Nie tobie jednej Co ciekawe kwiaty tej Parodi wpadają w pomarańcz gdy chrudimowe pozostają blado żółte i faktem jest, że są większe niż czeszki.
Na marginesie, pierwsze, dość liczne pokolenie rośnie w siłę, inne się ukorzenia, bo ta marketowa Parodia dość chętnie produkuje odrosty.
Wydaje ci się bo są nierozwinięte. Poza tym (co też udowodniłem) kwiaty na drugi dzień są większe niż w poprzednim.
Poniżej zmiana rozmiaru i nieco kształtu u Czeszki.
Lobivia aurea VS 17 za niedługo powinna zakwitnąć, jeśli wcześniej nikt jej nie kupi
Echinopsis leucantha poprzedni nie przetrwał zimy więc mam nowego
Echinopsis hybrid (ECH02) od wiosny nie dostał wody i przekształcił to przypominało pąki w odrosty. Mogę zrozumieć kolejność odrost -> pąk ale na odwrót ?
Gdzie tam... aparat jest przeciętny, a nawet bardzo mając na uwadze obecnie dostępny sprzęt Fotograf na pewno jest cierpliwy gdy musi sterczeć nad jedną roślina, cykać jej paręnaście zdjęć, a potem wybrać jedno i podrasować je by móc pokazać efekt finalny widoczny powyżej
Hehe, dzięki Aga.
Z newsów - dzisiaj dotarła do mnie paczka bliżej nieokreślonych roślin Wszystkie siedzą już w doniczkach ale zdjęcia dopiero jutro. Słońce zaszło i nie ma warunków do robienia porządnych zdjęć.
Zdjęcia są bardzo wyraziste, Nie ma śmieci w kadrze, jest za to wyeksponowany główny bohater. I dokładnie widać to co potrzeba.
Bardzo mi się to podoba.
Sama bym takie przygarnęła szczególnie ten pierwszy Strombocactus a tak w ogóle to na forum powinien powstać taki śmietnik, co komu nie pasuje to wyrzuca, a drugi tylko przeciąga do siebie