Misiaczko- ależ to jest prosty kwiat. Niedawo dwie sadzonki ukorzeniłam w wodzie - dla Kuzynki

Gdybyś nie Miala swoich sadzonek, chętnie podeślę Ci - 3 sztuki
Multi - już tak ma. U mnie też zrzucała kwiatki kilka razy, zwłaszcza zimą. Nie Dotykaj jej i nie Obracaj, za którymś razem, zakwitnie. Moja multi stoi w pełnym słońcu, na południowym parapecie.
Australis ma piękne liście, niestety, nie mam czasu na razie ich umyć. Czekam na ciepły, letni deszcz (bez gradu), żeby hoje wystawić na balkon.
Renatko- dziękuję. Bianka - to spełnienie jednego z największych marzeń skrętnikowych

Można tak powiedzieć o h. australis, nie nadążam z zakręcaniem jej pędów na pałąku

Marzena63- a gdzie Trzymasz alsobię? Ona lubi rozproszone światło i wilgotne podłoże ;)
Fiskomp- hihi...jest bardzo delikatna. Za rok, jak się rozrośnie i zakwitnie bujnie...będzie ciekawie wyglądać. Na pewno zostawiam Biankę w mojej kolekcji skrętnikowej.
Heliofitko- biel ma to "coś" w sobie. Wygląda delikatnie, elegancko... i niewinnie.
Nawet nie wiedziałam, że jest dział identyfikacji odmian róż. Tak, pachnie konwaliami, tyle, że bardzo, bardzo delikatnie ;)
Nuta23- dziękuję. Czerwiec - to najlepszy czas na nowe przyrosty i piękne kwitnienia. Rośliny podlewam odstałą kranówką.
Ale, nawożę też różnymi nawozami. Czasami, po moczeniu storczyków, zostaje woda i nią podlewam, co "popadnie" lub co akurat ma sucho.
Zatem hoje dostają nawóz: Bio_florin, Blossom Booster i inne nawozy do storczyków.
Rapunzel- dziękuję. Lubię, jak rośnie busz wśród hoji i nie tylko.
Celinko- dziękuję za pochwały. Kwiaty rosną teraz wyśmienicie, bo to jest ich czas ;) Ja tylko podlewam i czasami opowiadam im coś nie coś ... "do ucha".
Kociaro- alsobie widzę na Twoim parapecie... Lubisz busz liści ( a taka jest właśnie alsobia), która potrafi ucieszyć drobnymi, kosmatymi kwiatuszkami ;)
U mnie na działce już w pełni lato

Chan-dzia- dziękuję ;)
Mniodkowa- zazdroszczę dżemu poziomkowego. Masz przepis na niego?
U mnie stoi kolejne 11 słoiczków dżemu truskawkowego...ale pachnie w całym mieszkaniu truskawkami...
Alsobię polecam - łatwa roślinka, szybko przyrasta i cudnie kwitnie. Choć kwiatuszki są nietrwałe, około 3 dni kwitną, ale, codziennie nowe się otwierają...
A dziś zagadka..co to za kwiatuszek, co "pnie" się do nieba?

Czerwona firletka, z klombu "pod czereśnią":

U Niektórych są czereśnie, a u mnie w ogrodzie dojrzewają już pierwsze wiśnie "szklanki"....są pyszne: