Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jak mi się podoba ten oman, już trzeci rok o nim myślę ;:oj
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Agusiu ...nawet , gdybym chciała , to nigdy u mnie nie będzie takiego efektu , jak u Ciebie , ale ...ja mam zupelnie inny styl ogrodu i ...trzy razy taki , jak Twój ;:oj . Więc rozumiesz sama , że to ponad moje siły . Miło , że Ci się podoba , bo i u mnie są w pierwszym ogrodzie , przed domem kolorowe rabaty , a nasadzenia poupychane . W drugim , z oczkiem jest raczej stonowane w barwach , przemyślane w kompozycjach , ale też nie do końca .
Niech Ci rosną zdrowo ;:196 i ;:167 cieszą , wszak z ;:167 dane .

Sasanko...jakże mi miło ,że zawitałaś w moje skromne progi ;:oj ...witam Cię serdecznie :wit . Też nie mam serca , by je wyrywać , ale ...z trawnika musiałam ;:108 ;:174 .

Aniu...no , to trzeba by wpaść po ten oman , a nie myśleć przez kolejne lata ...weźmiesz sobie już sporą sadzonkę ...ale trzeba ją wykopać spomiędzy kamieni , przy oczku .
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Igo, znowu pokazałaś takie roślinki, że ;:oj
Maki cudne.
Też czekam na takie śliczne różowe-forumowe. Ale to dopiero chyba za rok ;:65
Sroczki lubią kolorki ;:108 Wiem coś o tym :;230
Taki barwny ogród żyje , ciągle się zmienia. W każdej godzinie inny kolor dominuje, inaczej łapie światło...
Może nie jest b. elegancki i wymuskany do granic możliwości, ale za to jaki w nim dynamizm i takie 'ciepełko' ;:167
A my romantyczne dusze... ;:108 Nam w to graj.
Niby narzekamy i marudzimy, ale tego kolorowego skrawka nie zamieniłybyśmy na żaden inny ;:185 , nawet katalogowy i sygnowany przez najlepszego architekta zieleni.
Czy mam rację?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyś ....dziękuję ;:196 ...w 100 % masz zupełną rację odnośnie naszych ogrodów . Być może ,że są piękniejsze - bez dwóch zdań - , ale my i tak je uwielbiamy . I nic to ,że są nieuczesane , nieułożone ( czasem , jak my same ) ...odzwierciedlają nasze wnętrza ...ciche marzenia , skryte myśli i ...przecież je kochamy , całym ;:167 .
Lubimy ten swój zielony świat ponad wszystko ...bo jest naszym rajem na Ziemi . Nie szkodzi , że jest w nim robactwo wszelkiej maści ...chwasty czasem większe od roślin ...padamy na twarz po dobrze wykonanej ' orce ' ...bywa , że na kolanach ...za to wiemy ,że żyjemy . Czymże było by nasze życie bez tej pasji , jaką jest ogród ?

Serdeczne , gorące pozdrowienia z równie gorącej Małopolski ;:196 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Słyszałam wczoraj w TV ,że idzie bój o RODy i w ogóle o ogródki działkowe chcą je zabrać i dać deweloperom pod zabudowę :evil: .Jest tyle nieużytków czy nie mogą sie tym zająć .Chcą zabrać ludziom to co najbardziej kochają :evil: Ciekawe czy im sie uda przeforsować taką ustawę .Co byśmy robili bez naszych królestw przecież to tak jak tytuł Twojego wątku Jagódko balsam na wszelkie zło ;:196 Przepraszam ,ale czytam jak piszesz ,że jakie by nie były nasze ogródki, to przecież je kochamy to całe nasze życie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś, nie bez powodu Bóg uczynił Raj Ogrodem ;:108
Każdy z nas ma tu jego namiastkę ;:167
Jadziu to przerażające, co piszesz. Dla wielu ludzi życie przestanie mieć sens-dosłownie ;:202 . Widzę z jaka miłością i pieczołowitością mieszkańcy miasteczek zagospodarowują każdy skrawek ziemi przy blokach i kamienicach. A na działkach spędzają cały sezon.
Pozdrawiam cieplutko z deszczowych Kaszub :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko ...czytałam , czytałam wiele na ten temat ...chcą ludziom odebrać to , co im zostało najdroższe ...bo to nie tylko dla nich miejsce odpoczynku , ale i ciężka praca , czasem nawet dorobienie do głodowej emerytury . Nie wiem , czy słyszałyście moje Drogie o wielu ukrytych kombinacjach , by pozyskać kasę wprowadzając coraz wyższe ' daniny ' , by rząd miał za co hulać .
Czuję ,że mi ciśnienie rośnie ...ech , wszystkiemu złu na świecie winni są politycy ...nikt więcej . Głód , płacz sierot i wszelkie wojny zawdzięczamy przepychankom polityków .

Justysiu....tak ...i my wkładamy w to całe ;:167 ...szkoda tylko ,że wielu tych , na górze nie zdaje sobie sprawy ile dla emeryta znaczy taki ogródek działkowy . Szykują jeszcze większe ogłupienie dla narodu ...podatek od nieruchomości w wysokości 1 % od całości .
Kto to wytrzyma ? Nie wiem , czy takich wybieraliśmy , czy takich Polska wychowała synów ;:oj .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagusiu szkoda naszych nerwów ,ale moze wreszcie wszyscy sie obudzą z letargu i zaczną chodzić na wybory .Dzisiaj rozmawiałam z jedna z przyjaciółek i ona jest załamana, bo dopiero kupiła działkę na ROD i ją zagospodarowuje .Tyyyyle lat istnieją ogródki a tym na górze ciągle mało i mało .Wiem jak te babcie na targu stoja ze swoimi roślinkami i wolę u nich zawsze coś kupić bo muszą też płacić placowe
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ...to nic nie da , nawet , gdy na wybory wszyscy pójdą . Przed wyborami wszyscy obiecują , a nikt ich nie rozlicza z danych obietnic , ani też ze słów rzucanych na wiatr ...

Kiedyś czytałam wymowną sentencje ... tracimy zdrowie zdobywając pieniądze ... potem tracimy pieniądze , by odzyskać zdrowie ... P. Coelho .

A na poprawienie humorku ...kilka portretów .... :wit .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziękuję za wpadanie do mojego ' Królestwa ...' ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jagoda na ostatniej focie, to dzwonek karpacki? Dostalam od Ewci dzwonek, niby mowi ze chyba kanadyjskiego wyslala ale jak tak patrze, to mnie na karpackiego wyglada ... ale juz go lubie, bo cacany jest.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak , na ostatniej fotce jest dzwonek karpacki Campanula carpatica .
sasanka_
200p
200p
Od: 10 maja 2011, o 08:46

Post »

piękne fotki

a ogródki pod sznurek też potrafią być kochane a ich właściciele urobieni z miłości po łokcie :heja
Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagódko miło mi było pochodzić po Twoim królestwie. Pięknie kwitną lilie, róże i hortensje, które u mnie wymarzły i chyba w tym roku nie będzie kwiatów.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sasanko...nie mówię ,że nie ...wszystkie ogrody mają coś w sobie i każdy , jaki by nie był wymaga zachodu ...pracy , czasami w pocie czoła , jak i nie małych funduszy .

Marysieńko...jak się cieszę ,że jesteś ;:138 . Dziękuję i za spacer i za miłe słowa ;:196 . Nie okrywam nigdy hortensji ogrodowych ...w tamtym roku słabo kwitły , a w tym jestem mile zaskoczona ...mają na wierzchołkach pełno zielonych pączusiów .
Limelight też ma pąki , ale maleńkie , a także You & Me ma zalążki kwiatów :tan .
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dzięki ;:196 tak mi sie wlasnie cos wydawalo.
Jutro musze moje LimeLight poogladac, bo u mnie chyba jeszcze nic nie bylo widac na nich. Z tym ze ja wiem, ze one pozniejsze sa i juz nie latam co rusz ogladac jak w zeszlym roku :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”