Witajcie w moim skromnym ogrodzie
- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie
Widać, ze wkładasz dużo czasu, pracy i serca w ogród, sąsiadami się nie przejmuj, moi też z zazdrością patrzą jak zmienia się mój ogród
pozdrawiam!
pozdrawiam!
Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
polikola dziękuję za wizytę i miłe słowa.
Bardzo podoba mi się ten bałwanek;);)
Jet śliczny;);)

- kwiaty_poli
- 500p
Dziękuję Kasiu choć na początku wyglądał fatalnie, taki łysy, biedny ale tu ciach, ciach i zagęściły się kuleczki 
Kochani macie jakieś pomysły co posadzić przy płocie na tej rabatce w cieniu? Wsadziłam ok 30 sadzonek bluszczu, ale stoi w miejscu, lub się kładzie nijak nie chce się wspinać ku górze. Dziś wbiłam 5 cienkich i długich rurek metalowych i do nich trochę pozawijałam, choć ciężko i nie wszystkie się chciały zawinąć bo sadzonki mają 10-15 cm :/ Rozumiem, że thuje raczej mi tam nie będą rosły bo słońca tam praktycznie nie ma. Mam tam wysokie rośliny jak liguaria czy pluskwica, ale one późno wypuszczają wysokie kwiaty a chciałabym coś co będzie malowniczym tłem, bo mam wrażenie, że łyso tam strasznie. I foto o dokładnie który płot mi chodzi.

Kochani macie jakieś pomysły co posadzić przy płocie na tej rabatce w cieniu? Wsadziłam ok 30 sadzonek bluszczu, ale stoi w miejscu, lub się kładzie nijak nie chce się wspinać ku górze. Dziś wbiłam 5 cienkich i długich rurek metalowych i do nich trochę pozawijałam, choć ciężko i nie wszystkie się chciały zawinąć bo sadzonki mają 10-15 cm :/ Rozumiem, że thuje raczej mi tam nie będą rosły bo słońca tam praktycznie nie ma. Mam tam wysokie rośliny jak liguaria czy pluskwica, ale one późno wypuszczają wysokie kwiaty a chciałabym coś co będzie malowniczym tłem, bo mam wrażenie, że łyso tam strasznie. I foto o dokładnie który płot mi chodzi.

- wingslessangel
- 200p
- Od: 15 lip 2011, o 15:43

Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
- kwiaty_poli
- 500p
wingslessangel dziękuję
Jak podlewam wszystkie balkonowce to je też albo platon s, albo planton k, zależy co mam w konewce. Tylko jak je przesadzałam do większych donic to gdzieś wyczytałam aby wrzucić w ziemię pod korzenie dużą ilość skorupek z jajek, więc wrzuciłam dość sporo i tak sobie rosną, choć zimą omal mi nie omarzły na bardzo zimnej klatce schodowej, były brązowe, ale liście wróciły do zieleni 

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Polinko jestem pod ogromnym wrażeniem determinacji z jaką przekształciłaś tę bezkształtną masę w piękny ogród! I to wszytko w tak krótkim czasie!
No kobitko, dałaś czadu! Pięknie! Sąsiadami jak przedmówcy radzą się nie przejmuj, na mnie też patrzono niemal jak na UFO kiedy tworzyłam swój skalniaczek na blisko 70 tonach gruzu, który własnoręcznie zakopałam do ziemi, potem patrzyli jak kopię, zrywam darń i stukali się w głowę, po co mi to! Znów się przymierzam do poprawek, aby zniwelować błędy, których popełniłam mnóstwo, ale sąsiedzi teraz przychodzą, patrzą i pytają co posadzić albo jak się to coś nazywa i gdzie to kupiłam. I wiesz, faktycznie każdy na swój sposób zaczął się bardziej starać, lepiej lub gorzej, ale zrobiło się o wiele przyjemniej. Pozdrawiam i będę często wpadać. Lubię takie osoby z niesamowitym potencjałem energii! Powodzenia we wszystkim, co robisz! 

- kwiaty_poli
- 500p
Dziękuję Lukrecjo za tak miłe słowa, lecz nie ma się co oszukiwać i słodzić, jest wiele rzeczy do zrobienia, do poprawienia, wszystko jeszcze malutkie. Czeka mnie jeszcze ogrom pracy. Na razie zagospodarowałam 1/5 ogrodu, z czego już bym wiele zmieniła. Za nieużyteczną stodołą mam całe 'pole' dosłownie i w przenośni do zagospodarowania lecz w tym to już chyba wnuki będą pomagać 

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Polinko w tak krótkim czasie dokonałaś prawdziwej rewolty i nie ma w tym przesady, co mówię. Wiem ile rosną rosną rośliny, sama też się z tym borykam, być może właśnie dlatego doceniam bardzo Twój trud. A do zrobienia jest zawsze coś. Mieć duży ogród jest fajnie, gorzej z czasem i gotówką na nasze zachcianki. Nic się samo nie zrobi, a u Ciebie efekty są bardzo widoczne! Piszę, co myślę, ot co. 

- kwiaty_poli
- 500p
aż się zawstydziłam
czytając tak miłe słowa, bardzo dziękuję Lukrecjo 

- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
Cudnie !!! Najbardziej urzekły mnie surfinie z własnego wysiewu
Ja mam petunie czy je też mogę rozsiać?

Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- kwiaty_poli
- 500p
marika2006 witaj w moim wątku. Oczywiście, że możesz
Ja wysiałam bardzo wcześnie bo bodajże koniec grudnia już. Strasznie wolno wschodziły co zresztą widać w mojej fotorelacji z tamtego okresu, potem uszczykiwać i dbać jak o własne dzieci a na pewno się odwdzięczą 

- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem pełna podziwu dla zmian w Twoim ogrodzie ,duzo roslinek i obrzeza pieknie porobione ,
masz mnóstwo pracy i przy maluszkach i w kwiatkach
masz mnóstwo pracy i przy maluszkach i w kwiatkach

- kwiaty_poli
- 500p
manenka71 dziękuję, co do obrzeży to to cały czas pracuję nad taktyką szybkiego obcinania by za bardzo się nie męczyć, a żeby wyglądało ok, póki co na chwilę obecną zwyciężyły nożyce, podkaszarka to ie to samo ;)
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Polu, mam podobny płot i do końca nierozwiązany problem, czym go szybko zakryć. Bardzo wdzięcznie wyglądają nasadzenia i tak kolorowo