1. Róże. (2007.06 - 2008.05)

Zablokowany
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

co na skoczka różanego :evil:
Edyta
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Płynna parafina = Promanal, albo czosnek.
Przepis jest wyżej :-)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=944
Matylda
50p
50p
Od: 4 kwie 2008, o 20:32

Post »

Wróciłam z "plantacji" uffff - zmusił mnie deszcz i burza :( .
Mam tylko nadzieję, że jutro, pojutrze się wypogodzi...
A teraz kilka zdjęć.

Moje różane klomby.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak mam posadzone róże. Oczywiście to nie są wszystkie, ale nie będę Was zanudzać.
VitoPL
100p
100p
Od: 29 wrz 2007, o 12:08

Post »

Zanudzaj, zanudzaj! To pewno objaw jakiejś ogrodniczej choroby, ale ja lubie zdjęcia tych badylków, jeżeli można je potem porównać z tym, co z nich wyrośnie 8) W każdym razie gratuluję i współczuję :wink: Trochę się namachasz :wink:

Wiktor :D
Matylda
50p
50p

Post »

Teraz moje pienne cuda :D . Ta jest różowo-żółta (bezimienna niestety,a le mam nadzieję, że jak zakwitnie wspólnie ją zidentyfikujemy i nazwiemy :D )
Wysyłam zdjęcia na raty, bo coś mi internet szwankuje :x i może mnie rozłączyć.

Obrazek

I pączek :D

Obrazek

Moja "Niespodzianka" (niewiadomo jakiego koloru - oby nie żółta - pliiiisssss :wink: )

Obrazek

I pączek Niespodzianki :D .

Obrazek

I czerwona pienna (bezimienna).

Obrazek

I pączki:

Obrazek
Matylda
50p
50p

Post »

I jeszcze jeden (ostatni) "gotowiec" - kupiłam taką cudną i jej wygląd nie jest absolutnie moją zasługą :wink: .
Sympathia.

Obrazek

I jej pączek :D .

Obrazek
Matylda
50p
50p

Post »

Teraz róże, które mieszkają u mnie już miesiąc (te które nie mieszkały na stryszku).

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:shock: :shock: :shock:
GRATULUJĘ !
Takiego widoku, to za chińskiego boga, nie spodziewałam się :P
Matylda
50p
50p

Post »

A teraz "lebiodki", które mieszkały na stryszku :oops: i którym przymrozki odmroziły pędy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Matylda
50p
50p

Post »

A na koniec czerwony potwór, który spędza mi sen z powiek :evil: .
Może ktoś rozpozna i doradzi co z nim zrobić???

Obrazek

Obrazek

Tym kończę zamęczanie Was zdjęciami i w pokorze czekam na słowa krytyki :) . Przyjmę ją dzielnie :wink: .
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie mam pojęcia, ale u mnie też są :-)
Zobacz w google obrazki, po wpisaniu "Velvet Mites" lub " Trombidium holosericeum +Lądzień czerwonatka", wydają sie podobne.. :roll:
To roztocze należące do pajęczaków.

Niewielki robaczek (kilka mm), ale jak na roztocza to całkiem spory.
Lepiej go nie brać do ręki bo podobno może powodować swędzącą wysypkę (trombidiozę)
Awatar użytkownika
dtlissa
200p
200p
Od: 29 mar 2007, o 22:23

Post »

Matyldo,

chyba zaczne Ci zazdrosic pustego arealu - ktory mozna sobie swobodnie obsadzac :-)
Ja jestem w moim ogrodzie troche ograniczona duzymi drzewami i do sily "przyzwyczajenia", ze tam gdzie co rosnie to rosniehihihi.

Bedzie pieknie jak wszystko podrosnie i zakwitnie.

