Ogród Ewy - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ewy - początki

Post »

;:3

Biedne te nasze kwiatuszki, zimno, pada i jak mogą one zakwitnąć???

Ewuniu, podobnie jak u Ciebie, jest wszędzie. Najpierw upały, tulipany tylko mignęły, a teraz prawie połowa czerwca i jest delikatnie mówiąc, paskudnie ;:174

Jednak jak są pączusie, to i będą kwiatki. Głowa do góry i czekamy... ;:215
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Dorotko jak naoglądam się różyczek na forum to dostaje trzęsawek :;230 Takie cudności ;:224 Chcący mięć chociaż namiastkę u siebie kupuję .Ewunia ma ładne róże, tak że kusi :D Kamila też przyjmuje zamówienia :tan
Moja Sonia to diabeł wcielony.Czytając wypowiedzi o haskich to tak mają ;:108 Ona nic sobie z nikogo nie robi,nie słucha.Idąc na spacer ucieka i sama wraca do domu.Ja już nie mam siły ;:oj

Ewuniu w połowie czerwca ma być piękna pogoda.Wówczas nasze różyczki pokażą swoją krasę :wink:
/Nie mogę trafić do Twojego wątku ;:7 /

Helenko tym się pocieszam,że nie tylko u mnie.Już myślałam,że nie dla mnie ogród i kwiatuszki mnie nie lubią :;230 Jednak po deszczach pięknie się zazieleniło .Teraz czekam na kolorowe kwiatuszki.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ewuniu...hasky to specyficzny pies , do szkolenia trudny , to pies do harówy ;:108 Niestety z powodu ich uroku zapanowała moda na nie , i tyle teraz psich nieszczęść ,ludzie nie radzą sobie z nimi a wybrali bo taaaaki ładny , nie czytajac nic o charakterze czy potrzebach . Ty ją masz z odzysku ,i chwała Ci za to .... całe szczęście ,że wraca do domku jak ucieknie ,dobrze jej u Was ;:108
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Cześć Ewciu :wit
U mnie od rana pada, teraz deszczu mamy pod dostatkiem :lol:
Ja też się skusiłam na róże od Ewci, po niedzieli powinny buć u mnie :tan
Buziaczki.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ewa nie martw się Sonią, ważne że wraca. Psy lubią sobie czasem po swojemu podziałać. Mój Golden też lubi się czasem urwać i pobuszować po lesie. Ale zawsze wraca i to przed moim powrotem do domu i udaje że nic się nie stało a on cały czas czekał. Tylko po wygiętej siatce i specyficznym zapachu sierści wiem że taplał się w bagnach. ;:224
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Pozwalam sobie wdepnąć w te ciekawe progi ,podzielę się faktem że na Podkarpaciu lało jak z beczki a teraz wygląda słoneczko i mam cichą nadzieję że zacznie się wypogadzać bo mam takie bagno w grządkach i trawsko że chyba nie uratuję roślinek jeśli na dniach nie da się wejść.roślinki rzeczywiście po deszczu ruszyły a wraz z nimi trawsko i są wyścigi co gorsza pojawiły się ślimary a taki był spokój.Pięknego słoneczka życzę. ;:3 ;:3 ;:167
pipio
1000p
1000p

Post »

Dorotko ona jest w domu wcześniej :;230 Jak ja wracam to już leży na ogrodzie.Jest piękna to fakt,bardzo ją lubię :D Jednak jej charakter ;:oj

Reniu u mnie 3 dni i noce padało.Wszystko stało w wodzie. W tej chwili ogród wygląda fatalnie :evil: Kwiaty położone w błocie.Ciekawe czy się podniosą?Czekam na słońce tak jak kiedyś na deszcz :D

Jolu jak ucieka w pola to jest Ok.Martwię się jak wypada na ulicę.Samochody jeżdżą jak szalone,a szkoda by mi jej było,jakby się coś stało :cry:

Miło Cię gościć Joluwitaj :wit Mogę sobie wyobrazić jak jest u Ciebie w ogrodzie ;:108 U mnie chyba podobnie.Ja nie oglądałam roślinek,bo jeszcze się nie da do nich podejść takie błoto się zrobiło :evil: Przedtem były mszyce,a teraz pewno ślimory i ciągła walka ;:108
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Ewuniu, u nas dziś nieśmiało wyglądało słoneczko,jutro będzie u Ciebie,a kwiatuszki podniosą się szybko gdy je słoneczko ogrzeje ;:3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ewciu czyli też masz Sonię futrzastą? moja skleroza.... :oops: moja jest bardzo łagodna co do wzrostu nie pasuje bo chciałabym aby była bardziej bojowa a nie zwiewała przed kazdym maluchem :;230
Jutro ma być u nas podobno juz słońce...ciekawe ;:224
pipio
1000p
1000p

Post »

Elu fajnie,że już miałaś słoneczko.Ja jestem spragniona jego promyków.Chyba już wolę gonić z konewką :;230

Ewuniu moja Sonia też bardzo łagodna , skora do zabawy i nie szczeka.Natomiast pięknie wyje :;230 Czekamy na słoneczko i wyruszamy na rabatki robić porządki ;:108
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

U mnie też się zazieleniło... chwasty chcą szturmem wziąć moje rabatki ;:202
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne piwonie, mam nadzieję, że nie wsadziłam swoich za głęboko. One podobno tego nie lubią i strzelają focha, okazując to brakiem kwitnienia :roll:
pipio
1000p
1000p

Post »

Helenko dzisiaj u mnie był piękny dzień.Słoneczko grzało,a ja troszeczkę przywróciłam rabatkę z różami do porządku.Po deszczach była w opłakanym stanie.Do tej pory czuję ból w ręce jak wbijałam się w ten beton ;:oj Reszta czeka na swoją kolej ;:108 Może jutro.

Madziu masz rację.Te piwonie co przesadzałam nie kwitną,zakwitły te nie ruszane :;230 Muszę w sierpniu się nimi zająć.Płytko to znaczy na jaką głębokość?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ewciu nasze pieski nie wyją one śpiewają,syn ma malamutkę Sami śpiewa od 1-2 w nocy i żeby nikt nie zaspał od 6 rano tak z godzinkę,śpiew ma uroczy :;230 :;230 :;230 mój Fisio chowa się wtedy pod kołderkę do panci ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Ewciu, u mnie też wczoraj była ładna pogoda a pączki róż co raz to większe :tan