Szaro-buro, ponuro i mokro

Zaraz chyba zrobię druga kawę

. Dziś jestem szoferem, nawet M. zawiozłam na stację, choć to blisko, bo lało potwornie

.
Halinko, w przypadku powojników naprawdę sprawdza się - czasami katorżniczy, przyznaję

- system przygotowania miejsca podany na przykład na clematis.pl. One mają olbrzymi system korzeniowy; u mnie widać po roku, że już się zadomowiły i poczynają sobie coraz śmielej. Plus
Magiczna Siła 
.
Heh, bodziszki zaczęłam kupować rok temu . Niektóre jeszcze nie kwitły - niedługo zrobię takie zestawienie, ale chciałabym jeszcze chwilkę poczekać

.
Jolu, różnie. W kwestiach stolarskich doświadczenie mam krótkie, ale W. niektóre plany zna, bo decyzje podejmowaliśmy razem, tylko teraz się okazuje, że inwestor przedzierzgnął się w wykonawcę

. W sprawach ściśle ogrodowych czasami mówię
tu i tu chciałbym kiedyś coś takiego - czyli jest
zajawka tematu, a po jakimś - krótszym lub dłuższym - czasie konkret i realizacja. Decyzji bardzo szybkich raczej nie podejmuję.
Dzięki za gratulacje i miłe słowo, to wzruszające

.
Bożenko, dzięki

.
To jest kleome ciernista, jednoroczna roślina. Z własnego marcowego siewu, na pewno nie tak ładna jak ze sklepu, ale mam ich kilkanaście w kilku grupach i czekam na ładny rozrost

. Kolory kwiatów od białego przez róż do fioletu.