Nareszcie robię to co lubię
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: nareszcie robię to co lubię
Kleo to jest właśnie mak. W zeszłym sezonie rozsiał się jak głupi. Kwiaty są pełne, postrzępione i koloru takiego trochę malinowego. Pierwsze są największe i są podobne do piwonii. Nie mam zeszłorocznego zdjęcia ale zaglądaj bo są piękne. Problem w tym że są wysokie a mnie szkoda siewek. Dlatego powstaje trochę jakby las. Po okwitnięciu wyrzucam wszystko, zostawiam jedną na siewki i tak dalej.
A to ciekawostka! Ja mam różne maki, ale żaden sam się nie chce rozsiać. Będę czekała na fotki.
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Jolu kompozycje z roślin codo.Ja nie mam takiej wyobrażni 

Jolciu, tak pięknie u Ciebie, aż się nie chce odrywać od zdjęć. I coraz bardziej kolorowo. Ale upłynął tydzień, chyba czas na nowe zdjęcia? Co tam nowego zakwitło u Ciebie?
- Gosia123A
jolciu
gdzie zdjęcia?pokaż co nowego kwitnie

- rumiankowa
- 100p
- Od: 30 maja 2011, o 16:46
- Kontakt:
Wpadłam przypadkowo i co ja widzę - cudny ogród
wspaniałe te kompozycje, oj zazdroszczę takiej ilości roślin.
Widzę, że masz w ogrodzie serduszkę - ona jest teoretycznie trująca, czy np. trzeba ją pielęgnować w rękawiczkach bo podrażnia skórę czy tylko jeść jej raczej nie wolno?

Widzę, że masz w ogrodzie serduszkę - ona jest teoretycznie trująca, czy np. trzeba ją pielęgnować w rękawiczkach bo podrażnia skórę czy tylko jeść jej raczej nie wolno?
- jolcia1212
- 500p

Cieszę się że wpadałyście, bo już myślałam że o mnie nikt już nie pamięta

Zbliża się koniec roku szkolnego, trzeba pomyśleć o wakacjach dla dzieci, dopilnować mnóstwa spraw, a przecież jeszcze trwa EURO więc wieczorem tylko patrzyłam aby trafić do łóżka Na forum sił nie starczało, chociaż próbowałam do Was zaglądać, nie zawsze zostawiając ślad mojej obecności. W Warszawie ciągle pada, martwię się czy to nie skończy się mączniakiem. Miałam pomysł aby profilaktycznie opryskać, ale jak pada to chyba nie ma większego sensu.
Gosiu, Kleo, Linetko mam dla Was moje ostróżki, co prawda nie wszystkie się rozwinęły, ale juz coś tam jest
Rumiankowa witaj! Serduszka rzeczywiscie jest trująca tak jak większość roślin pięknie kwitnących. Nie należy ich spożywać i tyle. Wśród doniczkowych też wiele ma toksyny jak np. Kliwia.
1

Ostróżki piękne - najbardziej lubię te białe z czarnym środkiem. Tyulko jakoś nie mogę trafić. U mnie niektóre się "pokładają", nie wiesz dlaczego tak się dzieje?
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Ostróżki - bajka
.

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- Gosia123A
No,ale mi wstyd
Jakie Ostróżki piękne.Postarałaś się,że szczęka mi opadła.Po prostu urzekające

- jolcia1212
- 500p
- jolcia1212
- 500p
Piękne te powojniki, ładnie kontrastują na tle zielonych roślin. Widzę , że masz jednego posadzonego przy świerku. Bardzo ładnie sobie radzi i pięknie ożywia drzewko. Maczek uroczy, ja z barku czasu jeszcze nie wybyłam po swojego dzikusa , który rośnie przy drodze , a muszę go zaadoptować póki jeszcze żyje.
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Mak, jak nie mak
.
Cudeńko. Płateczki ściśnięte jeszcze troszkę w pączku, wyglądają, jak mocno marszczona, koronkowa sukienka Makowej Panienki

Cudeńko. Płateczki ściśnięte jeszcze troszkę w pączku, wyglądają, jak mocno marszczona, koronkowa sukienka Makowej Panienki

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka