Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Aguś, widok róz u ciebie w realu musi byc powalający,nic dziwnego,że często je fotografujesz,bo warte sa tego.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś oczywiście dam znać. :D Ja nie poszaleję, jadę tam tylko dla Księżnej(chyba ;:224 ) trochę wydatki mi się powiększają, musiałam kupić nowy telefon, ale nic to, dam radę. Podaj wiesz co na pw. :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sebastian ;:167 Takich wypasionych róż jeszcze nie mam, szukałam raczej terminatorek :wink: Kilka się rozwinęło, więc wypada iść do siebie i wrzucić fotki-niestety, nie dorównają Twoim. Za to wreszcie mogę się pochwalić, że przepieliłam w końcu najbardziej zarośnięte rabaty, ruszam od jutra do warzywnika :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu cudowne te Twoje róże, tak dużo odmian już kwitnie i Ty je wszystkie pamiętasz.
Widzę, że wkładasz w nie wiele serca, więc odwdzięczają się za pielęgnację . :)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

hej Agu, piękne te mokre zdjątka! Knaip najbardziej do mnie przemawia :) Ja poczyniam ostatnie nasadzenia i basta bo i tak nie mam gdzie :) :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dzięki za zdjęcia. Faktycznie widać, że bardzo dobrze sobie radzą. Będę bardzo mocno trzymała kciuki za ich przetrwanie. Ja też posadziłam różyczkę w donicy. jestem bardzo ciekawa co z nią będzie.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ależ kusicie tymi różami :shock: . Wczoraj wieczorem czekałam na skończenie się prania i co robiłam? Oglądałam róże w Rosarium... ;:224
Cudowne są po prostu. ;:138 Ostatnio bardzo mi się rzuca w oczy Aspirynka, pewnie w końcu znajdzie u mnie miejsce - pomału myślę, co by kupić w przyszłym roku :wink: .
Aguś, dziękuję za informacje o hortensji i za zdjęcie etykietki ;:196 . Rozumiem, że nie jest łatwo dostępna no i cena pewnie nie dla mnie :roll: . Jakbyś korygowała jej pokrój wiosną to obcięty patyczek, choćby cienki i pokrzywiony, chętnie bym zaadoptowała... :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witajcie :wit
Ależ mam dzisiaj dół pracowy... ile pożarów jeszcze trzeba będzie zgasić - tego nie wie nikt...

Franci, ależ nie ma żadnego kłopotu - hortensjowych patyczków dostaniesz tyle, ile sobie zażyczysz, tylko poproszę o instrukcję jak to fachowo zrobić <bo przecież nie ciacha się byle gdzie?>
Nie dziwię się, że coraz częściej spoglądasz na róże - one dostarczają tylu wrażeń, że obojętnie rzadko kto obok nich przechodzi... Miłego!
Gosiu, sama jestem ciekawa jak przezimują róże w skrzyniach, ale na pewno dołożę wszelkich starań, żeby zapewnić im jak najlepsze warunki... Jaka róża u Ciebie rośnie w donicy?
Kasiu, ja też już nie mam miejsca... może coś się jeszcze upchnie na nowej rabacie (rośnie tam już 50 roślin + 10 cleome!), ale jestem grubo pod finansowo-ogrodową kreską. Daję sobie na wstrzymanie...
Teresko, to prawda - daję różom dużo serca, ale one na to w pełni zasługują... Pozdrawiam serdecznie! ;:196
Ewuś, Sebastian K. już w ubiegłym roku czarował - w tym da popis minimum 2x taki ;-) Widziałam wczoraj Twoje róże - ależ oryginalne!
Beatko, jesteśmy w kontakcie...
Małgosiu, ano fotografuję róże bardzo często, bo wielokrotnie dopiero na zdjęciu można dostrzec wszystkie szczegóły... Miło, że Ci się podobają!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit dla mnie nie za dobry, bo czapka mnie napiernicza, ze az strach :evil:
x-ag-a
---

Post »

Jula, współczuję i przytulam... czyli front idzie do mnie :twisted: Póki co, cierpię na stresowy ból żołądka...
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Uwielbiam Twoje róże Aguś ;:138 ;:138 ale tylko na zdjęciach, ja jakoś nie mam zacięcia do opieki nad nimi, kilka mam, i to mi wystarczy ;:131 choć urzekła mnie Munstead Wood (chyba dobrze zapisałam) - bardzo lubie właśnie ciemne róże - one szczególnie mnie urzekają, choć i te czysto białe tez sa piękne ;:215
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
To moja pierwsza u Ciebie wizyta ale przycupnąłem na dłużej bo i ogród piękny i pięknych gatunków róż ogrom zaprezentowanych na ładnych fotkach.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, jak ja lubię oglądać kwitnące róże, zaczął się prawdziwy różany szał. :heja :heja
Niezła kolekcja ;:138 , jaka róża trafiła do skrzyni, chodzi mi o tą bardzo ciemną ?
Sebek jak zwykle czaruje, masz już paczka na A Shropshire Lad ;:oj , moja powoli się kokośi.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Munstead Wood - o tak ;:138 Tylko czy ona wytrzyma na słońcu...tak sobie ostatnio rozważam...

A co do biegania po ogrodzie z aparatem, to uprawiam to głównie rano jeszcze w piżamie ...i czasem też w kapciach...po rosie :lol:
I jeszcze w nocy z latarką (już bez aparatu), kiedy zdarzy mi się późno wrócić po całym dniu, a bo - co gorsze - po kilku :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
x-ag-a
---

Post »

Gajowo, moja Munstead Wood rośnie od wschodu i ma się bardzo dobrze - nie zauważyłam, żeby zbyt szybko przekwitała czy blakła w słońcu... a Twoja jest posadzona od południa?
Też biegam rankiem po ogrodzie w różnych strojach, w weekendy najczęściej w piżamie/szlafroczku ;-))
Majeczko, masz rację - zaczął się prawdziwy różany szał, na który czekamy cały rok :)
O którą bardzo ciemną różę pytasz?
A Shropshire Lad nie mogę się doczekać, tak mi smaku w zeszłe lato na nią narobiłaś ;-)
Arkadiusz, dziękuję za słowa uznania! Zapraszam częściej do odwiedzin... miło mi, że mój ogród zrobił na Tobie dobre wrażenie.
Agusiu, dzięki za odwiedziny! Moim zdaniem również ciemne, purpurowe róże są fantastyczne - klasyczna uroda, nieprzemijająca, szlachetna... Może spróbujesz z jakimiś niekłopotliwymi różami u siebie?

Zostawiam kilka zdjęć z obchodu :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek