U mnie też przez ostatni tydzień kropiło, padało i lało na przemian

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu a wszyscy chcieli deszczu a teraz jest go w nadmiarze .Czemu tak to jest
Begonie pięknie kwitną u nie też 1 biała zwisająca tez pokazała kwiaty

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Małgosiu ja też mam dość deszczowej pogody - kilka razy truskawki zbierałam w takiej ulewie,że wszystko przemokło.
Chodzenie po ścieżkach czy tez trawniku wręcz niemożliwe.
Dziś wreszcie trochę słońca i bardzo mnie to cieszy.
Pisałaś o swych liliowcach kupionych u Podstolca , moje od niego niektóre też małe ale większość z nich ma już pąki kwiatowe. Ogólnie wszystkie niższe w porównaniu z moimi ale to wiosenne nasadzenia więc normalne.
"Królowa begonii " ładnie brzmi , a z Koleusów ile masz odmian ?
Pozdrawiam :wito
Chodzenie po ścieżkach czy tez trawniku wręcz niemożliwe.
Dziś wreszcie trochę słońca i bardzo mnie to cieszy.
Pisałaś o swych liliowcach kupionych u Podstolca , moje od niego niektóre też małe ale większość z nich ma już pąki kwiatowe. Ogólnie wszystkie niższe w porównaniu z moimi ale to wiosenne nasadzenia więc normalne.
"Królowa begonii " ładnie brzmi , a z Koleusów ile masz odmian ?
Pozdrawiam :wito
- malgocha1960
Ewa,to mnie pocieszyłas,bo 3 lata czekania,żeby miec tygodniowy widok kwitnącej juki to żadna atrakacja.Wczoraj opryskałam ją od mszycy ,bo cała była oblepiona,a w nocy spadł ulewny deszcz.Dzisiaj rano poprawiłam,bo szkoda,żeby ją pożarły.
Jadziu,deszcz niech pada,ale w nocy,a w dzień słoneczko i wtedy mielibysmy raj na ziemi.W ubiegłym roku begonie nie kwitły u mnie tak obficie jak w tym.Byłam wczoraj na cmentarzu/dzień ojca/,mam posadzone białe i czerwone i kwitną też pięknie.Tak myślę przejśc się we wtorek na rynek i zobaczyć jakie kolory są jeszcze tych z brązowymi liśćmi,chodzi za mną jeszcze jasny róż,bo mam zwisająćą,ale o zielonych liściach.
Krysiu,witaj.Moeje liliowce od Podstolca niepotrzebnie zagaiłam jednorocznymi i chyba ciężko im oddychać.Trochę za gęsto je posiałam,ale myślę,że w przyszłym roku będą już pięknie kwitły.Jeżeli chodzi o koleusy to nie znam się kompletnie na odmianach,ale kolorów trochę mam.Wczoraj skompletowałam jeszcze jedną doniczkę z nich z tymi co dostałam od Niuni.Cyknę zdjęcia potem.
Zaraz M jedzie do koleżanki ijadą do weterynarza uśpić jej 18letniego psa,MĘCZY się strasznie,nie ma sensu przedłużać agonii.Potem o 14ej idziemy z nią na pielgrzymkę do Obór,trzymajcie kciuki,żebym wytrzymała na moje biodro.Muszę wymodlić sobie wnuka,bo natura jakoś nie chce go dać.
Jadziu,deszcz niech pada,ale w nocy,a w dzień słoneczko i wtedy mielibysmy raj na ziemi.W ubiegłym roku begonie nie kwitły u mnie tak obficie jak w tym.Byłam wczoraj na cmentarzu/dzień ojca/,mam posadzone białe i czerwone i kwitną też pięknie.Tak myślę przejśc się we wtorek na rynek i zobaczyć jakie kolory są jeszcze tych z brązowymi liśćmi,chodzi za mną jeszcze jasny róż,bo mam zwisająćą,ale o zielonych liściach.
Krysiu,witaj.Moeje liliowce od Podstolca niepotrzebnie zagaiłam jednorocznymi i chyba ciężko im oddychać.Trochę za gęsto je posiałam,ale myślę,że w przyszłym roku będą już pięknie kwitły.Jeżeli chodzi o koleusy to nie znam się kompletnie na odmianach,ale kolorów trochę mam.Wczoraj skompletowałam jeszcze jedną doniczkę z nich z tymi co dostałam od Niuni.Cyknę zdjęcia potem.
Zaraz M jedzie do koleżanki ijadą do weterynarza uśpić jej 18letniego psa,MĘCZY się strasznie,nie ma sensu przedłużać agonii.Potem o 14ej idziemy z nią na pielgrzymkę do Obór,trzymajcie kciuki,żebym wytrzymała na moje biodro.Muszę wymodlić sobie wnuka,bo natura jakoś nie chce go dać.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Też dodam, że moje liliowce od tego samego sprzedawcy są może nieduże, ale w pąkach
Nie spodziewam się szaleńczego kwitnienia, ale się pokażą. Jeden zaczął dość wcześnie, Schnickel Fritz 

Gosiu, nadrobiłam zaległości... Muszę powiedzieć, że masz niesamowicie ukwiecony ogród! Warto podejmować tyle wysiłków żeby osiągnąć taki efekt, jaki możemy oglądać na Twoich zdjęciach... jest pięknie! A begonie - wiadomo, u Ciebie niemal wystawowo jeśli chodzi o ilość i jakość kwiecia...
Uważaj na siebie dziś i nie nadwyrężaj...
Uważaj na siebie dziś i nie nadwyrężaj...

