No i te trzy pędy robią wrażenie
  No i te trzy pędy robią wrażenie   Mojemu jednemu też nieśmiało rośnie trzeci pęd
  Mojemu jednemu też nieśmiało rośnie trzeci pęd 
 No i te trzy pędy robią wrażenie
  No i te trzy pędy robią wrażenie   Mojemu jednemu też nieśmiało rośnie trzeci pęd
  Mojemu jednemu też nieśmiało rośnie trzeci pęd 

Piękna jest i ten kolor
 Piękna jest i ten kolor  

Tylko wyjmij ją z tego wazonu
 Tylko wyjmij ją z tego wazonu  

Gratuluje tak pięknego zakupu
 Gratuluje tak pięknego zakupu  

zabójczy ma kolor
  zabójczy ma kolor  

Wszystko jest prześliczne.
 Wszystko jest prześliczne.  

Tak je kupilam i przez 5 dni podloze mialy caly czas mokre. Teraz sa przesadzone do zwirku a w doniczkach maja duzo dziurek po bokach wiec z przesychaniem podloza juz nie bedzie problemow. A musi rosnac w spagnum? Boje sie ze bedzie zbyt wolno przesychal i ja zalejedorotakol pisze:Fantastyczna vanda
Mam taka małą sugestię odnośnie maluchów. Podejrzewam, że mają zbyt duże doniczki i będzie problem z równomiernym przesychaniem podłoża i bellina powinna raczej rosnąć w spagnum.

Moja brassia ma ok. 15 psb. Wycielam dwie stare polaczone psb z mojej brassi. Nie mialy zadnych lisci i dwa korzenie. nie mialam spaghnum wiec posadzilam je w zwirku. Codziennie spryskiwalam i po ok. miesciacu mniejsza psb. uschla a za to wypuscila nowa psb
 Moja brassia ma ok. 15 psb. Wycielam dwie stare polaczone psb z mojej brassi. Nie mialy zadnych lisci i dwa korzenie. nie mialam spaghnum wiec posadzilam je w zwirku. Codziennie spryskiwalam i po ok. miesciacu mniejsza psb. uschla a za to wypuscila nowa psb 

Brawo
 BrawoZ tym nie do końca się zgodzę, bo moja bellina rośnie w tradycyjnym podłożu, z odrobiną zmieszanego sphagnum, z masą dziurek w doniczce i rośnie bardzo dobrze. Nawet pozwalam jej przeschnąć między kolejnym podlewaniem, ale nie na wiór.dorotakol pisze:Spagnum jest idealne do młodych roślin, a szczególnie dobrze czuja się w nim violacea i tetraspisy. Nie zalejesz tylko poukładaj je luźno