Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

Eluś zakupy hostowe rewelka ;:111 zresztą jak i reszta pokazywanego ogrodu ;:215 ja się zarzekałam że koniec z hostami ale teraz to odwołuję ;:224 mam rabatkę mam cień i chętkę na powiększenie kolekcji , zaczynam zapełniać skarbonę :lol: Ładniusie są te drobne bordowe gożdziczki , mam też jasno różowe ale to już nie to .
Powzdychałam idę dalej ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eluś ależ cudne widoki.....od pierwszej fotki nie mogę dosłownie oderwać wzroku.....bajka.....a te hostowe zakątki....cudo, po prostu cudo ;:180 Zakupy rewelacja , piękna bogata kolekcja jeszcze się powiększyła :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ellaa pisze: Paradigm

Obrazek
Niestety nie.
http://www.hostalibrary.org/p/p.html
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Piękne są Twoje hosty, ja mam trochę od Zbyszka jedną od KaRo, ze 4 kupiłam i na więcej brak miejsca, strasznie się toto rozrasta. Jak już pisałam lubię Twój wątek, bo wstawiasz dobre zdjęcia, mnie nazwy mniej podniecają.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

Witam :wit i się dopisuję,ogród piękny....te hosty,żurawki i te kalie ;:oj pięknie,pozdrawiam
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jak Ty to robisz? Ogród masz piękny, skończony, w nim mnóstwo host, a Ty je jeszcze dokupujesz!
Przecież to wielgachne krzaczory rosną. Gdzie Ty je mieścisz? :shock: To dla mnie prawdziwa zagadka ... Jak ją rozwiążę, to może znajdę miejsca na więcej róż :wink: :lol:
Elutko, wykreśl z notesika żurawkę krwistą, bo własnie przywiozłam ją od Tosi :heja
Dziękuję Ci, że chciałaś się nią podzielić, ale z Chorzowa miała bliżej do mnie :?
;:196
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Elle przepiękne widoki roślin.Hosty fantastyczne,cudne. ;:63 ;:63 ;:oj
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich miłych gości i tych co się wpisują, i tych co tylko zaglądają :wit

Jest mi baardzo, ale to baaardzo miło, że odwiedzacie mój wątek, który zaniedbuję ostatnio łokrutnie z wiadomego powodu :oops: ....brak czasu....bardzo nad tym ubolewam, bo fotek mam sporo, ale nie ma czasu by je poprzeglądać i wysłać na serwer :roll:

Dziękuję za wszystkie wpisy ;:168 i przepraszam za brak odpowiedzi :oops: :oops:
Postaram się jutro na nie odpisać ;:108

Na dobranockę lub dzieńdoberek taki radosny widoczek z mojego ogrodu ;:3

Obrazek

Kolorowych snów życzę ;:19
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Eluniu widoczek kolorowy, radosny i piękny :D A i ostatnie hostowe fotki wspaniałe, to cudowne rośliny, piękne przez cały sezon wegetacyjny :D i tak cudownie zdobią zakątki, w których niewiele innych roślin dałoby radę :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w chłodny i dżdżysty dzionek :wit

Ochłodziło się i to bardzo, a po takich upałach, to wręcz szok termiczny.....pada co trochę, więc powinny zacząć rosnąć pierwsze grzybki....jeszcze nie byłam sprawdzać, bo nie ma kiedy, remonty trwają na dobre, a i w ogrodzie mam co robić, ale w tym tygodniu zjadą się na urlop moje córy, to pognają do lasu na pewno ;:109
Prawdę mówiąc wolę umiarkowane temperatury, bo taka 'łaźnia parowa' na dworze jaką mieliśmy przed burzami odbiera mi energię do jakiegokolwiek działania. Burze przeszły u mnie łagodne i bez opadów gradu, a po nich nareszcie pogoda się unormowała.

W ogrodzie zakwita to i owo, ale najbardziej mnie cieszą liliowce, których kwiaty już się otworzyły, a jeszcze wiele dopiero się szykuje.
W tym roku zakwitnie mi wiele nowych odmian....nie to, że nowo zakupione, niektóre mam już kilka lat, ale jakoś im nie spieszno było do kwitnienia i wreszcie się doczekałam, więc się niecierpliwię na ten pokaz ;:65

tija pisze:Eluś zakupy hostowe rewelka ;:111 zresztą jak i reszta pokazywanego ogrodu ;:215 ja się zarzekałam że koniec z hostami ale teraz to odwołuję ;:224 mam rabatkę mam cień i chętkę na powiększenie kolekcji , zaczynam zapełniać skarbonę :lol: Ładniusie są te drobne bordowe gożdziczki , mam też jasno różowe ale to już nie to .
Powzdychałam idę dalej ;:196
Eluś po zdjęciu płotków (chroniły przed piesiem) dojrzałam nowe miejsca w cieniu, które mogę obsadzić hostami. W dalszych planach mam jeszcze trochę wolnego miejsca od północy, które dla host byłoby idealne, a jako że hosty rozkręcają się długo, to lepiej już je mieć i podhodować w doniczkach, będą podrośnięte jak już je będę mogła do gruntu posadzić ;:108

Goździczka Ci dorzucę do paczki z liliowcem....mam odsadzonego :wink:

AGNESS pisze:Eluś ależ cudne widoki.....od pierwszej fotki nie mogę dosłownie oderwać wzroku.....bajka.....a te hostowe zakątki....cudo, po prostu cudo ;:180 Zakupy rewelacja , piękna bogata kolekcja jeszcze się powiększyła :D
Aguś to właśnie lubię w hostach.....one są jak wino, dojrzewają z wiekiem..... im starsze tym piękniejsze ;:172
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Paradigm.......Niestety nie.l
Iguś ....mówisz, ze nie wygląda na Paradigm?.....a mogłabyś wstawić fotkę swojego?.....jakie ma teraz wzorki u Ciebie?
Kupiłam jako Paradigm...tak wyglądał po zakupie:

Obrazek

Rok później....duża doniczka po lewej:

Obrazek

a tak gdy go sadziłam we wrześniu 2011:

Obrazek

Jeśli, to nie Paradigm, to co to może być za hosta???
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aza pisze:Piękne są Twoje hosty, ja mam trochę od Zbyszka jedną od KaRo, ze 4 kupiłam i na więcej brak miejsca, strasznie się toto rozrasta. Jak już pisałam lubię Twój wątek, bo wstawiasz dobre zdjęcia, mnie nazwy mniej podniecają.
Olu musisz mieć wyjątkowo sprzyjające dla host warunki skoro tak Ci się szybko rozrastają....zazdroszczę.....u mnie tak nie rosną ;:108
Mnie też nazwy nie podniecają, ale dobrze jest wiedzieć z czym ma się do czynienia, zwłaszcza jak się chce kupić coś, co np. u kogoś rośnie ;:108

-- Wt 26 cze 2012 11:29 --
Mig131 pisze:Witam :wit i się dopisuję,ogród piękny....te hosty,żurawki i te kalie ;:oj pięknie,pozdrawiam
Witaj Madziu :wit

Cieszę się, że zostawiłaś ślad swojej wizyty.....wpadaj jak tylko będziesz miała ochotę ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

chatte pisze:Jak Ty to robisz? Ogród masz piękny, skończony, w nim mnóstwo host, a Ty je jeszcze dokupujesz!
Przecież to wielgachne krzaczory rosną. Gdzie Ty je mieścisz? :shock: To dla mnie prawdziwa zagadka ... Jak ją rozwiążę, to może znajdę miejsca na więcej róż :wink: :lol:
Elutko, wykreśl z notesika żurawkę krwistą, bo własnie przywiozłam ją od Tosi :heja
Dziękuję Ci, że chciałaś się nią podzielić, ale z Chorzowa miała bliżej do mnie :?
;:196
Izuś mój ogród jest na różnych etapach....są miejsca, można powiedzieć, skończone, są rozpoczęte, i takie, których obsadzenie mam dopiero w planach na przyszłość ;:108
Mam działkę o powierzchni ponad 20 arów, więc miejsca, które można zamienić w ogród wciąż jest jeszcze wiele.....poza tym...hosty dobrze rosną w doniczkach, takie mobilne rośliny można co roku ustawiać w różnych miejscach.

Żurawka krwista wykreślona, ale tą drugą chcesz nadal?

Obrazek

i knautię?

Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosia123A pisze:Elle przepiękne widoki roślin.Hosty fantastyczne,cudne. ;:63 ;:63 ;:oj
Witaj Aniu :wit
Cieszę się, że zaglądasz do mojego ogródka....jak tam roślinki, przyjęły się ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

:wit Witam,jestem i zaglądam,akuratnio w 1 części :heja jestem zachwycona Twoimi roślinkami,w ogóle całym ogrodem.Jest piękny ;:333
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”