Wiejski ogród c.d.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród c.d.

Post »

Marysiu masz wtyki w policji Zederman a co by innego więc przed nim w lewo i spokojnie pomalutku w okolice Tarnowa :tan
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Naprawdę nie wiem w czym mogłabym stanowić przykład? ;:224

Róże przepiękne, gdybyś tak mogła wpisywać ich nazwy. Takim początkującym jak ja, bardzo by się to podobało. ;:173

U mnie zrobiło się zimno. W tej chwili na termometrze jest 15,5 st. Na dokładkę od czasu do czasu pada. :evil: Dobre strony to to, że wreszcie mogę pooglądać ogrody.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anuś miodzio, ja stale je miziam, fotografuję mówię do nich , bo je kocham. Miętkę dostałam od koleżanki sąsiadki i czekam aż się rozrośnie, bo warta jest rozmnożenia (nie wiem po co wsadziłam ją do doniczki) - dzisiaj dostała od Jurka jeszcze jedną na którą będę czekać aż się rozrośnie. Mam od dawna taką książkę Lesley Bremness , Wielka księga ziół i czytam ją od nowa jakby innymi oczami.

Jurku u Ciebie i pw ;:196 Dziękuję miły ale duszny!
Pelasiu irysek wyjątkowo wyszedł wierny kolorystycznie, a szałwia muszę sprawdzić pan powiedział omszona i ja taką posiałam. Z 3 siewek ostała się jedna i liście ma podobne
Marzenko Kochana patrz z optymizmem to zobaczysz inaczej !
Reniusiu dziękuję i ja wieczoru miłego życzę!
Maryś jeszcze raz AMORFA - jesteś w pamięci do jesieni! chyba że będziesz w okolicy to zapraszam!
Marysiu mar33 nie mam w pierwszych miesiącach zamieszkania straciliśmy dowód rejestracyjny, a miejscowi pukali się po głowach !
Helenko gdzie wiem to piszę , ale dopiero teraz patrzę co kupuję gdzie nie wiem piszę nn i tyle musi wystarczyć. Helenko Twoje uprawy to wzorzec u mnie przeważa chaos i fantazja ogrodniczki.
Byłam dzisiaj przedłużyć umowę w Plusie i mam aparat pancerny dla ogrodnika odpowiedni, ani kurz, ani woda, ani bęc mu nie groźny za to finezja poszła ;:224
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ja blisko Czech, więc zrobiłam czeski błąd. W googlach też pisałam amfora i się wyszukiwało :;230 . Mimo , że to nie naczynie to nadal ją lubię.
We wrześniu będę na pewno u rodziny w okolicach Krakowa. Muszę też iść do ogrodu botanicznego w Krakowie odszukać moją trzmielinę, bo Marysia Mar 33 powiedziała mi, że ona tam właśnie jest.
Może więc osobiście odbiorę dostojną Amorfę? ;:180
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu byłoby super ja też lubię odszukiwanie roślin w OB. To albo u mnie albo w OB i amfora i amorfa są Twoje. Może jakiś okoliczny spęd zrobimy coooo???
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I coś muszę Wam pokazać nabytek tegoroczny zakwitł u mnie pierwszy raz, róża angielska Abraham Darby (Helenka się ucieszy)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Uploaded with ImageShack.usna różowo Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Piękny ten Abraham, taki delikatny róż. ;:63
A o spędzie trzeba poważnie pomyśleć :uszy .
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Twoje róże są wypasione :D Kwitną pięknie, ale ta ciemna zieleń liści to mnie o ukłucie zazdrości przyprawia!
Ziołowy ogródek fajnie kontrastuje z kolorowymi rabatkami. Taki szaro-zielony zakątek na ukojenie nerwów, a jak się jeszcze listki pogłaszcze to już pełny relaks.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu piękna i cenna róża.
Czy to różowe, to dzwonek kropkowany? Czy on się mocno rozrasta?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maseczko, jak się różowo zrobiło w Twoim ogródku. I to nie tylko za sprawą pięknych róż. Letni romantyczny ogród teraz masz :heja.

U mnie po trzech parnych i bardzo upalnych dniach w końcu pada. I znowu, kto by pomyślał cieszy mnie deszcz :D
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

W nocy przeszła na górkami niezła burza.Muszę iść zobaczyć jak to wygląda.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moi Drodzy, a u mnie parno, duszno w nocy pokropiło jak ksiądz kropidłem co jeszcze bardziej zrobiło ciężkie powietrze.
Marysiu mój ogród jest może nie taki idealny, bo wiejski ale bardzo gościnny o czym może świadczyć zakątek św, Fiakriusza z wygodnymi ławeczkami i serdecznie zapraszam i ogłaszam na wrzesień spotkanie!
Olgu ogródek ziołowy był jednym z pierwszych elementów, bo jest bardzo ważny. Zawsze gotowałam i gotuję nie lubię gotowców. Uwielbiam wymyślać różne potrawy i do tego potrzebuję dużo różnych przypraw. Zieleń ta czerwcowa jest najpiękniejsza potem będzie gorzej gorąc plamistość i inne zrobią swoje
Lidziu to nabytek od mojego sławetnego pana z placu powiedział mi tylko dzwonek ja nawet nie wiem czy wieloletni. Ale jak będę na placu to go przepytam (może w piątek) i może coś kupię jeszcze.
Stokroteczko tak blisko jesteśmy, a takie różnice temperaturowo pogodowe. U mnie na niebie kiśnie słoneczko!
Myślę, że jak dojdzie we wrześniu spotkanie to mogę na Ciebie liczyć?
Jurku jak zwykła burza to pewnie nie jest źle. Jak koteczek ?, a jak Ty (zauważ kolejność!!)
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze:Moi Drodzy, a u mnie parno, duszno w nocy pokropiło jak ksiądz kropidłem co jeszcze bardziej zrobiło ciężkie powietrze.
Witaj Marysiu :wit oj u Mnie to samo - duuuuszno strasznie! A rano myślałam ze to rosa hehe ale podobnież to mrzawka była jakaś słaba...
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Tak kolejność zabawna.Koteczek ma się lepiej ode Mnie.Trochę nie za bardzo lubię siedzieć w domu.To chyba błąd bo poprawa jest niewielka.Burza była nieduża.Uzupełniła braki deszczówki.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

Maseczko masz piękne róże, muszę u ciebie nacieszyć oczy, bo moje przemarzły, tzn, same pąki kwiatowe ;:145 W ogródku ziołowym smakowicie pachnie, a co do ogrodu to wiejskie ogrody są najpiękniejsze ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”