Ogródek KLEO
- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek KLEO
Jak zwykle miło, kolorowo i pachnąco spaceruje się po twoim ogrodzie 

Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Zieloność trawnika podkreśliła urodę pozostałych roślin. Chyba ostatnie deszcze pomogły?
Beato - to jest róża angielska i tyle wiem na jej temat, kupiłam ją bez etykiety. Kwiaty ma podobne do Grahama Thomasa, ale to nie ta.
A to białe to moje ukochane dzwonki ogrodowe.
Dorotko - ja sieję trawę cieniolubną firmy Vilmorin i jestem z niej bardzo zadowolona.
Remi - to białe to dzwonek ogrodowy. Jukę ogrodową mam, niestety w tym roku nie kwitnie.
Agnieszko - tak jak pisałam rabata w tym roku nie jest tak ładna jak zazwyczaj. Trochę bylin wymarzło, a trochę słabo rośnie. Ale powoli wszystko dochodzi do siebie po tej zimie.
Ewelino - ławka jest naprawdę ładna, zwłaszcza jej kolor. Niesxtety do mojego ogrodu niezbyt pasuje. W ogrodach Hortulus straty po zimie są widoczne, pomarznięte berberysy, laurowiśnie i iglaki nie zazieleniły się jeszcze ładnie. A zakupy faktycznie zrobiłam - nabyłam wilczomlecze, bardzo ciekawą kocimiętkę, werbenę patagońską, pysznogłówki i pierwiosnki japońskie.
Edyto - nawadnianie w ogrodzie mam, ale tylko na rabatach. Trawnik podlewam zwykłym zraszaczem. Jeden trawnik nie wymaga zbytnio podlewania, ponieważ znajduje się w dołku i jest tam zawsze wilgotniej.
Kornelio - nie wiem gdzie można taką szałwię dokupić, ponieważ swoją kupiłam kilka lat temu na kiermaszu w górach. Natomiast jeśli mi się przypomnisz w lipcu to wyślę Ci nasiona.
Mariko - zapraszam ponownie.
A to białe to moje ukochane dzwonki ogrodowe.
Dorotko - ja sieję trawę cieniolubną firmy Vilmorin i jestem z niej bardzo zadowolona.
Remi - to białe to dzwonek ogrodowy. Jukę ogrodową mam, niestety w tym roku nie kwitnie.
Agnieszko - tak jak pisałam rabata w tym roku nie jest tak ładna jak zazwyczaj. Trochę bylin wymarzło, a trochę słabo rośnie. Ale powoli wszystko dochodzi do siebie po tej zimie.
Ewelino - ławka jest naprawdę ładna, zwłaszcza jej kolor. Niesxtety do mojego ogrodu niezbyt pasuje. W ogrodach Hortulus straty po zimie są widoczne, pomarznięte berberysy, laurowiśnie i iglaki nie zazieleniły się jeszcze ładnie. A zakupy faktycznie zrobiłam - nabyłam wilczomlecze, bardzo ciekawą kocimiętkę, werbenę patagońską, pysznogłówki i pierwiosnki japońskie.
Edyto - nawadnianie w ogrodzie mam, ale tylko na rabatach. Trawnik podlewam zwykłym zraszaczem. Jeden trawnik nie wymaga zbytnio podlewania, ponieważ znajduje się w dołku i jest tam zawsze wilgotniej.
Kornelio - nie wiem gdzie można taką szałwię dokupić, ponieważ swoją kupiłam kilka lat temu na kiermaszu w górach. Natomiast jeśli mi się przypomnisz w lipcu to wyślę Ci nasiona.
Mariko - zapraszam ponownie.
Hurrrraaaaaaaaaaa!!!
Zremisowaliśmy z Rosją! A ja myślałam, że dadzą nam łupnia.
Zremisowaliśmy z Rosją! A ja myślałam, że dadzą nam łupnia.
Dzień dobry.
Ja wierzyłam,że nasi nie dadzą się pokonać i jak widać wiara czyni cuda.
Dzwonki są rewelacyjne, muszę się za takimi rozejrzeć.

Ja wierzyłam,że nasi nie dadzą się pokonać i jak widać wiara czyni cuda.

