Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.2

Post »

kubasia pisze:Koszty, kosztami ;:174 ja się trochę obawiam zimy, bo korzenie na zimno wrażliwe, ale zobaczymy :? Na próbę dwie sztuki będą a druga sprawa, że ja domowe na lato lubię do ogrodu wynosić a z hydro to ten manewr nie przejdzie....
A dlaczego nie, tylko oczywiście musi być ciepłe lato a nie to co jest teraz.

Joluś fiołki i hojki cudne. ;:63
ninotka
50p
50p
Od: 18 maja 2011, o 08:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obawiam się że Twoja minibelle to hoja sheperdii przepraszam że się wcinam :oops: ,ale takie są moje spostrzeżenia.Gratuluje kwitnień i zazdroszczę zapachu sheperdii ciekawe czy moja donosi ;:223 .Jak możesz daj zdjęcie samego kwiatka to będzie wiadomo na 100%.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Piękne fiołki ;:oj i hojki też ;:108 Podprowadziłam kilka odnóżek hojki koledze z pracy i teraz czekam na korzonki ;:65 To chyba bella bo ma takie małe listki i małe biało-fioletowe kwiatki. Wprawdzie nie mam na nia miejsca ale zawsze mogę wynieść do pracy ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

kubasia pisze:Koszty, kosztami .a druga sprawa, że ja domowe na lato lubię do ogrodu wynosić a z hydro to ten manewr nie przejdzie....
Najwyżej będziesz latała z doniczkami przed deszczem.
izabela skula pisze:Joluś ten szczawik jest fantastyczny ;:196

dlaczego twoje hojki kwitną a moje jeszcze NIE ;:145 , nawet widzę, że scheppert taka malutka ci zakwitła
O widzisz-nie wiedziałam,że to nie bella mini ;:oj .Dostałam od Izabeli14 pod taką nazwą.Pewnie ona też żyje w nieświadomości :lol:
Hoje lubią słoneczko.A tą ''bellę mini'' dostałam z pączkiem,a teraz ma sporo malusich pączusiów.Oby donosiła ;:224 .Fajnie pachnie,ale zwykle w dzień wącham,bo zapominam wieczorem :roll:
szczawik jest Twój-tylko musimy się umówić na pw.Może w niedz.to czasu będzie więcej?

Iwona1968 dzięki za pochwały ;:196
ninotka pisze:Obawiam się że Twoja minibelle to hoja sheperdii przepraszam że się wcinam :oops: ,ale takie są moje spostrzeżenia.Gratuluje kwitnień i zazdroszczę zapachu sheperdii ciekawe czy moja donosi ;:223 .Jak możesz daj zdjęcie samego kwiatka to będzie wiadomo na 100%.
Dzięki kochana ;:196 .Zaraz zobaczę ,może znajdę lepsze zdjęcie.Jak nie,to zrobię ''na dniach''.
Niunia1981 pisze:Piękne fiołki ;:oj i hojki też ;:108 Podprowadziłam kilka odnóżek hojki koledze z pracy i teraz czekam na korzonki ;:65 To chyba bella bo ma takie małe listki i małe biało-fioletowe kwiatki. Wprawdzie nie mam na nia miejsca ale zawsze mogę wynieść do pracy ;:108
Bella nie zajmuje dużo miejsca ;:224 .Wdzięczna roślinka.Moja ciągle kwitnie i ma nowe pączusie.a rośnie przy wschodnim oknie-metr od niego.

Obrazek

Ninotka nie wiem,czy zdjęcie lepsze,ale telefonem trudno zrobić ,by nie rozmazało.Jak coś,to spróbuję znowu.

Wczoraj dostałam piękną sadzonkę alsobii z wymiany z sayona.Posadzona i czekam na korzonki i kwiaty-bo chyba pączusie wypatrzyłam na niej :heja :tan
ninotka
50p
50p

Post »

Wiesz co Mi wygląda na sheperdii podam Ci stronkę jak kwitnie minibelle http://www.christinashoyor.sobie/hoja_'minibelle'.htm .Dość łatwo po liściach pomylić minibelle ma krótsze i szersze sheperdi ma dłuższe i wąskie a kwitnie tak http://www.christinashoyor.sobie/hoja_shepherdii.htm .Tak przy okazji jak masz sheperdii nie ma co się załamywać podobno pachnie ładniej niż minibelle ;:224 .
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim razie mam shepherdii :heja :tan .Bo kwiatuszki nie są różowe.
Muszę napisać do ofiarodawczyni tego cudeńka ;:224 ;:168

Ninotko-baaardzo Ci dziękuję.Iza skula-tobie też.Dzięki Wam nie będę dłużej żyć w błędzie ;:224 :;230 ;:180
ninotka
50p
50p

Post »

Bardzo się ciesze że mogłam pomóc :heja i że nie jesteś zła za wcinanie się bo różnie u ludzi z tym bywa ;:219 .Pozdrawiam Nina.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie,no coś Ty :shock: .Jestem Ci bardzo wdzięczna.Zawsze z resztą zaznaczam ,by mnie ktoś poprawił-jeśli nie mam racji,albo napiszę z błędami ;:108 .
Może to i lepiej,że to nie bella ;:224 .Ta shepherdii chyba nawet rzadsza?
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Joluś, a czy Ty nie masz dzisiaj imienin? ;:3
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:oops:
ninotka
50p
50p

Post »

Wiesz co różnie to bywa pamiętam sytuację z tego forum jak chciałam komuś pomóc w identyfikacji kwiatków i zostałam zbesztana :shock: bo poprosiłam o wyraźniejsze zdjęcia ;:223 .Pani się uniosła i na mnie nakrzyczała różne tam rzeczy więc teraz podchodzę do identyfikacji i pomagania trochę z dystansem ;:219 .Cieszę się że Ty się nie obraziłaś i że mogłam pomóc.Czy sheperdii rzadsza nie wiem ale słyszałam że jej kwiaty ładniej pachną :heja .Tak przy okazji też Ci życzę wszystkiego co sobie zamarzysz w dniu imienin ;:196 ;:168 .
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Joluś to życzę ci pięknych kwitnień i zdrowych roślinek ;:196
Spełnienia marzeń i jak najmniej zmartwień ;:168
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Joluś, wszystkiego najlepszego i niech Ci wszystkie kwiatuszki pięknie rosną ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ninotka pisze:Wiesz co różnie to bywa pamiętam sytuację z tego forum jak chciałam komuś pomóc w identyfikacji kwiatków i zostałam zbesztana :shock: bo poprosiłam o wyraźniejsze zdjęcia ;:223 .Pani się uniosła i na mnie nakrzyczała różne tam rzeczy więc teraz podchodzę do identyfikacji i pomagania trochę z dystansem ;:219 .Cieszę się że Ty się nie obraziłaś i że mogłam pomóc.Czy sheperdii rzadsza nie wiem ale słyszałam że jej kwiaty ładniej pachną :heja .Tak przy okazji też Ci życzę wszystkiego co sobie zamarzysz w dniu imienin ;:196 ;:168 .
Dziwna baba :shock:

Dzięki za życzenia ;:196 ;:168 :lol:

Niunia, Karolina,kochane jesteście.Dziękuję bardzo ;:196 ;:196 ;:196 ;:219

Karolina -chciałabym mieć taką taczkę ;:oj ;:196
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

Jolu ta z wąskimi listkami to na pewno jest hoja scheppert ;:108 i zazdroszczę tych pączusiów na niej

jeszcze nie wiem z jakiej okazji, ale dołączam się dożyczeń ;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”