Pomidory - choroby i szkodniki - cz.5

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
areks
100p
100p
Od: 3 maja 2012, o 23:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pomidory - choroby i szkodniki - cz.5

Post »

Moje pytanie dotyczy krzaka który rośnie u znajomej w ogródku.
Nie wiem czy nie jest to efekt wieczornego podlewania "z węża" (deszczyk) czyli po krzakach.
Co wy o tym sądzicie ? Takie objawy pojawiły się na 2 z 3 krzaków.
Kozula co o tym sądzisz ?
Obrazek
Awatar użytkownika
joggy
100p
100p
Od: 20 kwie 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anusia ostatnie zdjęcie jeśli reszta wygląda w miarę. To są uszkodzone korzonki. Brak pobierania składników przez korzenie.
W laptopie walnięty shift. Czasami brakuje ogonków i wielkich liter.
Awatar użytkownika
Aniusia
50p
50p
Od: 18 mar 2012, o 11:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

joggy
Ostatnie zdjęcie to najgorzej wyglądający krzak moich pomidorków,najbardziej popalony po oprysku.Raczej zostanie usunięty :(
No i więcej raczej bawolich serc nie będę uprawiać.Jest dość trudny w uprawie jak dla mnie.Pozdrawiam.
Nie oglądaj się za siebie-może Coś właśnie Cię dogania.
Awatar użytkownika
joggy
100p
100p
Od: 20 kwie 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli oglądamy to samo zdjęcie to ja nie widzę przypaleń. Dolistnie azot i podlać solidnie.
W laptopie walnięty shift. Czasami brakuje ogonków i wielkich liter.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Aniusia pisze:No i więcej raczej bawolich serc nie będę uprawiać.Jest dość trudny w uprawie jak dla mnie.Pozdrawiam.
Aniusia nie załamuj się, wiem, że to jest przykre i bolesne ale mogę się założyć, że w marcu następnego roku, wysiejesz kilka ziarenek bawolich serc :;230 przez to, chyba przechodziło większość forumków, łącznie ze mną :D :roll: w pierwszym roku uprawy, mi też bawole serce nie wyszło i oczywiście, powiedziałam, ze więcej go nie chce i oczywiście...wysiałam :;230 W tym roku robię podejście N3 i jak na razie, spoko. Praktyka czyni mistrza :D będzie dobrze, zobaczysz :wit
karr-km
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 18:01

Post »

Wczoraj kupiłem Gwarant 500 SC do oprysku pomidorów na ZZ a tu na złość leje cały czas. Wiem że to z dobrze że pada ale z drugiej strony deszcz psuje mi plany. A co najgorsze znowu zostawiam działkę bez opieki na 3 dni.
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

karr-km pisze:Wczoraj kupiłem Gwarant 500 SC do oprysku pomidorów na ZZ a tu na złość leje cały czas.
To się nazywa- " refleks szachisty " :lol:
karr-km
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 18:01

Post »

forumowicz pisze:
karr-km pisze:Wczoraj kupiłem Gwarant 500 SC do oprysku pomidorów na ZZ a tu na złość leje cały czas.
To się nazywa- " refleks szachisty " :lol:
No tak niestety pogodę zamawiałem inną
:D
pomidoRRo
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 12 cze 2012, o 10:38

Post »

Kozula dziekuje bardzo za informacje ktoś mi wczesniej napisal ze to moze byc alternalioza pomidora. Nie ktore krzaczki zaczeły juz miec malutkie owoce, czytalam gdzies na tym forum, ze trzeba usunąć stare zeschnieta kwiatki i tak tez zrobiłam. Szara pleśń pojawiła mi sie na 2 krzaczkach stoja one obok siebie. Rozumiem tez ze moge uzyc jakiegoś specyfiku na jej unicestwienie? :D Byłabym szcześliwa gdyby coś z tych koktajlówek wyrosło (odmiana radana). A to sa moje pierwsze owoce z krzaczków które zakupiłam dodatkowo na rynku (nie pamietam co to)Obrazek

i rozumiem ze tutaj tez jest szara pleśń? wczoraj jak dotknełam taj łodygi bliżej ziemi to jest ona troche miekka. Maja takie owoce jak powyzej
Obrazek
Awatar użytkownika
Aniusia
50p
50p
Od: 18 mar 2012, o 11:37

Post »

romaszka
Dziękuję za słowo pocieszenia ;:196 ,pewnie będzie tak jak piszesz-od marca znów mnie najdzie szał na pomidorki :wink: Dziś już przed 8 czekałam,aż otworzą ogrodniczy i dostałam ten Asahi,który doradził ekopom.Jak pogoda pozwoli to wieczorkiem zostaną pryśnięte,a zaraz lecę troszkę listki poskubać,póki trochę słoneczka wyszło ;:3
Nie oglądaj się za siebie-może Coś właśnie Cię dogania.
Awatar użytkownika
Krystyna551
200p
200p
Od: 6 lip 2011, o 10:54

Post »

Witam:) Moje pomidory Principe Borghese od momentu wysadzenia do gruntu zaczęły zwijać troszke listki do góry. Myślałam, ze ta odmiana tak ma. Ale wczoraj zauważyłam,że kilka innych krzaków też tak zwija listki. Tylko od dołu do połowy krzaka, góra jest ładna. Dzisiaj jak wrócę do domu to zrobię zdjęcia. U nas cały czas pada :(
pozdrawiam:)
Krystyna
gizela-75
100p
100p
Od: 22 lis 2009, o 10:00

Post »

forumowicz co sądzisz o śor PLANET 72 WP? Sąsiad pryskał ziemniaki i zostało mu 200g, nie wiem jak to z jego skutecznością, stosowałeś może wcześniej ? Ja użyłam tydzień temu Amistar mam jeszcze SIGNUM no i w odwodzie ten PLANET. Łudzę się, że nie będzie trzeba pryskać ale to raczej nieuniknione trzeba będzie prysnąć przynajmniej te w tunelu bo na zewnątrz ....... czytaj i przypomnij sobie stare dobre czasy :lol:

Ciągle pada! Asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch ryby,
Mokre niebo się opuszcza coraz niżej,
żeby przejrzeć się w marszczonej deszczem wodzie. A ja?
A ja chodzę desperacko i na przekór wszystkim moknę,
Patrzę w niebo, chwytam w usta deszczu krople,
patrzą na mnie rozpłaszczone twarze w oknie, to nic.

Aniusia dobrze, że umieściłaś post z tymi pomidorkami po przejściach bo mam to samo na OPALKA BYCZE ROGI - też po oprysku AMISTAREM
pomidoRRo
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Hmmm... Czy ktoś w swoim ogródku ma takiego podjadka jak TURKUĆ PODJADEK? wyżera mi on rzodkiewke która rośnie obok pomidorów. Chciałam sie spytać czy może ktoś coś wie o tym, czy może on urzkadzać również pomidorki? :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Poszukaj bo coś już było o tym kolesiu. Ponoć potrafi w jedną noc powalić kilka pomidorów.
pomidoRRo
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

justyna_gl pisze:Poszukaj bo coś już było o tym kolesiu. Ponoć potrafi w jedną noc powalić kilka pomidorów.
zaatakowal mi najpierw rzodkiewke ktora rosnie obok pomidorow na szczescnie tylko jesten rzadek ktory jeszcze w tym tyg. zniknie. Przeczytalam teraz ze potrzebny konski nawóz albo kret. ale skad ja to wezme? Poszukam czegos. Dzia za odp. :)
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”