Trzymam kciuki!
Matylda
50p
50p

Post »

hanka55 pisze::shock: :shock: :shock:
GRATULUJĘ !
Takiego widoku, to za chińskiego boga, nie spodziewałam się :P
:D :D :D Czyli co...? Nie jest źle? :wink:
dtlissa pisze:Matyldo,

chyba zaczne Ci zazdrosic pustego arealu - ktory mozna sobie swobodnie obsadzac :-)
Ja jestem w moim ogrodzie troche ograniczona duzymi drzewami i do sily "przyzwyczajenia", ze tam gdzie co rosnie to rosniehihihi.

Bedzie pieknie jak wszystko podrosnie i zakwitnie.

Trzymam kciuki!
Joasiu, ja też się cieszę, że mam tyle miejsca, ale z drugiej strony... to boję się ile róż w końcu tu zasadzę :lol: (jestem nieobliczalna okazuje się :twisted: ) i kto się nimi zajmie??? Już mam ich (hm..... ponad 160) , ale najdziwniejsze, że w ogóle tego jakoś nie widać , że aż tyle ich. No i już robię listę
A najbardziej kocham angielskie, parkowe wielkokwiatowe.
Napiszcie proszę ile róż macie i które najbardziej kochacie :) .
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

GERTRUDA pisze:
KaRo - wybacz że podważę Twoje słowa , ale mam całkowita pewność ,że trzy powyżej pokazane przez Ciebie róże nie odpowiadają opisowi [ posiadam te egzemplarze niestety zdjęcia są zapożyczone , gdyż moje sfotografuję dopiero latem ] . Poniżej nakreślam dlaczego

Wybacz proszę ten wykład :oops: ale ja już mam taka głupią naturę że jak coś dotyczy mojego konika to się powstrzymać nie mogę :oops: . Tak czy siak róże masz piękne , a odmiany ciekawe i nie pospolite . Pozdrawiam serdecznie :lol:
I słusznie Gertrudo postąpiłaś,zrobiłabym tak samo gdybym miała pewność,że ktoś pisze inaczej o tym co ja wiem na pewno,że jest inaczej... :)
Forum to miejsce dyskusji i ciesze się,że możemy wymieniać poglądy ,prostując niektóre z informacji.
Jak widzisz Gertrudo ,pochwaliłam się moimi różami ,śledzę ten wątek z wielką uwagą ale nie biorę udziału w toczących sie tutaj dyskusjach.
Przyczyna jest prosta - nie mam podstaw do takich dyskusji.Jestem laikiem,który w różach widzi jedynie piękny kwiat,kolor,wielkość i zapach. Nie pretenduję do roli znawcy.Nazwy jakimi dysponuję pochodzą od szkólkarza w przypadku "Gertrude..." i z opakowania ,metki w przypadku pozostałych dwu.
Tam gdzie nie miałam takich danych moje róże określam jako bezimienne.
Ja nie jestem w stanie sprawdzić prawidłowości nazw jakimi dysponuję,ale również nie zmienię ich
dziś ,natychmiast przyjmując Twoja sugestię jako pewnik,choć skłonna jestem przyjąć,że to Ty znawczyni masz rację . :)
Skoro masz takie róże ,o takich nazwach ,więc na pewno niebawem sprawa się wyjaśni ,kiedy krzewy zakwitną i będziemy mogły porównać nasze kwiaty .
Ja nie upieram się,że mam to co napisałam,gdyż żródłem mojego zakupu nie były renomowane szkółki z licencjami lecz po prostu ogrodnicy.
Zatem ,jeśli pozwolisz ,podpisy pod moimi zdjęciami róż pozostaną jeszcze kilka tygodni ,do czasu rozkwitu naszych krzewów i ich konfrontacji.
Pozdrawiam KaRo
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Dtlisso-Joasiu, wypróbowałam twój genialny przepis na pozbycie się mszyc! To działa ;:48 ;:48 ;:48 Przez trzy dni był spokój, teraz po dersczu pojawiły się znowu, ale dostały drugą porcję i myślę, że dzięki Tobie, moje róże będą bezpieczne. ;:79
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Róże”