Identyfikacja róż - część 2
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Identyfikacja róż - część 2
Nie wiem co to za róża ale bardzo ładna./biała/ 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
a ja proszę o identyfikację tej piękności:

To mój post
Pomagałam zarejestrować się koleżance z pracy na forum i zapomniałam ją wylogować
Mam nadzieję, że już wszystko w porządku
Deirde
To mój post

Pomagałam zarejestrować się koleżance z pracy na forum i zapomniałam ją wylogować

Mam nadzieję, że już wszystko w porządku
Deirde
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagusia - patrząc na kwiaty bardzo przypomina Caramelle firmy Kordes.
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Gosiu
dziękuję za pomoc przy poście 
Obejrzałam sobie w internecie tą różyczkę i wszędzie tam jest napisane że Caramella ma duże kwiaty a ta moja ma raczej drobne, takie do 5-6 cm

Obejrzałam sobie w internecie tą różyczkę i wszędzie tam jest napisane że Caramella ma duże kwiaty a ta moja ma raczej drobne, takie do 5-6 cm
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Poszukałaś przy podobnych? Jest jeszcze chyba Antique Caramel, a jak nie to poszukamy dalej.
Zrób zdjęcie pełnego rozkwitniętego kwiatu.
Zrób zdjęcie pełnego rozkwitniętego kwiatu.
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Chyba to nie to... ta moja ma takie charakterystycznie ułożone płatki... szczególnie to widać jak jest na wpół rozwinięta - układ kwiatu taki kwadratowy... u żadnej innej róży takiego czegoś nie widziałam:

wszystkie znane mi róże układają się w kółko a ta dopiero przy pełnym rozkwicie jest okrągła.
spróbuję nafocić ją dobrze jak wrócę do domu [bo teraz w pracy jestem....]
wszystkie znane mi róże układają się w kółko a ta dopiero przy pełnym rozkwicie jest okrągła.
spróbuję nafocić ją dobrze jak wrócę do domu [bo teraz w pracy jestem....]
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Rozkwitła mi róża pokazana jako zagadkowa kilka postów wcześniej- żółta z czerwonym brzegiem.

Pachnie ładnie, wygląda że to Speelwark. Sprawdzałam w opisach -Gartenspass nie pachnie- a ta pachnie- pokrój krzaka prosty , jeden kwiat na łodydze...
Co do drugiej- białej z różowym brzegiem- to odnalazłam nazwę- HARLEKIN.

Pachnie ładnie, wygląda że to Speelwark. Sprawdzałam w opisach -Gartenspass nie pachnie- a ta pachnie- pokrój krzaka prosty , jeden kwiat na łodydze...
Co do drugiej- białej z różowym brzegiem- to odnalazłam nazwę- HARLEKIN.

Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
-
- 50p
- Od: 31 sie 2010, o 15:41
Pamiętam naszą rozmowę , Nelu. U mnie jeszcze nie kwitnie ,byłam w sobotę , miała pączki. Ale to ta sama róża co u Ciebie i też sądzę , że to Speelwark. To jedną mamy z głowy 

-
- 200p
- Od: 17 maja 2012, o 20:44
@tralaluszy
Wprawdzie na różach jeszcze się nie znam jedynie przeglądam je w necie, ale ta Twoja róża niedoparcie kojarzy mi się z różami z rodziny Castle.
Spójrz na fotki tego krzaczka. Może ktoś posiadający tą róże potwierdzi bądź zaprzeczy
http://daniela.blog-ogrodniczy.pl/2011/ ... poulcs016/
Wprawdzie na różach jeszcze się nie znam jedynie przeglądam je w necie, ale ta Twoja róża niedoparcie kojarzy mi się z różami z rodziny Castle.
Spójrz na fotki tego krzaczka. Może ktoś posiadający tą róże potwierdzi bądź zaprzeczy
http://daniela.blog-ogrodniczy.pl/2011/ ... poulcs016/
- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
Witam, czy moglibyście mi pomóc znaleźć nazwę odmiany tej róży? Jest śliczna. Malutka-raczej nie z wielkokwiatowych, intensywnie czerwona. Jest trochę pąków. Raczej niski krzew. Czy możecie mi pomóc? Dziękuję z góry 

Jeszcze mam pytanko czy z tych pąków można wywnioskować nazwę odmiany? I dlaczego te pąki takie jakieś chyba z chorobą?

Jeszcze mam pytanko czy z tych pąków można wywnioskować nazwę odmiany? I dlaczego te pąki takie jakieś chyba z chorobą?

Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam pytanie jeszcze o jedną różową wielkokwiatową. Została przeze mnie odziedziczona po poprzedniej właścicielce ogrodu. Wygląda tak:

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki