Ogródek An-ki cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek An-ki cz.7

Post »

Piękne zdjęcie White Meilland.
Artemis i Giardina cudowne ;:167
Fajnie, ze masz Larissę, będziemy porównywać jak moja rozwinie pąki.
Dark Lady kolorem Burgundy Ice przypomina. Burgundy u mnie już zakwitła i jestem nią zachwycona, ma płatki jak z aksamitu.
Artemisa mam w pąkach już tuż tuż ;:65
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu ja jednak każdego roku wybieram różę która mnie najwięcej zachwyca. W końcu Miss roku może być tylko jedna. Jak do tej pory są to dwie róże Myriam i Goethe, czyli królowe mojego ogrodu 2010 i 2011. Jest jednak wiele róż które jeszcze nie kwitły a sezon trwa.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, nie wiem jak to się stało, że zgubiłam wątek.
Ale już nadrobiłam.
Podziwiam GF. To dzięki Tobie go mam. U mnie nie jest tak zjawiskowy jak u Ciebie. Niestety jest dużo niższy, ale chyba troche podgoni w tym roku. Grunt, że w ogóle żyje. Po tylu przejściach. :roll:
Pisałaś, że jesteś zadowolona z Aphrodite. Jednak róże zachowują się inaczej w różnych ogródkach.
Ja jak na razie jestem zawiedziona. Słabo przetrwała zimę, i kwiat na deszczu wygląda marnie.
Może to dlatego, że to był pierwszy kwiat. Często pierwsze kwitnienie jest inne niż u róży dojrzałej.
Poczekam, może zmienię zdanie
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czekam na swoją Giardinę :;230 Cudna. Larissę kupiłam chyba z powodu Anety ;:196 Wszystko zapączkowane.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:196 Anuś, co ja Ci będę nawijać? Piknie u Ciebie, a u mnie niebawem zobaczysz! :D
Teraz zagadka. Kupiłam ją jesienią w markecie i była biała jak suknia p. młodej. A teraz wyrosła, zwarta, niska i o takich kwiatach.Co to?
Obrazek
Pachnie. Dla mnie cudo!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Tosia jak to biała?Chyba coś popinkoliłaś.Przyjadę to zobaczę i może będziemy wiedziały co to za pachnące cudo.

Obrazek

Ewo
ja też ją kupiłam pod wpływem tych ślicznych fotek u naszych koleżanek.Jest rzeczywiściw piękna tylko ma malutkie te kwiatuszki.Na szczęście jest ich dużo-takie klasterki .Jestem ciekawa Twojej Giardniny.Poczekamy.

Obrazek

Małgosiu
,GF po przejściach musi dojść do siebie.Wiesz,że dopiero 3 lata to gwarancja wysypu kwiecia.Przykro mi ,że Aphrodite Trochę zawodzi.Miejmy nadzieję,że jakoś się zaaklimatyzuje u Ciebie i będzie taka słodka jak u mnie.

Obrazek

Maju czekam więc na Twoją Aphrodite.Wiem,że jest piękna i z przyjemnością obie porownam.A u mnie młodziutka Pirouette(wiosenne lub grudniowe nasadzenie-nieoczekiwanie dorodna i piękna.

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu jak ja uwielbiam Twoje różane widoki....nie dość, ze róże niesamowicie piękne, to jeszcze tak bajecznie połączone z różnymi bylinkami, które podkreślają i uwypuklają ich piękno ;:138
U mnie w tym roku będzie prawie bez róż.....ponad połowę wypadło, a te co pozostały będą się odnawiały przez cały sezon, są strasznie marne, krzaczki słabe, o wiele mniejsze i biedniejsze....aż żal.....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga dzięki ,te komplementy zmuszają do baczniejszego przyglądania się co sadzimy koło róż :lol:
Tak mi żal Twoich wypadłych róż.Ja już nie liczę ile ja albo wydałam albo wymrożone czy wyschnięte trzeba było wyrzucić.
Na ich miejsce już są nowe.

