Monia 
zbieram się z tymi fotami bo możliwości techniczne ograniczone, ale może dzisiaj się uda
Tamaryszku , miło mi, że wpadłaś

Dziękuję za miłe słowa! W ogrodzie faktycznie sporo czosnków, ale posadziłam je między tulipanami za sasankami, które rozrosły się na tyle, że skutecznie zasłaniają usychające liście na rabacie cebulowej. Jest też kilka odmian czosnków, którym nie usychają tak szybko liście np.
czosnki św. Krzysztofa i Ivory Queen zachowały ładne, zielone liście.
Jule; planuję nową rabatkę różaną, a w zasadzie poszerzenie istniejącej...

Gdzieś muszę zmieścić te wszystkie bladawce..
Udało mi się zrzucić parę fotek, więc zapraszam na wycieczkę...ostrzegam, że to mało ogrodowe foty
Żeby Was wprowadzić w miejscowy klimat...jest 37 stopni w cieniu, dżungla wieżowców, żar leje się z nieba, powietrze przesycone wilgocią, ale co jakiś czas czuć zbawienny podmuch powietrza i bryza znad oceanu...a może to fontanna spod drapacza chmur..?
Welcome to MIAMI

Miami zrobiło na mnie wrażenie - położone nad owartym oceanem ma mnóstwo uroczych zatoczek,
gdzie roi się od białych jachtów przecinających lazurowy błękit wody...
Są i polskie akcenty....

Po centrum miasta śmiga kolejka na gigantycznych wiaduktach - wagoniki przemykają nad miastem
pomiędzy wiezowcami, a czasem w środku nich

Na pokładzie bezprzewodowy internet, za free, podobnie jak transport tą futurystyczną kolejką. Obraz miasta przypomina mi trochę
Gotham
City z Batmana
Komunikacja w mieście rozwiązana super - mają kartę przejazdów ważną przez tydzień(miesiąc lub
kwartał) lub 2$ wjazd - nie masz, nie jedziesz. Zero drukowanych biletów, kasowników, kanarów i ..gapowiczów

Może Dzięki temu stać ich na free wi-fi w każdym autobusie i obowiązkową tutaj klimę
Widoki z autobusu, w drodze na zakupy...
Amerykańskie wyprzedaże obrosly już legendą, ale faktycznie nie ma w tym przesady i nawet przy takim kursie dolara mozna wyhaczyć niezłe deale. Jak jest SALE to zwykle cena spada o 60% a przy kasie dowiadujesz się, że dzisiaj (dzien jak co dzien, z okazji słonecznej pogody, dnia banana albo po prostu dobrego humoru sprzedawcy) dostajesz extra 20% od zredukowanej juz ceny

Tutaj nie
obowiązuje znana polska zasada, ze promocje i rabaty się nie sumują - tutaj wszystkie promocje się sumują i to jest piękne
Poza tym
wioska zakupowa, ciągnie się przez trzy przecznice i mxna odnieść wrażenie, ze nigdy sie nie kończy...a przy deptaku przeplatają się sklepy, kawiarnie, fontanny, oczka wodne i zakątki z kwiatami, gdzie mozna odpocząć i wypić... wodę z kranu, która smakuje wybornie (

) i jest
LODOWATA

Co ciekawe, na palmach zaszczepione są inne rośliny, np. draceny i storczyki - które rosną sobie na nich jak pospolite pasożyty

sprawdzalam, to nie są sztuczne ozdoby. Widok intrygujący,
przyznacie...?

Wycieczkę po sklepach umila skrzek papug nad głowami - widać je na fotce?