Jeśli pisząc 
tylko brzozy szybko opadają
, masz  na mysli,że  brzozy  gubia liście  wczesna jesienią ?
Na mojej ulicy  rośną brzozy  w różnych miejscach,wiekowe  siegają do nieba,moje  dwie  posadzone przed  domem  mają po ok.10 m i wszystkie one gubią liście   jako ostatnie. 
Sprzątam  ulicę przed moją posesją jesienią, więc   wiem jak  to  wygląda   w realu.
Brzozy  przebarwiają  się na złocisto -żółto i  w takiej  tonacji utrzymują liście  bardzo  długo do zauważalnych  mrozów  nawet.
A propozycja  Piotra  odnośnie  posadzenia ich  grupie  jest  znakomita. 

Odpoczynek w  cieniu brzóz  nie  zdarza  się każdemu  a to  doskonałe  drzewo  własnie  do celów  rekreacji.
Jest drzewem o małych  wymaganiach pokarmowych i wilgotnościowych.
Ma lekką,ażurową  i zwiewną koronę  co  całej kompozycji nadaje  uroku,biały pień - o takim  własnie powinnas posadzić,choc  bywają  w innych kolorach  również są  bardzo urokliwe  w kompozycji  kilku  sztuk.
 Kotki  czyli kwiatostany  wytwarza  jesienią  więc  są ozdobą  drzewa  przez   zimę
 Wiesz,że  to drzewo jest  rośliną  leczniczą?Że  ma  cudowne  właściwości  regenerujące?
Zarówno jej liście, kora  jak i  sok,który  od niedawna  można już kupić  w  sklepie  i  w aptece  za  grubą kasę, a Ty mogłabyś mieć  za kilka  lat   swój...
No i   jej,  jako  drzewa  właściwości  energetyzujące, nie pozostają  bez  znaczenia.
Obejmowanie  pnia  kory  dłońmi,przytulanie  czoła  do niego ,ocieranie  się    o nie  czy tylko przebywanie  w jej  sąsiedztwie  jest niezwykle  drogocenne  dla  człowieka.
Poszukaj  sobie   legend  dot. brzozy...poczytaj o niej  w sieci,  dowiesz  się  jakie  własciwości  ma  dla  człowieka,
jej gałązkami  ubiera  się ołtarze  podczas Bożego  Ciała by potem,po nabożeństwie ,  zabrać  do  domu  jej  witkę,bo jej  dzialanie   ma  niezwykłą moc...
Mając  do  dyspozycji  najmnieszy kącik nie  zawahałabym  się  nad  urządzeniem  brzozowego  zakątka.
W realu posadziłam je przed  moim  domem  ale na ulicy, wirtualnie odwiedzam np. przepiękny  zakątek  brzozowy z  huśtawką
u  naszej  elsi...
Piotr  zaproponował  Ci najlepsze   z  drzew...