Witam co moze doegać mojemu aloesowi od jakiegoś czasu się zwija jak na obrazku u góry,moze to robić z zimna stoi przy stale otwartym oknie,a ostatnio mamy nie za ciepło nocami???
Drobiazgi sprawiają, że niepostrzeżenie i cicho wchodzi wielkie szczęście
piękne masz te roślinki, a ta begonia to ani królewska ani bulwiasta tylko begonia elatior zwana zimową, niektórzy twierdzą, że kwitnie tylko raz i należy ją wyrzucić, jednak ja zostawiłam swoje i zaczęły kwitnąć ponownie
Mam pytanko,nie było mnie dwa tygodnie w domku,a jakiś miesiąc temu z powodu remontu bloku musiałam sprzątnąć begonie z balkonu,moje pytanie jest takie czy mogę ją jeszcze teraz wystawić na balkon,czy to będzie już dla niej za duży szok,bo jednak temperatura na dworze się trochę zmieniła i nie wiem czy mi nie zmarznie.
w gazetce od dziś maja chamaecyrisy lawsoniana i mam pytanie czy sa to na tyle malutkie drzewka ze mogę je spokojnie trzymać na balkonie,czy po paru latach zrobi sie z tego drzewko 3m?
Dzięki Ewelino,własnie o tym nie wiedziałam i już mi teraz kwitnie na biało A czy to prawda ze jak się da zessuszone kawałki skórki pomarańczy to w ziemi w doniczce nie będzie robaczków?
a teraz coś nowego,kwitło już od miesiaca mam nadzieje ze mi niezmarzna od tej pogody:pelargonie
niestetty rezta zdjec ma za duzy rozmiar a ja sie tym nie będę bawić,pozdrawiam