Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

Izka masz rację ,ze mało przypominają różę ,ale są piękne i jak na 1 rok mnóstwo kwiecia .Danusiu u nas dzisiaj była piękna pogoda mam nadzieję ,że u Was również .Twój Austinek jakoś nie podobny do mojego ,bo jeszcze nigdy nie widziałam w pełni otwartego kwiatu .Moja Bonica też powoli zaczyna pokazywać kwiatki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Danusiu i po co była ta wiosenna chandra !!!!!!
Ogród pięknie kwitnie a ta ilość róż i powojników jest zachwycająca.
Z wielką przyjemnością powróciłam do znajomego mi już ogródka.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu ;:167 iryski - Cudne ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu przepiękne róże, wszędzie się nimi zachwycam, bo u mnie po zimie zdziesiątkowane, a te, które pozostały będą się regenerować cały sezon....mogę liczyć jedynie na bardzo skromne kwitnienia :(
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu ty Falstaffa a ja Myriam, ta róża mnie zachwyca swoją budową kwiatu, kolorem i przede wszystkim zapachem.Eyes for You może kupię jesienią właśnie dlatego że mało przypomina różę.Reine może będzie jeszcze kwitła jak urośnie bo na razie ma 30cm.

Jadziu u nas też jest piękna pogoda wczoraj byłam na działce i pościnałam cale duże wiadro kwiatów róż które zostały zniszczone przez deszcze.Charles Austin bardzo się zmienia , tego roku jest zupełnie inny niż był w zeszłym roku. Moja natomiast Bonica nie dała się opadom deszczu jest dzielna uwielbiam ja za to i za jej kolorek.

Olu wiosenną chandrę to ja mam co roku. Czerwiec natomiast to okres gdy róże i clematisy kwitną najpiękniej. Szkoda że nie odwiedziłaś go znów w realu.

Halinko dzięki ;:196

Agnieszko u mnie też dużo róż jest w opłakanym stanie nawet je nie pokazuję bo aż zal na nie patrzeć ale może się zregenerują do jesieni, jeśli nie pomyślę na wiosnę o wymianie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To moja urocza Myriam już myślałam że nie doczekam się jej kwiatów, mało że przemarzła to później 2 pączki z 5 zjadły robale 1 pączek zgnił podczas deszczy ale na szczęście chociaż dwa się rozwinęły i wczoraj nie umiałam od niej oderwać nosa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No widzisz a jednak zakwitła Myriam .Isabell jest urocza chyba sobie ja wpisze na listę a maiłam juz nic nie kupować ;:124 ,ale jak mogę takie cudo sobie odmówić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jadziulek, nasze wspólne upodobanie ciemnoczerwonych róż i mój wzrok przykuło do Isabel :lol:

Danusiu, cieszę się, że Myriam mimo przeciwności losu obdarowała Cię kwiatami. Najbardziej przykro jest , kiedy nie kwitną ulubienice.
Dla mnie wyjątkowo piękna jest Queen of Sweeden w pełni rozkwitu. Ma takie porcelanowe kwiaty.
No a Isabel Renaissance nie dość że piękna, to jeszcze moja imienniczka! Chyba będę zmuszona poprosić Cię o patyczek :;230
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

[quote="chatte"]
No a Isabel Renaissance nie dość że piękna, to jeszcze moja imienniczka!

Mam też Izunię to prawda jest naprawdę piękna, a Danuśka pewnie ma ją na cześć swojej córci,
prawdę mówiąc nie byłam jakoś zwolenniczką ciemnych róż jednak kiedy zagościły w moim ogrodzie jestem zachwycona.

Myrian ciągle w moim zainteresowaniu.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu Isabel ma bardzo ładny układ płatków no i kolor ma również ciekawy, nie jest w pełnym słońcu a jej płatki są mocno czerwone i czarne. Z tym obiecywaniem sobie to różnie bywa. Ja też już sobie obiecałam że więcej róż nie kupuję. Mam ich 120 chociaż tego nie widać i przy tej ilości pozostanę, jednak jak się kilka pozbędę to w jej miejsce kupię nowe.

Izuniu ja Isabel kupiłam na cześć mojej córki ale ty na pewno powinnaś ją mieć i chociaż mam tylko jeden patyczek to na sadzonkę dla Ciebie pozwolę ją przyciąć. To bardzo ciemna róża ale rośnie nie w pełnym słońcu. Pamiętasz mam taką różę Delbarda Le Rouge et le Noir ale dla Isabel bardziej by ta nazwa pasowała. Queen of Sweeden to jesienny nabytek więc kwitła tylko 2 kwiatami ale masz rację kwiaty są porcelanowe jak AniaDS kiedyś określiła porcelanowa filiżanka. Myriam zrobiła mi ogromną radość tymi dwoma kwiatami mam nadzieję że jeszcze pokaże kwiaty przy następnym kwitnieniu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ach nie mogę się napatrzeć na Twoje powojniki i ta przytulną chłodna altanę...taka tajemniczą, coś pięknego :) Czym Ty te powojniki traktujesz, ze tak ładnie rosną? u mnie coś im nie pasuje.
Róż widzę masz mnóstwo odmian, mogłabys może polecić jakąś pnącą co szybko rośnie? tylko nie w czerwonym kolorze?
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Dobrze , że mam kilka zaprzyjaźnionych ogródków z różami ( w tym i Twój)!!!!!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu różyczki kwitną Ci bajecznie. Jak patrzę na takie kolorowe piękności, to znów ogarnia mnie złość, ze moje różana kolekcja tak bardzo zdziesiątkowana po zimie....
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Danusiu, dziękuję! Wiem, że jesteś bardzo hojna i masz wielkie serce ;:167 ;:168 , ale ja jestem cierpliwa dla roslin :D Teraz zajmę się tymi, których pragnę od dawna i które zniszczyła mi tegoroczna "zaraza sadzonkowa" i mam nadzieję, że już ich nic nie dopadnie. Po Isabele, jeśli pozwolisz, przyjadę w przyszłym roku ;:196
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Danuśko wreszcie zobaczyłam na własne oczy Myriam(u jadzi wczoraj) co prawda w dużym pąku ale już to wystarczylo aby mieć pojęcie o pieknie tej róży.
Twój Ulrich jeszcze niskawy-opiera się wzrostowi czy co? :lol: A Dieter nader ciekawy-lawendowy i taki pełny.
Podoba mnie sie Capuccino i Senteur Royale.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Danusiu, jak się spisuje Wedgewood?
Moja jest wyjątkowo urodziwa (jak dla mnie), ale kwiaty jak tylko się rozwiną to bardzo opadają główkami w dół.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”