Dzwonki są rewelacyjne, muszę się za takimi rozejrzeć.
Beato - teraz jest dobra pora aby nabyć nasiona dzwonków i wysiać. Zakwitną w przyszłym roku. One są niestety tylko dwuletnie.
Monifd - faktycznie po ostatnich deszczach trawnik rośnie jak głupi.
U mnie padało całą noc - za chwilę wyleje mi oczko. Dobrze, że mam zrobione odprowadzenia nadmiaru wody na rabaty, bo już by wylało.
Monifd - faktycznie po ostatnich deszczach trawnik rośnie jak głupi.
U mnie padało całą noc - za chwilę wyleje mi oczko. Dobrze, że mam zrobione odprowadzenia nadmiaru wody na rabaty, bo już by wylało.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ta szałwia jasno niebieska to bylinka? bo ja jestem maniaczką bylinkową
A znasz szałwie gregii? jest cudna, ale mi znikła po dwóch latach i teraz nie mogę jej nigdzie znaleźć 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
bardzo lubię szałwie - są takim wdziecznym akcentem na rabatach 

- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Kleo szałwie śliczne , jeszcze ich nie mam a jakie masz odmiany 

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Ale super te szałwie wyglądają i każda inna.
Wody w oczku rzeczywiście sporo, a u nas niby jakieś deszcze były ale tak na dobrą sprawę tylko pokropiło trochę, w sobotę pewnie będzie trzeba podlewać. Ale będzie juz gotowa gnojówka z pokrzyw, także część roślinek dostanie trochę jedzonka
Wody w oczku rzeczywiście sporo, a u nas niby jakieś deszcze były ale tak na dobrą sprawę tylko pokropiło trochę, w sobotę pewnie będzie trzeba podlewać. Ale będzie juz gotowa gnojówka z pokrzyw, także część roślinek dostanie trochę jedzonka

Iza - szałwię gregii miałam, ale po tej zimie już nie mam. Też chciałabym gdzieś kupić. U nas jest mało odmian - w Anglii są przepiękne mowe odmiany.
Monia - też uważam, że szałwie pięknie wypełniają rabaty, bardzo ładnie komponują się z różami.
Edi- większość moich szałwii to omszona (nemorosa), mam też lekarską, muszkatołową (dwuletnia), szkarłatną i kupuję jednoroczną omączoną.
Remi - u nas nieźle popadało, podlewanie mam z głowy na najbliższy tydzień. A specjalistką od gnojówek i odwarów jest moja siostra. Ona na wszystko ma jakieś przepisy, na grzyby, robale, mszyce itp.
Ostatnio koleżanka sprzedała mi ekologiczny sposób na zasilani Rh. Moczy się przez tydzień suchy chleb w wodzie, odcedza i tym preparatem podlewa Rh. Podobno super rosną.
Monia - też uważam, że szałwie pięknie wypełniają rabaty, bardzo ładnie komponują się z różami.
Edi- większość moich szałwii to omszona (nemorosa), mam też lekarską, muszkatołową (dwuletnia), szkarłatną i kupuję jednoroczną omączoną.
Remi - u nas nieźle popadało, podlewanie mam z głowy na najbliższy tydzień. A specjalistką od gnojówek i odwarów jest moja siostra. Ona na wszystko ma jakieś przepisy, na grzyby, robale, mszyce itp.
Ostatnio koleżanka sprzedała mi ekologiczny sposób na zasilani Rh. Moczy się przez tydzień suchy chleb w wodzie, odcedza i tym preparatem podlewa Rh. Podobno super rosną.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
No ,no kolekcja Szałwi piękna.Czy one są wieloletnie?Proszę zbieraj nasionka.Zgłoszę się na jesieni.Jeśli mogę

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Szałwie pięknie wypełniają rabatki .Ja kiedyś przez przypadek kupiłem omączoną,
bo myślałem ,że wieloletnia a tu jednoroczna
bo myślałem ,że wieloletnia a tu jednoroczna

Gosiu oczywiście przypomnij się jesienią - zbiorę nasionka.
Andrzejku - ja zrobiłam dokłeadnie to samo, ale ta szałwia bardzo mi się podoba, więc mimo że jest jednoroczna to często ją kupuję.
Andrzejku - ja zrobiłam dokłeadnie to samo, ale ta szałwia bardzo mi się podoba, więc mimo że jest jednoroczna to często ją kupuję.