Oaza Neli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Oaza Neli

Post »

Ja też dopiero zaczynam a mrówki już pały mi popalić, z zewnętrznej strony siatki mam obok siebie po dwa kopce czarnych i pomarańczowych lub czerwonych nie znam się na nich za bardzo.
Piwonia przepiękna :) Mam od kilku dni jedną w kuchni i pachnie w całym domu. Bardzo wdzięczne kwiaty :)
Pozdrawiam cieplutko :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
nela13
100p
100p
Od: 19 maja 2012, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,

Dziś kupiłam herbatę miętową na warzywniak i arokx na rabatę
Obrazek,
jak to nie pomoże to może to :
Obrazek.
Zaczynam bitwę.

Ps.
Już raz walczyłam z mrówkami w domu było to mrówka faraon-ka: D, przegrała bitwę, ale wygrała wojnę:)
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mrówki- te cwaniaczki wdarły się do mojego domu od strony progu i parapetu potraktowałam brosem -ale w ogrodzie w tym roku jest ich jakaś plaga.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
nela13
100p
100p

Post »

Witam,
Jak to co kupiłam nie pomoże to tym brosem tez spróbuje :D :D

Dziś nie zrobiłam zdjęć, ale ogarnęłam młodziutki żywopłot z chaszczy, był bardzo zaniedbany :(, teraz widać że rośnie tam młody żywopłot :D
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

No tak taka działeczka to ogrom pracy i czasu a jeżeli się go jeszcze zbytnio nie ma to to długo trwa / u mnie z czasem nie było tak źle mam go dość sporo bo pracuję w domu /
A u Ciebie wszystko zaczyna nabierać całkiem nowego kształtu takiego jaki ty chcesz . Z nasadzeniami wiadomo ...nawet przemyślenia nie pomogą , ja już nieraz zmieniałam miejsce roślinom ...ale co zrobić "niespokojny jest duch ogrodnika " .
Życzę powodzenia w budowie Oazy
nela13
100p
100p

Post »

Nie dziękuję:)
Fakt czasu mam mało, może prace będą trwały dłużej, ale się da:). Ja mam zamiar mieć duo zielonego trawnika dla córci do biegania, więc myślę, że się z tym jakoś uwinę. Jak nie uda się prac zakończyć w tym roku, to na pewno już w przyszłym: D na 100%: D? Już teraz na działce czuje się jak w swojej oazie spokoju: D
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Witaj Nela ;:196 -czytam,że wypowiedziałaś bitwę mrówkom.Ja też mam dużo i nie wiem co robić.Co to za herbatę kupiłaś i gdzie?Działeczka powoli zaczyna nabierać kolorków.To dobrze.Zobaczysz ile da Ci radości. ;:138 ;:63 ;:oj ;:333
nela13
100p
100p

Post »

Herbatę zwykłą, pomaga, ale na chwile: (, jak zapach znika, pojawiają się mrówki :? , które nie są już takie straszne (jak zaczęłam tam chodzić i intensywnie ruszać ziemią, ilość ich się zmniejszyła, najwidoczniej chyba im to przeszkadza - takie odniosłam wrażenie) na rabacie pomógł żel, przerzedziło się znacząco :) . Mszyce opryskałam. I też widzę poprawę :tan .

Dziś zaczęłam walczyć z pozostałościami po dawnych właścicielach, usuwanie wykładziny z trawy (ziemi) rozpoczęte. Jak się z tym uporam to będę ogarniać temat kampingu? Znacie jakiś dobry pomysł, aby utwardzić podłoże pod kamping ( domek)?

W połowie ogarnęłam pozostałość po wcześniejszych właścicielach, którzy poukładali deski na trawie (ziemi), bo chcieli między drzewami zrobić sobie domek lub pergole. Nie zrobili. Teraz mi zostało po nich posprzątać :( , bo deski zgniły w połowie, i pod pięknymi drzewami zamiast trawki zielonej i hamaku miałam deski, błoto, ziemie, i nieusunięty konra ;:145 . Dziś wyciągnęliśmy deski, 1 x konar, 2 x mniejsze konary i mnóstwo deseczek. Teraz jeszcze pozostaje mi pousuwać spróchniałe pozostałości, pograbić i posiać trawkę. Muszę to tak posprzątać, aby moja córcia mogła gołymi nóżkami śmigać po trawce, kiedy urośnie.

Działeczka powolutku pięknieje :tan i jest coraz bardziej przyjemnie :heja
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Nela witaj wśród zielonozakręconych, bardzo ciekawie się zapowiada, fakt masa pracy przed Tobą, ale później jak już widać jej pierwsze efekty to bardzo cieszy i zachęca do dalszego działania. No i pokazuj więcej zdjęć swoich poczynań, najlepsze są takie porównawcze jak było i jak jest teraz, czekamy.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witam chcę ci podpowiedzieć żebyś spróbowała na mrówki proszek do pieczenia ja posypuję i mrówek jest mniej a w niektórych miejscach nie ma już wcale.Pozdrawiam i życzę powodzenia
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
nela13
100p
100p

Post »

dziękuję :)

U mnie ciągle pada :( i pada :( ale ja mi się uda to może jakieś zdjęcie dziś pojdę zrobić i coś wstawie :D
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

U mnie taka sama pogoda "pod psem" :(
Oby do jutra może będzie lepiej :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

czekamy neli na zdjęcia :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
nela13
100p
100p

Post »

Witam,

Niestety nie udało się mi zrobić zdjęcia :( ciągle pada i pada :(. Już ma tego deszczu dość troszkę słońca by się przydało.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Nelu przyszłam z rewizytą ;:65 .Mrówek chyba nigdzie nie brakuje..w ostatnich latach bardzo się rozmnożyły.Ja też z nimi walczę chociaż chyba w ubiegłym roku miałam ich więcej !
U mnie już od kilku godzin nie pada i zaświeciło ;:3 , czego i Tobie życzę ..bo jutro zakasujemy rękawy i do roboty ! :tan
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”