To chyba nie jest tu możliwe, fotek jest ok.250 szt, bo tyle odmian jest uwiecznionych na nich.
Jako ciekawostkę podam, że już z 8 odmian zawiązało pędy kwiatowe i ma pąki prawie na wierzchu. Jedna z odmian nawet ma prawie rozwinięte kwiaty, a jest to odmiana, która u mnie zawsze kwitła późnym latem.
śnieżka pisze:Jako ciekawostkę podam, że już z 8 odmian zawiązało pędy kwiatowe i ma pąki prawie na wierzchu. Jedna z odmian nawet ma prawie rozwinięte kwiaty, a jest to odmiana, która u mnie zawsze kwitła późnym latem.
Śnieżko, zima była bardzo łaskawa i kwitnienia mogą być rewelacyjne ... którym odmianom tak spieszno
Oglądam zdjęcia Bobi i uświadomiłam sobie, że wyglądają jak moje niezidentyfikowane roślinki w ogrodzie. Cały czas zachodzę w głowę co mi tam rośnie. Wygląda na to, że to liliowiec. Będę obserwować jak się dalej rozwija . Pączki też już jakieś widać.
Śnieżko, zima była bardzo łaskawa i kwitnienia mogą być rewelacyjne ... którym odmianom tak spieszno
Dziś jeszcze raz robiłam im fotki, bo wczoraj źle wyszły, oto te pospieszalskie:
-klasyka: middendorffii, dumortierii, a potem Stella d'Oro, średnio wczesne- Pink Beauty, Marta i Laura- S.Franczaka oraz coś bardzo późnego- Blackberry Jelly i dwie siewki, które jeszcze nie kwitły.
Śnieżko, to masz już czym cieszyć oczy i serce
U mnie jest o kilka stopni chłodniej niż np. w Poznaniu - dolina Warty, a moja Stella d'Oro jest młodziutka, więc jeszcze trochę muszę poczekać na pędy kwiatowe i dojrzałe pąki
Mam także maleńki kawałeczek mini Stelli ... ciekawe, czy w tym sezonie zobaczę jej kwiatki
kogra pisze:To może Śnieżko pokażesz tutaj resztę kolekcji ? :P
Po przejrzeniu zasobów zdjęciowych, okazało się, że jest jeszcze kilka fotek, których nie pokazywałam nigdzie i dlategp postanowiłam spełnic prośbę Grażki.
Bobi, zależy jak długo ta Mini Stella rośnie u Ciebie. Jeśli od zeszłego roku to szanse są 50/50- uzależnione to jest też od pogody. Prawdę mówiac wszystkie odmiany ,Stella' są dość żywotne i w młodym wieku wchodzą w okres kwitnienia. Moja Mini Stella jednak kwitnie później niż Stella d'Oro.
Śnieżko, niestety ta mini, to tegoroczny zakup i ma niewiele "szczypiorków" , lecz ja bym tak chciała zobaczyć jej kwiatki
Za to Pixi Parasol pewnikiem zakwitnie
Jakoś tak uzbierała mi się kolekcja miniaturowych i niskich odmian 8)