Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
Kasiu polecam,pierwsza zima,niczym nie zabezpieczony,stał z nagimi pędami i nic sobie z tego nie robił.Gdyby wszystkie takie były,moglibyśmy spać spokojnie w zimę
O tak Alu święte słowa - z tym się zgadzam. Ale niestety.... aż boję się wbijać łopatę i wykopywać te moje zdechlaki, ale chyba w ten weekend będę musiała wreszcie. Ile można czekać i mieć nadzieję, że odbiją???? Przygotuję miejsce na nowe, które zamówiłam i będę się modlić, żeby nie wymarzły.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moja Queen of Sweden raczyła nareszcie wypuścić pęd. Jest ładny gruby , bordowy więc raczej to nie dziki. A miałam ją już wykopać. Całe szczęście że zaczekałam. Tylko, ze już zaplanowałam tam posadzić inne róże i co teraz 

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Georginia
Kasiu ja już niektóre wyrzuciłam.Ale reszta jeszcze siedzi,najgorzej że teraz w okresie kwitnienia niektóre gorzej wyglądają jak na początku.Tak jest z Grahamem i Heritage.Niektóre pędy zamierają.Nie wiem czy to początek zgonu czy tylko się bronią bo korzenie nie są w pełni wydolne.
Moni Moja jedna z trzech Nostalgi też źle wygląda.Może coś z niej będzie ale długa droga i nikt nie gwarantuje że osłabiona przetrwa zimę.Trzeba poczekać.
Moni Moja jedna z trzech Nostalgi też źle wygląda.Może coś z niej będzie ale długa droga i nikt nie gwarantuje że osłabiona przetrwa zimę.Trzeba poczekać.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Miałam Mc Kenziego na jesiennej liście ,ale zamieniłam go na Cardinala Hume .Ciekawa jestem czy zrobiłam dobrą zamianę .Pieknie kwitną i mają jeszcze tyle miejsca Twoje różyczki Alu i mieszkaja w doborowym towarzystwie
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Miałam Mc Kenziego na jesiennej liście ,ale zamieniłam go na Cardinala Hume .Ciekawa jestem czy zrobiłam dobrą zamianę .Pieknie kwitną i mają jeszcze tyle miejsca Twoje różyczki Alu i mieszkaja w doborowym towarzystwie
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, dziękuję za gościnę.
Wczoraj na własne oczy widziałam te sliczności.
Zdjęcia nie oddają jednak urody ogrodu.
Na żywo wszystko wyglada dużo lepiej

Wczoraj na własne oczy widziałam te sliczności.
Zdjęcia nie oddają jednak urody ogrodu.
Na żywo wszystko wyglada dużo lepiej
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ciekawe połączenie szałwi z różami. Pamiętasz jaka to odmiana? Ja mam szałwię omszoną Wezuwe i bardzo mi wybujała, a Twoja taka niższa ciut się wydaje i bardziej zwarte kępy ma.
- Georginia
Gosiu, było super.Bardzo dziękuję że mnie odwiedziłyście.Nareszcie mogłam porozmawiać o roślinkach.No i podpowiedzi też na wagę złota. 
Jolu nie znam odmiany tej szałwii ale niektóre starsze egzemplarze jednak się rozkładają .Nie bardzo mi się to podoba.Młodsze są niższe i bardziej zwarte.
Jadziu z Aleksandara jestem bardzo zadowolona,ładny kolor.No i nie przemarza,a to zaczynam doceniać coraz bardziej.

Jolu nie znam odmiany tej szałwii ale niektóre starsze egzemplarze jednak się rozkładają .Nie bardzo mi się to podoba.Młodsze są niższe i bardziej zwarte.
Jadziu z Aleksandara jestem bardzo zadowolona,ładny kolor.No i nie przemarza,a to zaczynam doceniać coraz bardziej.
- Margo2
Mam nadzieję, że się sprawdzą 

Dziękuję za info o żylistku
I bardzo proszę o zdjęcie. Bo patrząc na moje, tyle co posadzone, zwątpiłam w ich urodę, po kwitnieniu i miałam zamiar je gdzieś przesadzić w kąt
Pozdrawiam Iwona

Pozdrawiam Iwona
- Georginia
Gosiu jutro rozmierzam i sadzę.
Iwonko już się robi.Jeszcze nie cięty.Ale już krzewuszki też do cięcie to trzeba się za to wziąć.
Żylistek

Iwonko już się robi.Jeszcze nie cięty.Ale już krzewuszki też do cięcie to trzeba się za to wziąć.
Żylistek

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Po ostatnich deszczach moja szałwia Wezuwe też się rozłożyła zupełnie nieprzyzwoicie 

- Margo2
Trzeba się wziąć, ale kiedy?
Nie mam w ogóle czasu. ciągle coś. Tylko godziny wieczorne zostają w tygodniu. Tylko, żeby nie padało
Nie mam w ogóle czasu. ciągle coś. Tylko godziny wieczorne zostają w tygodniu. Tylko, żeby nie padało

- Georginia
Jolu Ja swoją szałwię właśnie przycięłam,stare pędy już przekwitły i wypuszcza nowe.
Gosiu Gosiu ja też ledwo się wyrabiam.Dzisiaj niestety nic nie można było robić w ogrodzie ze względu na upał , więc pojechaliśmy do OBI.Wczoraj było otwarcie.Było sporo roślin ale ceny też nie małe.Więc rośliny sobie odpuściłam.Nie obeszło się bez pomyłek.Róża podobna do Bonici udawała The Queen Elizabeth i na etykiecie był napis płożąca.
Więc już nie wiem co to było.
Różne

Gosiu Gosiu ja też ledwo się wyrabiam.Dzisiaj niestety nic nie można było robić w ogrodzie ze względu na upał , więc pojechaliśmy do OBI.Wczoraj było otwarcie.Było sporo roślin ale ceny też nie małe.Więc rośliny sobie odpuściłam.Nie obeszło się bez pomyłek.Róża podobna do Bonici udawała The Queen Elizabeth i na etykiecie był napis płożąca.

Różne