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Małgosiu
w tym roku nasze rośliny są zdane na pożarcie przez mszyce.U mnie to samo.Plaga,której nie da się opanować 

- malgocha1960
Ewa,zmotywowałaś mnie,żeby iść dobrze podejrzeć moje liliowce i faktycznie cos tam się wykluwa,ale jak pisałam wcześniej za gęsto posiałam przy nich jednoroczne i mają utrudnione oddychanie.
Agus,dziękuję ci,że jesteś miła.Chciałabym chociaż w małej części miec tak perfekcyjny ogród jak twój,ale jestem niekonsekwentna i ciapię w nim wszystko,co mi sie podoba bez ładu i składu.Pogoda na pielgrzymce wczoraj była super,za to w nocy oczywiście padało,a teraz tak wieje,że brzozy pochylają się do połowy.Przy porannej kawie żal było patrzeć na kwiaty wyginane na wszystkie strony.Nie zaglądałam do juki,żeby może nie zobaczyc jej leżącej.
Gosiu,mszyca to plaga nieziemska,bez przerwy się pryska,ledwie zacznie działać,a deszcz wszystko zmyje i tak od począrku.
Zakwitł mi fiołek od Wandzi,który dostałam w Sulejowie.Wandzia nie wiedziała jaki jest , a tu niespodzianka.

Agus,dziękuję ci,że jesteś miła.Chciałabym chociaż w małej części miec tak perfekcyjny ogród jak twój,ale jestem niekonsekwentna i ciapię w nim wszystko,co mi sie podoba bez ładu i składu.Pogoda na pielgrzymce wczoraj była super,za to w nocy oczywiście padało,a teraz tak wieje,że brzozy pochylają się do połowy.Przy porannej kawie żal było patrzeć na kwiaty wyginane na wszystkie strony.Nie zaglądałam do juki,żeby może nie zobaczyc jej leżącej.
Gosiu,mszyca to plaga nieziemska,bez przerwy się pryska,ledwie zacznie działać,a deszcz wszystko zmyje i tak od począrku.
Zakwitł mi fiołek od Wandzi,który dostałam w Sulejowie.Wandzia nie wiedziała jaki jest , a tu niespodzianka.

- malgocha1960
Z tego koleuska pobrałam już szczepkę do nowej doniczki koleusowej,dodałam jeszcze prezent od Niuni.

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ach, te Twoje begonie
Ja kupuję takie same rękawice; są bardzo trwałe, z miesiąc wytrzymują - oczywiście zależy, co i ile robię

Ja kupuję takie same rękawice; są bardzo trwałe, z miesiąc wytrzymują - oczywiście zależy, co i ile robię

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- malgocha1960
Najbardziej przedziera mi się na prawej rękawicy wskazujący palec,potem ziemia za paznokciami,ale te szmaciaki często,gęsto były na raz,te wystarczaja o wiele dłużej.

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Gosieńko wszystko ślicznie Ci rośnie .
U mnie też tak wieje , ze łeb chce urwać ...
Ale ja przyszłam zobaczyć co wyczarowałaś z kolejnego worka ?
U mnie też tak wieje , ze łeb chce urwać ...
Ale ja przyszłam zobaczyć co wyczarowałaś z kolejnego worka ?

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cześć Małgosiu!
U mnie tez wieje, aż żal mi było patrzeć na moje fuksje ale przecież nie będę wiecznie z nimi latać bo już takie krzaczorki się rozrosły że mogę je sama uszkodzić.
Fiołek bardzo ładny
Cieszę się, że koleuski ode mnie się trzymają bo byłby wstyd gdyby padły
Widzę, że kwitnie ci nasturcja - moja na balkonie coś się obija i tylko idzie w liście
Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę Twój ogród, to będzie widok
U mnie tez wieje, aż żal mi było patrzeć na moje fuksje ale przecież nie będę wiecznie z nimi latać bo już takie krzaczorki się rozrosły że mogę je sama uszkodzić.
Fiołek bardzo ładny

Widzę, że kwitnie ci nasturcja - moja na balkonie coś się obija i tylko idzie w liście

Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę Twój ogród, to będzie widok

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Gosiu u mnie też dziś wiatr wieje i nawet już kropiło , a miałam iść do ogrodu.