Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Przepiękna ta petunia,Agnieszko. Obficie obsypana kwiatami, gęsta - cudna.
A na tego biedaka co Patrycja zabroniła wyrzucać - mam podobne zdanie, jak
Wiktoria. Wydaje mi się, że może to być filodendron. Do szczepki jestem druga za Patrycją zaraz... :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Petunia faktycznie robi duże wrażenie ;:215 , a jak już się u Ciebie rozgości na dobre, to zarośnie Ci pół balkonu :wink: . Maluchy w skrzynce też pewnie wkrótce ruszą z kopyta, a Ty będziesz lecieć po kolejną skrzynkę żeby je rozsadzać (jak nie przymierzając ja moje petuniopodobne) ;:108 .
Szczepki wyglądają tak świeżo, jakby były dopiero co ścięte i nie przebyły długiej drogi ;:138 . Widzę, że pictus już rozpanoszył się w doniczce i nie zamierza jej z nikim dzielić :wink: . Wkrótce będzie nie do poznania ;:oj .
Storczykowi należą się szczególne gratulacje za wytrwałość i wolę życia - teraz już będzie tylko lepiej ;:138 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Siema Aguś ;:196
No no petunia cudna ;:oj Kompozycja w doniczce też całkiem całkiem (nawet nie wspomnę o tym, że trzeba będzie przesadzić jak się rozrosną ;:224 dopiero co u mnie czytałaś że na skrzynkę 60 cm trzy roślinki starczą ;:14 no ale może tak się zakręciłaś uczepem ( :;230 :;230 ) że nie zakodowałaś)
Gratuluję pędzika na storczyku i no i epi masz ;:oj Cudne.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aguś przejrzałam wąteczek.Pink souffle z pierwszej strony piękny, w tym roku też nabyłam jego sadzonkę i kwitła już, Nerys mi jeszcze nie kwitnie a na Geromino czekam zakwitł mi też Pokachontas.
Bardzo milo było zobaczyć Twoją buźkę zawsze to inaczej się pisze do kogoś jak się wie jak wygląda, mnie można zobaczyć na zdjęciach z naszych spotkań w wątku lubelskim.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witam się zimnym deszczowym... porankiem? :;230
Niunia1981 pisze:dopiero co u mnie czytałaś że na skrzynkę 60 cm trzy roślinki starczą

ano czytałam, nawet sadziłam z premedytacją, bo sobie pomyślałam... "no takie malutkie one, będą mi sterczeć jak wiehecie jakieś..." :;230
Wiktoria_W pisze:Widzę, że pictus już rozpanoszył się w doniczce i nie zamierza jej z nikim dzielić

bo korzonki miał :tan więc nie ukatrupię może...? ;:224
Wiktoria_W pisze:Petunia faktycznie robi duże wrażenie , a jak już się u Ciebie rozgości na dobre, to zarośnie Ci pół balkonu

a to ona może się rozrosnąć bardziej? :shock: to ja bym kupiła jakąś mniejszą... a tu się rozpędziłam na wielkość :;230
kociara pisze:Wydaje mi się, że może to być filodendron. Do szczepki jestem druga za Patrycją zaraz...

a ja go dostałam od.... rany nie pamiętam! Krysia miała mi z kimś na współkę wysłać koleusy... dostałam paczkę od Krysi a potem chyba od tej drugiej osoby po jaaakimś czasie... więc może Krysia pamięta kto to był ;:224 No więc jak urośnie (a dobrze mu idzie jak już zaczęło rosnąć) i będę wiedziała co z tym się robi to i szczepki się pewnie znajdą :uszy
któregoś dnia może się poświęcę i poszukam skąd ja to cudo mam ;:131
mika181 pisze:A mi gloksynia też wreszcie pączki zaczyna powolutku rozwijać pączka który na razie jest biały ale nie wiem jaki środek ma bo to ta od ciebie hodowana z listka i miała być bordo więc czekam aż się otworzy

wiesz jakiego wytrzeszczu doznałam jak to przeczytałam? ja ukatrupiłam i bulwy i liście ;:170 więc masz taką jak pokazałam teraz - tylko, że zamiast fioletu w środku to bordo; super, że Ci się przyjął ;:138
dagg pisze:hej, witaj, wyglądasz bardzo sympatycznie

dzięki ;:196 tylko, jak to mówi mój M - "to taka zmyłka :wink: bo wredna i pyskata jak nie wiem co" :;230
jola1 pisze:Bardzo milo było zobaczyć Twoją buźkę zawsze to inaczej się pisze do kogoś jak się wie jak wygląda,

;:168 no to rzeczywiście racja ;:108
żałuję, że tak daleko mieszkam, bo na takie spotkania forumowe to chętnie wybrałabym się i to nie raz ;:172

Dziś u nas leje ;:47 mocowanie tego czegoś do balkonu zapewne skończy się... co ja gadam! nie zacznie się ;:188 że też ta pogoda zwsze mi musi popsuć plany... ;:145
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit tyle tu nowosci przegapiłam,balkonowych i domowych,suuuuper.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zakupy na balkon rewelacyjne, a te maleństwa za 1zł - ;:oj ciekawa jestem jak długo naciesz oko -ładniutkie ładniutkie
aż ciekawa jestem ogólnego widoku skonczonego balkonu ;:215
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, ta petunia za 6 zł to interes życia, przecież sama doniczka z uchwytem u nas na targu kosztuje w granicach 4-5 zł, zależnie od rozmiaru, a tu masz jeszcze ziemię i przecudne kwiaty w nader interesującym kolorze. Reszta zakupów też fajna, choć nie mogę trochę nie pomarudzić, ze jednak posadziłaś trochę za gęsto. ;:14
Prawda jest taka, że nieraz doniczki czy skrzynki z uchwytami wychodzą drożej niż sadzonki, no ale to inwestycja wieloletnia. Strasznie droga jest tez ziemia, ja zużyłam od wiosny, czyli łącznie z przesadzaniem domowych chyba z 200 l. :shock: :shock: :shock:
Fajny scindapsus pictus. Mój uraczył mnie w ciągu prawie dwóch miesięcy aż jednym nowym liściem. Wolniej chyba rosną tylko łosie rogi. :wink:
Postaraj się tej trzykrotki w białe paski nie ukatrupić do wiosny, to może cię na szczepki naciągnę. 8-)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:ta petunia za 6 zł to interes życia, przecież sama doniczka z uchwytem u nas na targu kosztuje w granicach 4-5 zł,

