kogra pisze:
Więcej fotek poproszę.

Bardzo proszę
Grażynko 
.
Tak wygląda założona w zeszłym roku grządka truskawkowa:
Północna rabata przy domu. Hosty mają się tu bardzo dobrze, muszę jednak coś tu urozmaicić. Planuje przede wszystkim dosadzić cieniolubne clematiski a nad resztą to jeszcze pomyślę
Prace przy altanie zbliżają się ku końcowi, kratki prawie gotowe (brakuje jednej). Planuję kształty rabat. Są już pierwsze nasadzenia. Zastanawiam się z czego zbudować obrzeża tych rabat. Może macie jakiś pomysł
A to nieco szerszy widok na altankę - z tarasu:
A teraz troszkę róż:
'Jubile du Prince de Monako'
'Jazz'
'Yellow Fairy'
'Comte de Chambord'
Fragment różanki. Na pierwszym planie L'avender Dream' i 'Mary Rose' . Od lewej z tyłu 'Luise Odier' i 'Aspirin Rose'.
I jeszcze raz 'Lavender Dream' w zbliżeniu:
A teraz moje nowe hortensje. "Stare" jeszcze nie kwitną, więc pokażę, kiedy rozwiną całe swoje piękno.
Na początek everbloom 'Coco'. Już ją pokazywałam, ale dodałam do kompozycji konar, żeby troszkę ją zacienić. Spodobało mi się, chociaż kiepsko spełnia swoją funkcję, bo słońce w południe jest i tak wyżej, więc cienia raczej nie przybyło. Muszę pomyśleć nad czymś jeszcze, ale sądzę, że karpa tak czy inaczej zostanie

.
Kolejna to nabytek z serii You and Me 'Passion' :
I na koniec znów everbloom 'Blue Heaven':
A teraz trochę różności. Rabata liliowcowa założona zeszłej jesieni. Jeszcze nic nie kwitnie, ale i planuję dosadzić parę żurawek, ale uważam, że i tak prezentuję się fajnie

.
Zestawienie kwitnącej szałwii i tojeści kropkowanej:
Moje niedawne odkrycie - naparstnica. nie miałam pojęcia, że mam to cudo w swoim ogrodzie

.
[/url]