Witam miłych gości
Jagusiu masz racje ogrodu nima nima wzieła go zima choć coś tam zostawił
mój bałagan i mój raj
A co do Tadzia to wpraszamy się na żniwa , ja tam mam jeszcze cep po dziadkach więc młocka będzie szła o może nawet na mielenie na manyrzu się załapiemy
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Natko
wcale, wcale to Twoje "coś tam" )
A ja się do żniw mogę przyłączyć bo mam w komórce dwa sierpy.... które do dzisiaj są używane ;)
a i ten bałagan to jakiś taki.... bez jednego chwaścika widzę
ps. po tych deszczach to się dąbrówka tricolor ruszyła więc jest nadzieja....
No to mamy już cep i sierpy a kosiarz z kosą śpi .
Kasiu a Ty na tej pod miastowej wsi masz jakiś młynek do mielenia mąki ostatecznie może być taki od kawy byle ręczny, aby Tadzik miał co robić skoro tak lubi plewienie to i mielenie mu powinno przypaść do serca czy żołądka .
Krysiu chryzantemy wymarzły nawet nie zdążyłam się nimi nacieszyć bo to był świeży nabytek .
a to moja piękność, i co najważniejsze dobrze jej u mnie chyba jest mało wymagająca.
Dziewczęta a gdzie nasz Tadzio żniw się wystraszył?
i jeszcze jeden niewybredny
ale pewnie tylko dlatego że dwuletni
i to też się ze mną dogaduje
ale dopiero po 5 latach się rozmnożyła
trochę długa ta gra wst..... była
Jagusia jak jabym tyle wiedziała to na prezydenta bym startowała
ta wielka jegomość to ponoć Makleja lub Bokonia (ponoć to to samo)
to żółte pęta mi się po ogrodzie już 10lat i jak kupowałam na jarmarku to mi powiedziano że to wiesiłek bylina ha ha ha
ale się świetnie nasiewa i kwitnie tylko pod wieczór taka tam wieczorno nocna atrakcja
a to białe to piaskowniec czy jakoś tak
Moje Miłe Panie , do żniw to ja dobrze przygotowany jestem Dwa sierpy Babcine i kosa dziaduniowa u mnie jest. Chęci by się znalazły, gorzej ze wprawą Po żnwach młocka , cepa nie ma , korniki zjadły Wystruga się nowy a Kasia ma żarna i mąka będzie A może ,,zbożówka'' Kociołek się znajdzie
Witaj ten wiesiołek u Ciebie bardzo ciekawy ,coraz lepiej Ci idzie ze wszystkim nie taki diabeł straszny jak go malują.Piszę się też na żniwa u Tadzia bo i kosą i sierpem umiem się posługiwać,cep gdzieś u rodziców w stodole by się znalazł a i żarna na pytlówkę też.Chlebka napieczemy,gąsiorek zapełnimy i na święta okowitka swoja będzie to i do niej Tadziu coś ze świninki dorzuci
Nata masz piękne rośliny, rozrośnięte zdrowe, nie wiem dlaczego narzekasz. A zima zawsze robi szkody u wszystkich. Rób zdjęcia , bo naprawdę jest co oglądać!
Mario nie narzekam po prostu pokazuje to co jest ładne a skrzętnie omijam braki po co straszyć, zresztą już sporo pouzupełniałam dzięki wątkowi sprzedażowemu i wymianą.
I właśnie bardzo serdecznie chcę podziękować
Mario 33 jakoś idzie tylko czasu mi to zabiera więcej niż innym
A ta moja Baba Jaga to gdzie się zawieruszyła :roll
Jak byś była chętna to piaskowiec i ten wiesiołek już siedzą w doniczkach uznałam że skoro nie wiesz co to jest to i tego nie masz, za bokonie się nie zabieram bo ona jest już za duża ale wiosna jak będzie wypuszczać rzekni Pani słowo a uczynie co zechcesz.
to ja sie zapisuje na żniwa ,najpierw u Ciebie a pozniej u mne hi hi ,ja mam gospodarstwo wiec r,ak do pracy potrzeba
duzy masz teren a kwiatów ze ho ho
a kasia126 126 to moje rejony ale chyba nie ma swojego watku
Witaj Marzenko
Teren wcale nie taki duży to te fotki jakoś wydłużają.
Kwiatów jest nie tak mało ale ciągle coś nowego się podoba a tak szczerze to chciała bym mieć wszystkie te kwiaty ,które w swoim życiu kupiłam wtedy to dopiero by brakło areału.
A jak Twoje zdrówko?
Natko , wątki sprzedażowe ostatnio odwiedzałem i widziałem jak solidnie uzupełniałaś braki Na żniwa też się piszę , tylko nie na całe a na dożynki Moja kosa i umiejętność wiązania snopów do niczego się nie przyda. Chyba że na rozpoczęcie żniw, pierwszy kosą i wiązany.