Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.3

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
TomaszM
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 cze 2012, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dynia - wszystko o odmianach cz.3

Post »

Mam nadzieje, że się udało. Trzech zdjęć nie mogę dodać, bo wyskakuje komunikat, że plik jest zbyt duży. Dziękuje za wyjaśnienie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

TomaszM Przepiękne są, robią piorunujące wrażenie na kimś kto sadził swoje dynie tydzień temu. Ale na tych zdjęciach są tez cukinie, prawda?
Zdjęcia, przy których pojawia Ci się komunikat, że są za duże, otwórz za pomocą jakiegoś programu do edycji zdjęć i zmniejsz rozmiar, najlepiej do rozm. 600x800, a potem dodaj tutaj za pomocą Fotosika ;:7
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

TomaszM, piorunujące to mało powiedziane ;:oj Moje dopiero zaczynają ruszać z kopyta... Ja polecam http://imageshack.us/ przy wrzucaniu od razu można rozmiar sobie ustawić, ja preferuję 1024x768. Imageshack od razu Ci skompresuje i ustawi na tę rozdzielczość. Później klikasz na fotkę, żeby się powiększyła, PPM z menu wybierasz "kopiuj URL grafiki" w menu kontekstowym. Może inaczej jest w innych przeglądarkach, ale ja używam Google Chrome :)
TomaszM
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 cze 2012, o 19:36

Post »

Dzięki za podpowiedź, udało mi się zmniejszyć. Oxalis - cukinie też są na wcześniej dodanych zdjęciach. Lepiej widać je drugim zdjęciu z poniższych. Na pierwszym jest cały dyniowy skrawek.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 12:58
Kontakt:

Post »

Tomasz ja wrzucam do fotosika zdjęcia prosto z aparatu/smartfona, jest później ocja "pobierz kody" i możesz wybrać sobie typ jaki chcesz np. link dla fotki przystosowanej do forum 500px bodajże wg mnie najlepsza opcja. Od razu widać w miarę duże zdjęcie i nie trzeba klikać w miniaturki i czekać na ładowanie jak to właśnie jest w Twoim przypadku ;) A przy okazji zaglądnij na moją działkę (Brązowy link w stopce u dołu - też kombinowałem z tym dawno temu i mi doradzali jak to zrobić :) ) Dynie i cukinie bardzo fajne i masz dużo miejsca zatem duże pole do popisu :D
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To moje dynie odmiana Rouge vif d'Etampes mam 2 rośliny po 1 owocu ciekawe czy roślina utrzyma pierwszy owoc bo podobno często zrzuca pierwszy owoc. Jest to odmiana wcześniejsze od bambino,melonowej,czy big max to widac po tym że wcześniej zaczyna mieć kwiaty żeńskie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

A gdzie te dyńki rosły ,że są takie duże ;:oj moje maja po 4 listki i z 10 cm nie wiem kiedy dojdą do Twojego poletka :roll:
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45

Post »

Moje dynie posiałem w połowie kwietnia do doniczek w szklarni potem ok 20maja wysadziłem je do gruntu(rosną kompoście) Może to dzięki temu że rosną na kompoście to są takie duże. Dzisiaj juz zakwitłu 2 kwiatki ale męskie żeński chyba jutro będzie kwitł ;:138
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 16:15
Kontakt:

Post »

moje dyńki zaczynają wchodzić w trawę, z przodu blue kuri, a za nią 3 boston marrow
Obrazek

a to będą niespodzianki, czyli nasionka z wydłubane z early butternat, ale mogą być skrzyżowane z melonową :lol: sadzone poza ostatnią tego samego dnia co blue kuri i boston marrow
Obrazek

a to samosiejka na kompoście przykrytym włókniną, chyba będę musiała ją usunąć bo jak sie rozszaleje to mi melony stłamsi :roll:
Obrazek
Ania
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 12:58
Kontakt:

Post »

U mnie dynie wyglądają jak te na Twoim pierwszym zdjęciu. Może ciut dłuższe. Mają po 3/4 owoce i mnóstwo wielkich kielichów kawiatowych.
Czy mam pierwszy owoc uciąć? Czy mogę już w tym przypadku ukrócić główny pęd, jak to było... po dwóch liściach od ostatniego owocu?
W tamtym roku miałem same krzyżówki w tym kupiłem sklepowe selekcjonowane część F1 i chcę o nie porządnie zadbać :)
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 16:15
Kontakt:

Post »

W dyniach nie mam doświadczenia, to dopiero mój drugi rok. W tamtym puściłam na żywioł, nic nie regulowałam, nie obrywałam, ale też rosnać na kompoście miały sporo papu by to wykarmić. A miałam też melonowe które tworząc sobą gąszcz, potworzyły spore owoce :)
Ania
caterina
200p
200p
Od: 11 cze 2009, o 18:12

Post »

Marek-BB, ja nic nie obrywam i nie obcinam.
Forumowiczka Kasia...;)
kontra
200p
200p
Od: 12 kwie 2009, o 18:31
Kontakt:

Post »

A moje nie chcą rosnąć :(
Poza dwoma w donicach :(
caterina
200p
200p
Od: 11 cze 2009, o 18:12

Post »

A kiedy wsadziłaś?
Forumowiczka Kasia...;)
Ania D.
500p
500p
Od: 16 lut 2008, o 20:03

Post »

U mnie bardzo wcześniej pojawiły się kwiaty żeńskie. Jak coś widzę, to na razie usuwam, rośliny, choć sporawe, to jeszcze na dadzą rady wykarmić owoców. W tamtym roku dynie same odrzucały pierwsze zawiązki.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”