Obrazek

-- 19 06 12 04:50:27 --
_ninetta_ pisze:Piękne zdjęcie White Meilland.
Artemis i Giardina cudowne ;:167
Fajnie, ze masz Larissę, będziemy porównywać jak moja rozwinie pąki.
Dark Lady kolorem Burgundy Ice przypomina. Burgundy u mnie już zakwitła i jestem nią zachwycona, ma płatki jak z aksamitu.
Artemisa mam w pąkach już tuż tuż ;:65
Wiesz ,właściwie Dark Lady ma inny odcień,bardziej w ciemną malinę idzie a Burgund właśnie w burgundowy kolor.Masz rację,że te aksamitne platki są cudowne-takie same ma dr.Jamaine.Larissę mam w donicy-kwitnie obficie.Jestem ciekawa,czy Artemis wzbudzi Twój zachwyt.
Wspaniale kwitnie i rośnie Baronessa(Jarek dzięki za taką sadzonkę) a druga dużo wolniej ale też jest niezła.

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

danutab pisze:Aniu ja jednak każdego roku wybieram różę która mnie najwięcej zachwyca. W końcu Miss roku może być tylko jedna. Jak do tej pory są to dwie róże Myriam i Goethe, czyli królowe mojego ogrodu 2010 i 2011. Jest jednak wiele róż które jeszcze nie kwitły a sezon trwa.
Danusiu ,wiesz,że Myriam to też moja ulubienica a Goethe zachwycił mnie do tego stopnia,że chciałam na niego trafić.
Jestem ciekawa która róża dostanie koronę..

Lavender Ice bardzo wolno rośnie.Nadal jest niskim krzaczusiem-35-40cm ale kwiaty ma wielkie,pełne i ciężkie.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Och chciałoby się mieć wszystkie te piękności, kiedy ogród zbyt mały :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Powiem, Ci, że dzisiaj zobaczyłam drugi kwiat, ale już bezdeszczowy. Może zmienię zdanie.
Muszę jeszcze zobaczyć, że kobietka ma chęc do życia, bo na razie ma tylko 2 gałązki.
To samo jest z History, ale ta mnie zachwyca swoim kwiatem i długością trzymania kwiecia.
Tylko słabo zimuje. :roll: Właśnie Aphrodite, Grussan i History przezimowały u mnie najgorzej, ale 2 ostatnie są wigorne. mają dużo pączków na tych 2 badylkach
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aneczko, jak zwykle można umrzeć z uśmiechem na twarzy po terapii różanej u Ciebie ;-))
Zafascynowała mnie róża Andico - ogrom kwiatów, ich piękno... powiedz proszę o niej coś więcej?
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Aniu - Duchesse de Rohan - musiałam przesadzić ale kwitł, tak trochę mnie rozczarowała - bo jest mała i kompaktowa. Myślałam że szybciej będzie rosła.
Co do Baronesse - nie dziwię się że nią się zachwycasz - mnie w tym roku też czaruje.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu rzeczywiście,że de Rohan jest takim kompaktowym krzaczkiem ale u mnie to wielki plus bo na wielkie krzewy nie mam miejsca.Za to ladnie kwitniei pachnie.Baronessę kupiłam dzięki Twoim zdjęciom-bardzo fotogeniczna z niej królewna.

Aga-o tutaj masz o niej wszystkie wiadomości.

http://ruze.wi.cz/cs/andiko.html

Ewka -ja też nie mam gdzie wcisnąć już żadnej roślinki a jednak zawsze jakaś dziurka się znajdzie :lol:

Margo
-trzymam za tą zwodzicielkę kciuki.Mam nadzieję,że się poprawi,jednak w tych warunkach-raz ukrop,a raz deszczowa zimnica-róże mają ciężkie zadanie.
Wczoraj po 6 g.nieobecności -po powrocie wprost nie mogłam uwierzyć-wszystkie róże rozwinęły się na maxa.Przy tej temperaturze szybko więdną.(a szkoda)
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jedna z moich ulubienic-Clair Renaissance Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany