Moje kwiaty od A do Ż cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.3

Post »

reniusia..mnie też się one bardzo podobają..;)))
Po wczorajszej burzy i upalnym dniu temperatura sięgała 32st w cieniu...dzisiaj kolejny upalny dzień i widmo kolejnej burzy pewnie pod wieczór :(
Coś jednak trzeba robić..tam gdzie trochę cienia tam się staram coś grzebać...albo ciąć...zresztą w ogrodzie zawsze jest co robić.
U mnie po zostawionym jednym sezonie teraz mam masę cięcia..j
Tu to tak troszkę wycięłam.poszedł pod nożyce Cis ,Kosodrzewina ,Tuja i bukszpan....

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj cięcia większe zawieszone ..upał nie pozwala..mogę jedynie chwasty wyrywać..i tam coś podskubywać..gdzie oko zawieszę...:)
Na miły dzień zostawiam zapach jaśminu:)

Obrazek

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Reniu,jak ci zazdroszczę upału.U nas w ostatnim czasie trudno powiedzieć,żeby było ciepło,nie mówię juz o słońcu.Dzisiaj znowu pada.Ile lat masz ten bukszpan tak pięknie uformowany?
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś.....kochana nie zazdrość...tych upałów..ja stojąc zalewam się potem nic nie można robić..duchota paskudna.. ;:223 I tylko patrzę z której strony burza najdzie..to nie jest wcale komfortowe..co innego gdyby to było na morzem ..gdzie wiatr od wody studzi to miało by prawo bytu ..a nie u nas gdzie nie ma czym oddychać :( Nie ma teraz jakoś takiej umiarkowanej pogody..tylko albo leje na umór albo pali słonce.. ;:3 co za czasy ;:223 ..a mogłoby być tak pięknie przy normalnej 26 tem...i od czasu do czasu wieczorny deszczyk..marzenia nie są karalne ;:180
Bukszpan ten sadziłam 4 lata temu..z małej sadzonki którą sama wyhodowałam..czyli gdzieś jakieś 5 latek ma..ale formuję go dopiero trzeci sezon..zresztą wszystkie bukszpany które mam sama sobie rozmnożyłam z malutkich gałązek..

Tu musiałam się zatrzymać...z cięciem..bo okazało się że w tym iglaku rodzinka kosów zrobiła sobie gniazdo i mają młode które intensywnie teraz karmią..o mały włos nie zniszczyłabym im ich domowego przybytku ;:222

Obrazek

Czas lilii nastał:))

Obrazek

Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu bukszpan rewelacja!!! a wgl tam w Gorlicach i okolicach wam tak ładnie bukszpany rosną!! ;:138 Takie zielone i tak szybko rosną! Wiem bo czasami tam bywam w twoich okolicach Reniu :tan hehe.
A Ja co sobie wychoduje sadzonkę lub tak wsadzę do ziemi kawałek gałązki to na jakąś tam liczbę to może jedna lub dwie sadzonki się przyjmią reszta pada ;:174
Reniu zdradz swój sekret tak pięknych bukszpanów? Jak Ty to robisz żę tak Ci pięknie rosną te sadzonki?...
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam żadnej tajemnicy..jak wiosną przycinam bukszpany to wsadzam te końcówki do ziemi..patrzę tylko aby miały zdrewniałą końcówkę..przycinam pod skosem i wpycham gdzie tylko mam troszkę ziemi w cieniu..i tyle..czekam która się przyjmie i tak powstaje moja bukszpanowa kolekcja:))
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Reniu piękny Twój jaśmin :shock: Już sobie wyobrażam jak pachnie ... stosujesz jakieś opryski przeciw mszycom - u mnie zarazy zrobiły na niego inwazję ;:223

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu..Pięknie pachnie..nic nie stosowałam..nie miałam nawet czasu popatrzeć czy ma mszyce..:)
W tej chwili szykuje się znowu na burze..i czas paskudny ;:145
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Burza przeszła dzisiaj na szczęście bokiem:)
W ogrodzie coraz więcej nowych kolorów..po kwiatach wiosny nastają kwiaty lata..
kolejne szykują się do kwitnienia:))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igor... dzięki :wit Mnie też się zawsze takie wycięte krzewy podobały..u znajomych czy gdziekolwiek w świecie podziwiałam różne formy cięcia:)I tak to postanowiłam odmłodzić mój stary ogród..i poformować stare krzewy aby takie wielki już nie rosły :)
Ta spirala dopiero dojrzewa ,stosunkowo niedawno cięta..bardziej mnie cieszy mój kurak który już powoli nabiera wyglądu..Teraz na tapetę idzie mój no tu przyjmijmy że Jerzyk i dzbany..oraz trzy wycięte pseudo Bonzai ..trzeba co najmniej dwa lata jeszcze aby i one nabrały odpowiedniej formy :)))
Dzisiaj już od rana 30st..kolejne kwiaty zakwitają..ale mogłoby już być normalne lato..w taki upał nic wiele robić się nie da...wiec czas na odpoczynek ;:108
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny:)
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Reni4 pisze:Nie mam żadnej tajemnicy..jak wiosną przycinam bukszpany to wsadzam te końcówki do ziemi..patrzę tylko aby miały zdrewniałą końcówkę..przycinam pod skosem i wpycham gdzie tylko mam troszkę ziemi w cieniu..i tyle..czekam która się przyjmie i tak powstaje moja bukszpanowa kolekcja:))
I właśnie wiem w czym problem Czemu mi bukszpany padają ;:174 ;:174
Bo Ja posadziłam gałązki tam gdzie świeci słońce i to nawet czasami dość dobrze grzeje! ;:3 ;:223 ;:223 ;:223 jejeku!!!
To tylko wiosną można Reniu wsadzić gałązki bukszpanów czy jesienią też można?
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RENIUSIA..No nie na słońcu to nic się nie uchowa wsadzone bez korzenia):Powiem Ci szczerze że czasem latem też wsadzam..nawet wczoraj wsadziłam ze trzy bo podcinałam jednego więc aby się nie marnowało to do ziemi poszło:)))
Kolejne burze przechodzą..ale teraz troszkę chłodniej i jest czym oddychać.. :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Super te Twoje wycinanki :)
Bukszpany też lubię sobie sam ukorzeniać i właśnie czekam, aż znajoma będzie przycinać swoje krzaki, by dostać krótkopędy.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Jacku.. :wink:
No czas burzowo deszczowy nastał...i dolane do syta w ogrodzie..mam nadzieję ze jutro zobaczę znowu trochę słońca:)

moje krzewy w ogrodzie..coraz większe..wszytko wymaga korygującego cięcia..łapska mi już odpadają..a końca nie widać..
i tak to mogę rzec jak mój M...masz to babo coś chciała...teraz nie marudź tylko tnij...

to skarpa od góry od strony domu..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

funkie się cieszą mają swój ulubiony deszcz;)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I przyszła kolej na róże...marne bo marne ale zawsze są...mimo tego że odbijają od zera i pożerają je robale to i tak mam parę kolorów..:))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek