Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

;:oj ;:oj właśnie przed chwilką (po wczorajszych odwiedzinkach w ogrodzie u Ewelinki) zawołała M do ogróda na front domu i powiedziałam: Mąż ...tutaj robię skalniak,czy Ci się to podoba czy nie :;230 ...........a teraz po tym co zobaczyłam u Ciebie ;:oj ;:oj to już na bank....i w przyszłym tygodniu jadę atakować na hołdy :;230 :;230 :;230 po kamienie oczywiście :;230 :;230 buziaki
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko no niestety, bez pracy nie byłoby kasiory na nowe nabytki, więc nie ma co narzekać. Ponarzekamy dopiero we wrześniu, jak w czasie wakacji, kiedy my zajęte grzebaniem w ziemi, nawet się nie zorientujemy, że zaszły poważne zmiany w Karcie Nauczyciela, a zmiany się szykują i to bardzo drastyczne, więc będzie musiała wystarczyć ta godzinka codziennie po zmroku ;:202
Napisałaś u siebie:
klarysa pisze:Marzymy o 'zaczarowanym ogrodzie'. Z tajemniczymi zakątkami i 'buszem' z różnorodnych roślin. Nie jest to łatwe.
]
Mnie się też taki marzy, ale ogromnie mi się Twój ogród podoba - o tym napiszę jeszcze u Ciebie - właśnie taki "rozczochrany". Z tymi M., choć kochani to jednak czasem człowiek może "białej gorączki" dostać od tego ciągłego marudzenia. Zobaczę jeszcze jak się ułożą moje finanse, ale tak samo jak Ty plany mam wielkie! Żeby zrobić to, co chcę, potrzebuję zamówić przynajmniej 10 ton żwirku, a i to nie wiem czy wystarczy... jeszcze pergola, bo strasznie bałam się róż, w sensie, że z nimi tyle zachodu - a może Ty mi też coś doradzisz - na pergolę potrzebuję pnącą różę najchętniej żółtą lub białą, a kompletnie nie mam pojęcia bladego o nich ;:202 Przymierzam się też do tworzenia tych "tajemniczych zakątków" - stąd pomysł przeróbki rabaty z trawami z boku domu... Musi się udać!

Julka kamienia z hołdy nie polecam... lepszy gruz, pod spód oczywiście, a te większe pod wpływem warunków atmosferycznych się rozpadają i są fatalne! Nie jestem chemikiem, ale mają w sobie chyba za dużo siarki, rośliny nie rosną, tylko jakby się palą? Szkoda roboty z takimi kamieniami. Ale dzięki za miłe słówko :wink: A może masz jakiś zakład kamieniarski obok siebie, kiedyś od takiego pana, który robił nagrobki kupiłam te "odpadki" z kolorowego granitu... przywieźli tego całe auto chyba za 100 zł.
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

a skąd masz te duże kamienie?
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Właśnie Ci napisałam :;230 Granitowe "odpadki, niektóre sporych rozmiarów mam tylko na skalniaku, na innych mam otoczaki przywiezione z piaskowni z Bukowa, tona tych otoczaków kosztuje 100 zł. A za te odpadki granitowe przypomniałam sobie, dałam panom na "0,7" - każdemu. :;230 Właściciel się zmienił i już nie można się tak dogadać, dlatego na reszcie rabat mam te otoczaki.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Julka ja też choruję na takie kamienie może zrzucimy się i transport po połowie?
Może Twój M zna bliżej żwirownie bo znajomy proponował mi 80 zł za tonę zwiru z przywozem ale 1 tona to raptem około3/5 kubika niezbyt dużo
Nelu wybacz, że na Twoim watku :;230
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

hmmmmmmmmmmm...no to trzeba szukać:))dziękuję ;:196
Ewcia będziesz u mnie 22?to obgadamy sytuację:)
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Postaram się być :)
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Ewciu ależ nie ma za co. Chyba najlepiej pogadać i naradzić się co dalej w kwestii kamieni u Julci ;:108 co na żywo, to na żywo! Pozdrawiam :tan
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Post »

:heja :heja
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Julka tu masz inną perspektywę skalniaczka, tak "od połowy" ze ścieżki, która meandruje aby lepiej było plewić :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Skalniak super porośnięty ;:138 Kiedy mój będzie chociaż troszkę tak wyglądał?? Muszę jeszcze sporo dosadzić roślin :)
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Agnieszko dziękuję ;:196 a Twój jeszcze pewnie Cię zaskoczy i tak porośnie, że nie nadążysz rozdawać sadzonek :;230
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

No no ziemi wcale nie widać to i pielenia mniej.No właśnie kiedy mój zarośnie :roll:
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lukrecjo ale masz kolorowo na skalniaku swietnie ,ja kombinuje juz nastepny skalniak bo wysiałam skalniakowate i mi wzeszły ,muszę gdzieś je zasadzic przecież ,na moim wątku sa pokazane te roslinki ale ich nie znam ,moze masz w swoim skalniaku i umiesz je rozpoznac ???
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witam.Piękny skalniak.Garnek z rojnikami też super.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”