poważnie?? ;:202 no to jestem w szoku! tak uczciwie, to niechętnie zabierałam się za wystrój balkonu z obawy o wielkie bankructwo na roślinach a tu okazuje się, że same okazje mi się trafiły i wiele nie wydałam, za to przyczajam się na tą piętrową doniczkę co ma Wiktoria i na niej chyba stracę zaoszczędzoną różnicę :;230
rapunzel pisze: nie mogę trochę nie pomarudzić, ze jednak posadziłaś trochę za gęsto.

a to dlatego, że ja niespecjalnie w siebie wierzę jeśli chodzi o balkonowe i obstawiam, że za tydzień część z tego poleci w niebieski kubeł w kuchni stojący... no więc niech rosną, najwyżej przesadzę; więcej skrzynek już nie mam, muszę... DOKUPIĆ :shock: no i okazało się, że nie sztuka kupić dobre uchwyty ;:223 bo mam jakieś plastikowe i puściłam już na nie kilka "ciepłych słów" ;:224 i leżą sobie gdzieś, a skrzynki stoją na podłodze...
rapunzel pisze:ja zużyłam od wiosny, czyli łącznie z przesadzaniem domowych chyba z 200 l

bo Ty kochana masz wielką dżunglę na balkonie ;:202 to i nie dziwne... ja skorzystałam z zeszłorocznej ziemi do balkonowych co została w piwnicy w super stanie... a marketowej ziemi już nie kupię bo w tej Kauflandowej znalazłam pełno śmieci ;:222
rapunzel pisze:Postaraj się tej trzykrotki w białe paski nie ukatrupić do wiosny

zebrina rośnie to może i te u mnie urosną... ;:333 zanotuj sobie to się podzielę ;:108
Marudzia pisze:aż ciekawa jestem ogólnego widoku skonczonego balkonu

za szybko na taki widok się nie zanosi, bo ciągle pada... nie było jak dziś tej plecionki powiesić nawet :evil:

oksi - ;:196

No, ale żeby nie było samego gadania, to pokażę moją cudowność ;:167

Obrazek

jestem tak z niego dumna, że sobie nie wyobrażacie, po tylu atakach mszyc i przędziorów, kąpany łącznie z korzeniami, pocięty prawie na łyso, odnalazł się :tan oczywiście oglądam go codziennie, aby znów co nie przypełzło :pogon
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Cudność cudna, ten kolorek ;:oj
ale trafiłaś okazje, że mnie nigdy nie udało się nic taniego dostać ;:124
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35

Post »

u mnie tylko rano padało, a szkoda, bo tylko tak do 10-11 było rześko - tak to duchota okropna! ;:145 ja to lubię jak jest tak 20 stopni - nie więcej, no chyba, że wieje - dlatego chyba gardenia mnie nie lubi :D

hibiskus piękny! ;:138 jak o niego dbasz? ja właśnie wystraszona, bo przeczytałam że lubią go mszyce nie wystawiłam swojego nowego na taras - bo u nas jakaś plaga jest! nawet bazylie z parapetu jedzą! muszę je zatłuc jakimś naturalnym sposobem, żeby bazylii nie zepsuć ;:14

to ja czekam z niecierpliwością na te zdjęcie balkonu jak już przestanie padać :)
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowność piękna ;:138 i silna, skoro przetrwała te wszystkie ataki, a teraz pięknie podziękowała za pomoc w walce ;:108.
Też już nie mogę się doczekać widoku Twojego ukończonego balkonu :) , a co do uchwytów, to u mnie sprawdzają się metalowe z regulacją szerokości i na górze (na barierkę), i na dole (pod skrzynkę), skręcane za pomocą śrub z takimi motylkami (nie wiem, jak to się fachowo nazywa). Poza tym skrzynki o długości 80 cm dostały po cztery uchwyty, tak na wszelki wypadek :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Dopiero przeczytałam ile dałas za petunie ;:oj mega mega tanio naprawde
u nas w takiej cenie nigdzie nie dostaniesz...
w zeszłym roku petunie i surfinie na giełdzie kwiatowej kupowałam po 15zł mało rozkwitniete i 20zł już takie dorodne
teraz jak byłam jakoś w kwietniu już mieli po 20, 25zł
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Ależ tu u Ciebie cuda-Petunia suuuperr! I rzeczywiście dobra cena :) Hibek piekny a na szczepkę tego-jak mu tam "jakiegoś filodendrona" i Trzykrotki w białe paski to i ja się skuszę, jeśli będziesz kiedyś dzielić :) Poproszę o foto balkonu-zapowiada się przepięknościowo, jak to zwykł mawiać Tygrysek z Kubusia Puchatka :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

No kochana, śliczny ten twój Terminatorek ;:224
I dawaj te zdjecia balkoniku kochana szybciutko bo tu kolejka aż do Kujaw się ustawiła żeby go obejrzeć ;:65 ;:65
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”