Aniu M Te łosie rogi dorwałam gdzieś kiedyś na jakiejś przecenie i to za grosze. Może Tobie też się takie trafią

Próbowałam odszczepiać i nawet się udało, bo sadzonka się przyjęła, ale od kilku miesięcy nic nie rośnie
Adamie Dzięki
Karolino Co do goździków, to ja nawet nie wiem, czy są dwuletnie, bo i tak co roku kupuję nowe sadzonki na balkon, więc dla mnie to bez znaczenia (nie mam ich gdzie przechowywać przez zimę). Co do dalii, to nie wiem, czy to jakaś miniaturowa odmiana - w mojej okolicy sprzedają tylko takie, więc chyba nie. Ostatnio zauważyłam na niej mszyce, co mnie oczywiście totalnie podkurzyło. Potraktowałam je odpowiednimi specyfikami w ilości stosownej do mojego wkurzenia, więc pewnie się już więcej nie podniosą.
chan-dzia Dzięki serdeczne. Co do zapachu lantany, to muszę się przyznać, że jej nie wąchałam i nawet nie wiem, czy ona pachnie. Jak przestanie padać, to sprawdzę.
Takhisis, doromichu Jasne, że możecie u mnie zamieszkać, chociaż nie wiem, czy to pytanie dotyczyło mieszkania, czy tylko samego balkonu

Ja i moje rośliny, będziemy zaszczyceni
rumiankowa Polecam Ci goździki serdecznie. Ja też w zeszłym roku zbierałam balkonowe inspiracje na ten rok i wszystkie zrealizowałam.
Sylwio To lantana. Ona właściwie zakwita początkowo na żółto i każdy poszczególny kwiatuszek z biegiem czasu robi się coraz bardziej pomarańczowy, potem różowy, aż do fioletowego, a potem opada. Super wygląda to przechodzenie jednego koloru w drugi...